Balaton, Pannonhalma és levendulák: keress nyaralót levendulamezők közelében!

Tihany és Pannonhalma többek között a levendulatermesztésről is híres, de ahogy hazánkban is egyre népszerűbbé válik ez a csodálatos illatú gyógynövény, úgy egyre több településen találhatunk nagyobb levendulaültetvényeket, amelyekhez mellesleg színes programok is kapcsolódnak nyáron. Mai bejegyzésünkben a legnagyobb levendulamezők környékéről gyűjtöttünk nyaralókat.

Érdekes, hogy míg régebben a levendulát Magyarországon csak a szerzetesek termesztették, addig mára már egyre több családi ház kertjében megtalálható ez a sokféleképpen hasznosítható vagy egyszerűen csak szép növény. Ez nem is csoda, hiszen az elsősorban mediterrán tájakon elterjedt levendulának a magyarországi klíma is megfelel, a Balaton északi partjának és a Balaton-felvidék mediterrán jellegű klímája pedig tökéletes számára, ugyanakkor Pannonhalmán és a Balaton déli partján is remekül érzi magát. Nézzük, milyen nyaralókat találunk ezeken a vidékeken!

Balatoni panorámával, Tihanyban

A teraszról egyenesen a Balaton látványában lehet gyönyörködni ebben a 3 szintes, 7 hálószobás nyaralóban, Tihanyban. A luxusingatlan 2000-ben épült és medence, illetve tollaslabdapálya is tartozik hozzá.

További tihanyi ingatlanokat talál oldalunkon, itt.

Szépen felújított családi ház Pannonhalmán

Pannonhalma történelmi központjában, a főteret az apátsággal összekötő úton áll ez a két lakrészből álló családi ház. Az egyik lakrész nappali + 2 hálószobával, a másik lakrész nappali + 1 hálószobával rendelkezik, és akár össze is lehet nyitni őket. Az ingatlant 2019-ben gyönyörűen felújították.

Remek befektetési lehetőség Monoszlón

Monoszlón 5 hektáros levendulabirtokot találunk, ahol a virágzás ráadásul július 15-ig is eltarthat. Ebben a festői Balaton-felvidéki faluban kínálják eladásra ezt a befektetésnek ideális ingatlant, mely egy főépületből, egy vendégházból és egy garázs-műhelyből áll, de további 4 épületre is rendelkezik építési engedéllyel.

 

 

A telken egy kerti tó is található, a garázs-műhely alatt pedig egy borospince kapott helyet.

Panorámás, medencés nyaraló Dörgicsén

Dörgicsén levendáriumot találunk, méghozzá az Árpád-kori kettős kőtemplomrom mellett, ha innen elindulunk a Halom-hegyre, akkor rálelhetünk erre a csodás körpanorámás nyaralóra, ahonnan a Balatonban és a közeli szőlőkben gyönyörködhetünk. Az ingatlanon szőlő nincs, de van egy 3 szintes épület, medence és néhány tő levendula is a kertben.

Teraszos lakás Kőröshegyen

A Balaton déli partján, a kőröshegyi domboldalon is van egy levendulás, itt találtuk ezt a hangulatos kislakást, egy háromlakásos társasházban. A lakás amerikai konyhás nappalival, 2 hálószobával és terasszal rendelkezik, a társasháznak egy szépen parkosított közös használatú udvara van.

További ingatlanokat levendulamezők környékéről itt találhat.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)