Eklektikus a nappalid? Fesd fehérre a falakat!

Elmondjuk miért is jó egy amúgy izgalmas, eklektikus nappaliban a falakat sima fehérre festeni.

Ha falfestésről, vagy akár a bútorok színének kiválasztásáról van szó, akkor a semleges színek, mindig nyerő ötletnek tűnnek, hiszen időtállóak és a kisebb kiegészítőket így könnyen variálhatjuk. Ugyanakkor a semleges színű enteriőrök meglehetősen unalmasak is, ezért sokan preferálják a sokkal izgalmasabb eklektikus berendezést, amiben stílusok, színek, minták tetszés szerint keveredhetnek.

Az eklektikus stílus már csak azért is közkedvelt, mert itt könnyen össze lehet hozni a nagymamától örökölt vagy bolhapiacon vett régi bútorokat, új darabokkal, így rendkívül költséghatékony, ugyanakkor változatos, vidám színeivel a hangulatunkra is pozitív hatással van. Azonban, ha egy eklektikus nappaliban elkezdenénk ehhez a kavalkádhoz még a falakat is színesre festeni, abból inkább már csak káosz születne, ezért ideális az eklektikus nappalikhoz a fehér falszín.

Gyönyörű, eklektikus nappali egy III. kerületi lakásban

Egy igazi fehér festővászon

Az eklektikus nappalikban a fehér falszín voltaképpen egy igazi üres vászonként működik, amire tetszés szerint festhetünk, azaz tetszés szerint válogathatjuk össze a különböző formájú, színű és mintájú berendezési tárgyakat. Ezekhez a fehér remek háttérként szolgál, még jobban kiemeli az egyes tárgyak szépségét, ahogyan ennek a halásztelki családi háznak a nappalijában is látható.

Optikailag nagyobb terek

Az eklektikus berendezés nem mindig jó választás egy kisebb helyiségbe, hiszen mozgalmassága, gazdag színvilága egy kisebb szobában túlzsúfoltnak hathat. Ilyenkor is érdemes a fehér színhez fordulnunk, ami a falra festve optikailag tágítja a teret, így egy kisebb nappali is nyugodtan kaphat eklektikus berendezést.

Ebben a szegedi lakásban nagyon kicsi a nappali, különösen, hogy az étkező is itt kapott helyet. Eklektikus berendezése ellenére mégsem tűnik szűkösnek a sok fehérnek köszönhetően.

Könnyen váltogathatjuk a stílusokat

Lehet, hogy most tetszik az eklektikus stílus, de nem szeretnénk örökké ennél leragadni. A fehér fal akkor is tökéletes választás, ha most még eklektikus nappalinkban a későbbiekben egyik kiválasztott kedvenc darabunk stílusához szeretnénk igazítani az enteriőrt.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)