8 nélkülözhetetlen dolog egy jól funkcionáló előszobához

A fogas, a cipősszekrény, a tükör, a kulcstartó alap dolgok, de ott, ahol egy egész család dolgait kell rendben tartani ez még nagyon kevés. Mutatjuk mennyi apróság kell még egy rendezett és maximálisan funkcionáló előszobához.

Egy kis tál vagy kosár

Ismerős az az érzés, amikor már indulnánk, de nincs meg a kulcs, napszemüveg, telefon, stb.? A kulcs problémát természetesen megoldja egy kulcstartó, de mi lesz a többivel? Ahhoz, hogy minden apróságot megtaláljunk, amit magunkkal szoktunk vinni, bárhová is indulnánk, jó, ha ezek számára rendszeresítünk egy kis tálat vagy kosarat a cipősszekrény tetején.

Kép forrása: houzz.com

Ennek a gödi lakásnak az előszobájában például rögtön két kis kosárka is helyet kapott egy kisasztalon, közvetlenül az ajtó mellett.

Üzenőtábla

Egy üzenőtábla ideális lehet, ahhoz, hogy feljegyezzük, mit kell magunkkal vinnünk, mielőtt indulnánk valahova, vagy hogy mit kell épp vásárolnunk, de ahhoz is, hogy családtagjainknak üzenetet hagyjunk, így ők rögtön láthatják, amint belépnek az ajtón. Mindenképp válasszunk olyan üzenőtáblát, amit könnyen le lehet törölni, akár mindenkinek lehet saját üzenőtáblája is a családban.

Képek forrása: houzz.com és pinterest.com

Magazin rendszerező

Mikor hazaérünk rendszerint tele van a kezünk levelekkel, újságokkal, szórólapokkal. Jó, ha ezt rögtön egy rendszerezőbe tudjuk tenni, így a számlák nem kallódnak el, a szórólapok pedig utána hamarabb kerülnek a szemétbe. Akár üzenőtáblából is vásárolhatunk olyat, amin újságoknak, leveleknek való fakkok is vannak.

 

Tároló padok, ottománok

Jó, ha cipőhúzás közben le is tudunk ülni, ha nekünk nincs is feltétlenül szükségünk rá, de idős vagy beteg családtagjainknak és a gyerekeknek sokkal könnyebb ülve cipőt húzni. Ehhez ideális lehet például egy pad vagy ottomán az előszobában, ami akár még tárolófunkcióval is rendelkezik. Helyhiány esetén a cipősszekrényre is kerülhetnek párnák, ugyanakkor egy ottomán kétségtelenül elegánsabb. Van olyan ottomán, amit a falhoz is tolhatunk, ugyanakkor olyan is van, aminek formájából adódóan az előszoba közepén a helye, ehhez azonban szükségünk van egy tágas hallra, mint amilyen ebben a Bugyiban lévő családi házban is látható.

Egy nagy kosár

Vagy akár kettő is. Egy nagy kosár nagyon hasznos lehet, hogy a gyerekek a vizes, vagy akár sáros ruháikat azonnal levessék, és belerakják, így egyszerűen elvihetjük őket utána a szennyesbe. Ugyanakkor tarthatunk még egy nagy kosarat labdák és egyéb sporteszközök számára.

Képek forrása: houzz.com

Kis kosarak a polcokra

Ha az előszobánkban nyitott polcok, vagy például egy kalaptartó is van, akkor érdemes ide kis kosarakat helyezni, és a sapkákat, sálakat, kesztyűket ezekben tárolni. Ennek a nyíregyházi lakásnak az előszobájában például a lépcsőzetesen emelkedő szekrények tetején kapott helyet egy-egy kosár.

Akasztók

Egy fogasa természetesen mindenkinek van az előszobában, de azért nem árt még néhány plusz akasztó is. Szerelhetünk fel akasztókat alacsonyabbra a gyerekek ruháinak, vagy tehetünk egy plusz akasztót az ajtón belülre is, így lesz hely a vendégek kabátjainak is.

Kép forrása: houzz.com

Esernyőtartó

Ha van esernyőtartónk, biztos, hogy nem indulás előtt fogjuk keresni, hogy hol az esernyőnk. Mellesleg az esernyőtartó azért is jó, mert hazaérkezéskor a vizes esernyőt rögtön beletehetjük, amíg levetjük a cipőnket, és nem tudjuk olyan helyre elhelyezni, ahol kinyitva megszáradhat. Esernyőtartónak egyébként egy nagy kosár is megfelel.

Kép forrása: johnlewis.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)