A legmenőbb fürdőszobai csempe design ötletek, amikből egyet muszáj kipróbálnod

A fürdőszoba felújítás legizgalmasabb része, amikor kiválasztjuk hozzá a színeket és anyagokat, amiket használni szeretnénk. Maradhatunk persze a semleges árnyalatoknál, de mi lenne, ha egy kis színt, vagy izgalmas formákat, textúrákat vinnénk a koncepcióba? Jöjjenek a legmenőbb fürdőszobai csempe ötletek!

Lépd át a határaidat!

Felesleges magunkat a téglalap vagy négyzet alakú csempék által gondosan lehetárolt formák közé szorítani, helyette válasszunk izgalmasabb formákat, mint például a hatszög, a halpikkely vagy a penny mozaik csempe. Ezek közül a hatszög alakú az, amit ráadásul más burkolatokkal is viszonylag könnyen kombinálhatunk. Ha például tetszik a fa padló, de félünk, hogy tönkremegy a víztől a kád környékét burkoljuk hatszögletű csempével, a többi részen pedig igazítsuk hozzá a fa padlót.

Képek forrása: housebeautiful.com

A határaink átlépése egyúttal azt is jelenti, hogy a csempézéssel nem állunk meg a mennyezetnél. Egy kisebb belmagasságú, például tetőtéri, zuhanyzós fürdőszobában nyugodtan burkoljuk a mennyezetet is a tusoló felett. Ha hatszögletű csempével burkolunk, a tetőtéri lambériát könnyen hozzá szabhatjuk. Ha mindehhez olyan színeket választunk, amelyek egymással kontrasztot alkotnak, vizuálisan is elválasztjuk a zuhanyzót a fürdőszoba többi részétől.

Ugyanígy megtehetjük azt is, hogy például a padlóburkolattal nem állunk meg és folytatjuk a falon is, ahol aztán nem kell feltétlenül egy egyenes vonal mentén befejeznünk a burkolást. Ez a megoldás még izgalmasabb, ha más színnel egy nem ismétlődő mintát is megjelenítünk.

Képek forrása: housebeautiful.com

Ugyanakkor a különböző formákat kombinálhatjuk is. Hatszögletű csempe helyett penny csempéből is kirakhatunk hatszögeket.

 

 

A határok átlépése azt is jelentheti, hogy nem burkoljuk az egész fürdőszobát csempével, ahol kevésbé éri víz a falat, a bontott tégla is remek lehet, pláne különböző méretekben, ahogyan ebben VII. kerületi lakásban is látható.

A cikk-cakk és a halszálka minta mindig bejön

Már jó pár éve annak, hogy a cikk-cakk vagy halszálka mintában lerakott csempe meghódította a világot, de ez a két trend a mai napig tartja magát. Ugyanakkor akkor tudnak teljesen érvényesülni, ha egész falfelületek helyett inkább csak egy falat emelünk ki velük.

Képek forrása: housebeautiful.com

Anyag, ami nem annak látszik, ami valójában

Nagyon trendi idén az is, ha olyan csempét választunk, ami valójában valami teljesen más anyagot, például fát utánoz. Ez különösen előnyös, ha a fürdőszobába biztosan vízálló burkolatot szeretnénk, de nem akarunk lemondani a faburkolat szépségéről. Ennek az újlipótvárosi lakásnak a fürdőszobájában például a kád hátsó falához választottak fa utánzat csempét, amit cikk-cakk mintában raktak fel, és ami egyébként remekül harmonizál a mosdószekrénnyel.

Csillogó mozaikcsempével

Felejtsük el a matt csempéket, válasszunk inkább magasfényűt. Vagy valami fémesen csillogót, esetleg üvegmozaikcsempét. Ezüstben például remekül mutat.

Kép forrása: housebeautiful.com

De kékben is nagyszerű, ennek a törökbálinti családi háznak a fürdőszobájába is ezt választották.

Színes fugával a falon is

A csempéhez hasonló színű fuga rég a múlté, kontrasztos színű fugával különleges hangulata lehet a fürdőszobának.

Képek forrása: pinterest.com és housebeautiful.com

Mintásan, de mindig visszafogottan?!

A különböző formájú csempéket természetesen variálhatjuk, így alkotva különféle mintákat. De sokféle mintát rakhatunk ki többszínű penny csempéből is.

Képek forrása: housebeautiful.com

És persze az eleve mintás csempék is remekül mutatnak.

Képek forrása: housebeautiful.com

A csillagmintás és a nem szabályos mintát követő csempék idén különösen népszerűek lesznek.

Képek forrása: pinterest.com és housebeautiful.com

A mintás csempével kiemelhetünk egy falat, vagy kerülhet akár a kád oldalára.

Képek forrása: housebeautiful.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Lecsaptak Matolcsy Györgyék

Ezúttal az Erste Befektetési Zrt. kapott 15 millió forintos bírságot.

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Nem sok hiányzott, hogy a síszezonban megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket.

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Az ingatlan.com és a money.hu közös elemzése.

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett. 

© 2024 (v2.202102)