Drámai és elegáns: a fekete padló

Sokan félnek attól, hogy otthonunkban egy nagyobb felületet feketére fessenek vagy feketével burkoljanak, pedig a fekete más színekkel megfelelő arányban, megfelelő helyen használva drámai, ugyanakkor rendkívül elegáns tud lenni.

A legkevésbé talán az jut eszünkbe, hogy épp a padlón használjunk feketét, pedig a feketére festett hajópadló, vagy a fekete járólap nagyon jó alapja lehet egy helyiség további berendezésének.

Fehérrel egyensúlyban

A fekete padló tökéletes arra, hogy ellensúlyozzon egy túlnyomórészt fehér helyiséget, például egy hófehér konyhát. Ugyanakkor az összhatás akkor lesz tökéletes, ha a fekete padló mellett másutt is megjelenik a fekete szín például az ablakkeretekben, lámpákban, kisebb kiegészítőkben.

A fehéren és a feketén kívül tökéletes lesz akkor is az összhatás, ha természetes fa is kerül az enteriőrbe.

Ennek a XVII. kerületi családi háznak a nappalija és a konyha-étkező része is fekete padlót kapott, amit fehér, szürke, ezüst és arany színekkel egészítettek ki, ami visszafogottan elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek.

Többféle stílushoz is illik

A fekete padló többféle stílushoz is remekül passzol, leginkább a burkolat anyaga határozza meg, hogy milyen stílushoz, milyen padlót válasszunk. A fekete fa padló például tökéletes shabby chic vagy rusztikus stílusú otthonokba, míg a sokkal simább felületű fekete járólap vagy laminált padló inkább a kortárs, modern otthonok kiegészítője lehet, a magasfényű fekete járólap pedig minimalista stílusban berendezett helyiségekbe tökéletes.

Ennek a modern, XIV. kerületi lakásnak a fürdőszobájában is remekül mutat.

Fontos a jó megvilágítás

Az egyetlen dolog, ami igazán fontos, ha fekete padlót választunk, hogy a helyiség mindenképp jól megvilágított legyen, ne legyen egy sötét sarok sem. Ennek a nyíregyházi családi háznak a világos nappalijába például tökéletes választás volt a fekete padló.

Ha túl soknak érezzük

Ha túl soknak érezzük a fekete padlót, terítsünk rá egy fekete-fehér vagy szürke szőnyeget, de választhatunk akár színeset is, de járólap esetén a fehér fuga is tökéletes választás lehet.

Látszógerendákkal

A fekete fa padló különösen jól mutat olyan helyiségekben, ahol látszógerendák díszítik a mennyezetet, természetesen akkor, ha a gerendákat is feketére, a mennyezetet viszont fehérre festjük.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton.

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

Hogy állunk megújuló energiával? A Klasszis Média konferenciáján erre is választ kaphat

A Klasszis Média rendezvénye keretében vizsgáljuk a nemzetközi, de főleg a hazai energiakörképet.

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Ma 11 órától ismét Kormányinfó, ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Vitályos Eszter kormányszóvivővel.

© 2024 (v2.202102)