A legmenőbb fürdőszobai csempe design ötletek, amikből egyet muszáj kipróbálnod

A fürdőszoba felújítás legizgalmasabb része, amikor kiválasztjuk hozzá a színeket és anyagokat, amiket használni szeretnénk. Maradhatunk persze a semleges árnyalatoknál, de mi lenne, ha egy kis színt, vagy izgalmas formákat, textúrákat vinnénk a koncepcióba? Jöjjenek a legmenőbb fürdőszobai csempe ötletek!

Lépd át a határaidat!

Felesleges magunkat a téglalap vagy négyzet alakú csempék által gondosan lehetárolt formák közé szorítani, helyette válasszunk izgalmasabb formákat, mint például a hatszög, a halpikkely vagy a penny mozaik csempe. Ezek közül a hatszög alakú az, amit ráadásul más burkolatokkal is viszonylag könnyen kombinálhatunk. Ha például tetszik a fa padló, de félünk, hogy tönkremegy a víztől a kád környékét burkoljuk hatszögletű csempével, a többi részen pedig igazítsuk hozzá a fa padlót.

Képek forrása: housebeautiful.com

A határaink átlépése egyúttal azt is jelenti, hogy a csempézéssel nem állunk meg a mennyezetnél. Egy kisebb belmagasságú, például tetőtéri, zuhanyzós fürdőszobában nyugodtan burkoljuk a mennyezetet is a tusoló felett. Ha hatszögletű csempével burkolunk, a tetőtéri lambériát könnyen hozzá szabhatjuk. Ha mindehhez olyan színeket választunk, amelyek egymással kontrasztot alkotnak, vizuálisan is elválasztjuk a zuhanyzót a fürdőszoba többi részétől.

Ugyanígy megtehetjük azt is, hogy például a padlóburkolattal nem állunk meg és folytatjuk a falon is, ahol aztán nem kell feltétlenül egy egyenes vonal mentén befejeznünk a burkolást. Ez a megoldás még izgalmasabb, ha más színnel egy nem ismétlődő mintát is megjelenítünk.

Képek forrása: housebeautiful.com

Ugyanakkor a különböző formákat kombinálhatjuk is. Hatszögletű csempe helyett penny csempéből is kirakhatunk hatszögeket.

 

Hirdetés

 

A határok átlépése azt is jelentheti, hogy nem burkoljuk az egész fürdőszobát csempével, ahol kevésbé éri víz a falat, a bontott tégla is remek lehet, pláne különböző méretekben, ahogyan ebben VII. kerületi lakásban is látható.

A cikk-cakk és a halszálka minta mindig bejön

Már jó pár éve annak, hogy a cikk-cakk vagy halszálka mintában lerakott csempe meghódította a világot, de ez a két trend a mai napig tartja magát. Ugyanakkor akkor tudnak teljesen érvényesülni, ha egész falfelületek helyett inkább csak egy falat emelünk ki velük.

Képek forrása: housebeautiful.com

Anyag, ami nem annak látszik, ami valójában

Nagyon trendi idén az is, ha olyan csempét választunk, ami valójában valami teljesen más anyagot, például fát utánoz. Ez különösen előnyös, ha a fürdőszobába biztosan vízálló burkolatot szeretnénk, de nem akarunk lemondani a faburkolat szépségéről. Ennek az újlipótvárosi lakásnak a fürdőszobájában például a kád hátsó falához választottak fa utánzat csempét, amit cikk-cakk mintában raktak fel, és ami egyébként remekül harmonizál a mosdószekrénnyel.

Csillogó mozaikcsempével

Felejtsük el a matt csempéket, válasszunk inkább magasfényűt. Vagy valami fémesen csillogót, esetleg üvegmozaikcsempét. Ezüstben például remekül mutat.

Kép forrása: housebeautiful.com

De kékben is nagyszerű, ennek a törökbálinti családi háznak a fürdőszobájába is ezt választották.

Színes fugával a falon is

A csempéhez hasonló színű fuga rég a múlté, kontrasztos színű fugával különleges hangulata lehet a fürdőszobának.

Képek forrása: pinterest.com és housebeautiful.com

Mintásan, de mindig visszafogottan?!

A különböző formájú csempéket természetesen variálhatjuk, így alkotva különféle mintákat. De sokféle mintát rakhatunk ki többszínű penny csempéből is.

Képek forrása: housebeautiful.com

És persze az eleve mintás csempék is remekül mutatnak.

Képek forrása: housebeautiful.com

A csillagmintás és a nem szabályos mintát követő csempék idén különösen népszerűek lesznek.

Képek forrása: pinterest.com és housebeautiful.com

A mintás csempével kiemelhetünk egy falat, vagy kerülhet akár a kád oldalára.

Képek forrása: housebeautiful.com

© 2021 (v2.202102)