Luxus a Balaton partnál, Siófoktól 20 percre, jó áron

Azonnal költözhetők Balatonszemesen a vitorláskikötő mellett, a Balaton part közvetlen közelében épülő hipermodern, jachtot idéző, hófehér luxus-társasház lakásai, ahol akad még néhány eladó gyöngyszem.

Végre jelentősen enyhültek, illetve megszűntek a kijárási korlátozások, és egyre többen tartanak a Balaton felé a nyár és a jobb idő közeledtével. Az ember helyenként csak ámul és bámul, hogy milyen gyönyörű épületek nőttek ki a földből a Balatonon.

(Ez a kép, itt alább nem látványterv, így néz ki egy frissen elkészült luxusház.)

Néhányan az új, luxus szintű nyaralókat keresők közül csak Siófokig merészkednek, pedig a Balaton „fővárosától” csupán 15-20 percnyire, a balatonszemesi kikötő mellett például egy egészen egyedi luxus társasház épült.

 

 

A Marina Sétány Penthouse esetében a Balaton talán egyik legszebb, legizgalmasabb formájú, 52 lakásos társasházáról van szó.

(És most jöjjön egy újabb, a kész házról készült, tényleges fotó…)

De nézzük a helyszínt előbb: kevesen tudják, hogy a település neve őrhely szerepére utal, ugyanis az ókortól itt haladt a Balaton déli partját követő kereskedelmi és hadi út, melyet figyelni kellett. E fontos főútvonal, s így mint kitüntetett és jól védhető pont, a régi időktől fogva megerősített hely volt. A mai Bagolyvár helyén már a középkorban is földvár állt. A műemlék templomának legkorábbi részei a 12. századból származnak. A török időkben romossá vált templomot végül a települést birtokló Hunyady-család 1740 körül barokk stílusban újjáépíttette.

Balatonszemes fürdőhelyként az 1880-as évektől épült ki, 1895-től a parthoz közelebb eső részek parcellázásával megkezdődött a felső- és alsó üdülőtelep (az utóbbi neve Hunyady-telep az eredeti birtokos család neve után) kiépülése, ami újabb lendületet kapott, amikor 1913-ban megépült a hajókikötő. E ma nyugodt és csöndes település büszkélkedhet a Balaton egyik legjobb éttermével, a nemzetközi hírű Kistücsökkel.

Ezen a különleges településen van tehát ma is a Balaton déli partjának egyik legszebb kikötője, és mint említettük e kikötő mellett épült fel ez a eléképesztően egyedi, különleges épület is.

A még eladó lakások között megtalálható a garzon, a nappali + 1 hálószobás, a 2 hálószobás és a 3 hálószobás, 2 szintes Penthouse lakás is, ez utóbbi teraszán 5 személyes, kör alakú jacuzzi medencével! Az épület privát, kerti részén 15 méteres úszómedence és gyerekmedence készült.

A beruházásnál egyébként is odafigyeltek mindenre, hiszen a beruházó csoport, kizárólag hazai üzletemberekből áll, akik több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a társasházak építése terén. Személyes kötödésük van a Balatonhoz és Balatonszemeshez ezért is esett a választás erre a rendkívüli Balaton parti településre.

A csapat mindig figyel a helyi adottságokra és elsődlegesen az igényekhez és a helyszínhez társuló legjobb koncepcióra, és a kidolgozott részletekben rejlő magas minőségre törekednek. Így – többek közt – nagy figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra, ennek megfelelően az épület AA+ energia besorolású lesz.

Ez köszönhető a magas szintű hőszigeteléseknek, a talajszondás hőszivattyús hűtés-fűtés rendszernek, a kiváló nyílászáróknak. A lakások fűtése okos rendszerrel, akár távolról is kezelhető lesz, így biztosított, hogy mire leérünk a nyaralóba, ott a megfelelő hőmérsékletű lakás fog ránk várni, hogy a kikapcsolódásra szánt időt a legmagasabb komfort fokon élvezhessük.

A lakásokhoz lehetőség van gépkocsi beálló, illetve, saját garázs vásárlására.

A cikk elkészültét a luxus társasház értékesítője, a Balla Ingatlan támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Vannak kivételek.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

© 2024 (v2.202102)