Erdő mellett, mégis mindenhez közel Dél-pesten

Erdő mellett lakni nem csupán a szabadidős lehetőségek miatt előnyös. Nem lehet elmenni az egészségre gyakorolt hatása, valamint “klímaszabályozó” szerepe mellett sem, melynek köszönhetően a külső környezetnél nyáron hűvösebb, télen melegebb levegőt raktároz. Dél-pesten, Pestlőrinc és Pestimre határán mutatunk egy ilyen, minőségi lehetőséget a helyiek által jól ismert és kedvelt Alacskán.

Erdő mellett lakni tehát többek között éppen a fenti előnyökkel bír. Ráadásul ez a hely a XVIII. kerület egyik legnépszerűbb része.

Ide, a modern, elegáns, igazán kertvárosi Alacskai úti lakótelepre (mai nevén Krepuska Géza telepre), az elegáns Ganzkertváros és a nagy Péterhalmi erdő mellé költözni, például egy jó elosztású kiváló ár-érték arányú lakásba remek ötlet. Annak is, aki Budapest déli agglomerációjából vagy éppen az Alföld valamelyik nagyvárosa felől költözne fel (vagy vissza) a nagyvárosba, de a minőségről és a vidékies – mégis nagyon jól ellátott – életérzésről nem akar lemondani. Ráadásul itt igen tágas, akár bő 60 négyzetméteres, újszerű lakást kapni egy szmogos, romos házban lévő belvárosi kis garzon, vagy egy “mini másfél-szoba” vagy egy kompromisszumos panellakás áráért!

Itt Alacskán, a Kőbánya-Kispest metróvégállomástól közösségi közlekedéssel is szűk fél óra alatt elérhető Tölgy utcában, a Péterhalmi erdő szomszédságában találtunk egy napfényes éppenhogy csak tetőtéri, minimálisan ferde falakkal határolt lakást. A közelben szupermarket, egészségügyi intézmény, gyógyszertár, cukrászda, étterem és számos kisbolt nyújt kényelmes mindennapokat az itt élőknek. Az erdő pedig állandó lehetőséget kínál biciklizésre, futásra vagy egy hosszú sétára.

A nettó 60 négyzetméteres, tehát igen tágas lakásba lépve a folyosó végén található a tágas nappali, egy légtérben a konyhával és étkezővel, összesen 32 négyzetméternyi területen. A konyhába egyedileg készített bútorok kerületek, valamint az itt található gépek is a vételár részét képezik. A jó elosztás előnye az is, hogy felesleges előszobát, közlekedőt nem vásárolunk a lakás mellé “ajándékba”.

A folyosóról jobbra nyílik egy 17 négyzetméteres hálószoba, mellette gardróbszoba, balra pedig a fürdőszoba, melynek bútorai szintén egyedileg készítettek.

A lakás ráadásul világos is, köszönhetően a hét(!) keleti tájolású ablaknak, melyen keresztül a nap egész délelőtt beragyogja a lakást. A nappaliban klímaberendezést is beszereltek, így nyáron a napfény ellenére biztosított a kellemes hőmérséklet.

A kulturált lakóközösségű társasház közös használatú belső zöld udvart zár körbe, valamint mélygarázs is található a ház alatt, ahol lehetőség van parkolóhely vásárlásra vagy bérlésére.

Ahogy korábban is szó esett róla a társasház közelében található a Péterhalmi erdő, mely számos lehetőséget kínál a szabadidő kellemes eltöltésére, legyen szó akár egy hétvégi kirándulásról, vagy sportolásról, vagy csak egy kis pihenésről-piknikről a közeli, erdei tisztáson.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője, a Balla Ingatlan támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Még mindig lehet pályázni innovatív egészségügyi projektekkel

Még mindig lehet pályázni innovatív egészségügyi projektekkel

Még öt napig adhatják le pályázatukat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által kiírt Egészségértés Díj 2023-ra jelentkező egészségügyi intézmények és civil szervezetek.

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

© 2023 (v2.202102)