8 színösszeállítás, amiről sosem gondoltad volna, hogy egyszer majd ilyet szeretnél a fürdőszobádba

A klasszikus barna-bézs vagy szürke mindig beválik, ha mondjuk épp most akarjuk eladni a lakásunkat, de ha saját kedvünkre újítunk fel, ideje, hogy megismerjük, milyen színösszeállítás lesz idén nyáron a menő a fürdőszobákban. A jó hír pedig, hogy a semleges színeknél is maradhatunk, és elég csupán a kiegészítőkből trendi színeket választani.

Cseresznyepiros és fehér

A cseresznyepiros az egyik legjobb szín ahhoz, hogy vidámságot vigyünk egy egyébként fehér fürdőszobába. Válasszunk piros kiegészítőket, ha pedig nagyobb felújításban gondolkodunk, és piros csempét is szeretnénk, mindenképp a magasfényű árnyalatot válasszuk. Kiegészítő színként még nagyon jól jöhet a fekete ehhez a pároshoz.

Kép forrása: homedit.com

De a matt piros is jó választás, ilyenkor azonban ne a feketét, hanem természetes fa vagy fa hatású burkolatot, kiegészítőket válasszunk harmadiknak, ahogyan ennek a pilisvörösvári családi háznak az egyik fürdőszobájában is látható.

Amaránt fehérrel vagy szürkével

Az amaránt azért jó választás, mert se nem piros, se nem rózsaszín. Benne van a piros élénk vibrálása, mégis visszafogottabb, ugyanakkor nem is csupa cukormáz, mint a rózsaszín. Fehérrel és szürkével is nagyon jól mutat. A fehér, különösen, ha magasabb fényű, még jobban kiemeli ezt az élénk színt.

Kép forrása: homedit.com

Ugyanakkor a szürke kiváló választás, ha egy kicsit tompítani szeretnénk az amaránt élénkségén. Ennek a szegedi lakásnak a fürdőszobájába is ezt a megoldást választották.

Menta és fehér

Friss és vidám, így nagyon jó opció a klasszikus világoskék-fehér kombináció helyett. Különösen jó választás kis fürdőszobákba, a tér tágítására.

Képek forrása: decorpad.com és foxhollowcottage.com

Éjkék és fehér

A kék-fehér igazi klasszikus, de az éjkék fehérrel igazán különleges. Attól függően, hogy milyen fénnyel világítjuk meg, láthatjuk feketének vagy kéknek is. Kitűnő választás azoknak, akik nem szeretik a feketét, mégis magában hordozza a fekete eleganciáját. Magasfényű kivitelben az igazi.

Sötétkék és szürke

A sötétkék és szürke legalább ilyen menő párosítás. Kortárs stílusban berendezett fürdőszobákba ideális, akár matt, akár magasfényű verzióját választjuk.

Kép forrása: homedit.com

Levendula fehérrel vagy krémszínűvel

Csakúgy, mint az amaránt, a levendula is többféleképpen kombinálható. Az elmúlt években az egyik legnépszerűbb szín lett. Fehérrel modernebb, minimalista terekbe tökéletes, míg piszkosfehérrel vagy krémszínnel provence-i otthonokba ideális.

Képek forrása: homedit.com és pinterest.com

Csokoládé és krémszín

A csokoládé és krémszínű páros új szintre emeli a klasszikus barna-bézs kompozíciót. A csokoládé telített színének köszönhetően ez a páros korántsem annyira unalmas, és harmadikként a padlizsán szín is remekül mutat velük.

Képek forrása: homedit.com és pinterest.com

A csokoládé színt egyébként arannyal is érdemes kipróbálni, ennek az újlipótvárosi lakásnak a fürdőszobájában is ezt valósították meg.

Téglavörös és erdei zöld

Ez a rusztikus kombináció földszíneinek köszönhetően igazán barátságos. A téglavörös csempe akár klinkertéglával is helyettesíthető, kiegészítőként pedig a fenyő burkolatok, fenyőbútorok remekül mutatnak ehhez a pároshoz.

Kép forrása: homedit.com

© 2021 (v150.202005)