6 új design trend, amit érdemes megismernünk, ha lakáseladás előtt állunk

A vevők és eladók is egyre bátrabbak, szaporodnak a hirdetések és egyre több az érdeklődő. Aki szeretné eladni a lakását, annak érdemes tudnia a legújabb trendekről, ha előtte még felújítana, vagy egyszerűen csak szeretne beszerezni néhány apróságot dekorációnak. Nekik mutatunk most 6 új design trendet.

Visszatér a barna

Eddig is tudtuk, hogy ha lakáseladás előtt újítunk fel, akkor célszerű inkább semlegesebb színeket használni. A barna árnyalatai ebben a tekintetben hosszú évekig egyeduralkodóak voltak, amíg meg nem törte ezt az uralmat a szürke. Idén nyártól azonban újra a barna lesz a trendi semleges szín, a barnás árnyalatokon belül pedig gyakorlatilag mindegyik, de különösen a tópszín, a krémszín és a homokszín lesz népszerű. Aki pedig továbbra is szereti a szürkét, annak jó hír, hogy a kicsit szürkés, kicsit barnás greige szín lesz a legtrendibb.

Ennek a győri lakásnak a nappalija jó példa arra, milyen remekül mutatnak a barnás és a kicsit szürkés-barnás árnyalatok.

A drágakő színek közül a sötétek hódítanak

Egyre népszerűbbek lesznek a sötét színek, többek között a fekete is, de a sötét színeken belül a drágakő színek sötétebb árnyalatait fogja majd keresni mindenki.

 

 

Mivel a zöld az egyik legtrendibb szín mostanában, így a drágakő színek közül is kiemelkedik majd a smaragd, de népszerű lesz a zafír mélykék árnyalata vagy például a burgundi is.

Képek forrása: houzz.com

Ennek a VII. kerületi lakásnak a nappalijában látható, hogy a burgundi és a krémszín milyen remekül passzolnak egymáshoz.

Világosabb színű faanyagok

A fa, mint anyag vagy akár csak a fa utánzat soha nem megy ki a divatból, idén azonban az olyan sötétebb színű fákat, mint a dió vagy a mahagóni, felváltják az egészen világosak, mint például a francia tölgy vagy a fehér tölgy.

Ennek a veresegyházi családi háznak a tetőtéri szobái például különleges, világos színű faburkolatot kaptak.

Kézzel készített csempék

Nagy divat az újrahasznosítás, és minden, ami kézzel készült, így például a csempék is, mint amilyen a kézzel készült zellige. Előnyük, hogy nincs közöttük két egyforma és a tökéletlenségükben rejlik a tökéletességük, így még sima fehérben sem unalmasak. Egyetlen hátrányuk, hogy annyira nem könnyű őket beszerezni.

Kép forrása: tiento.com.au

További szép lakásokat talál oldalunkon, itt.

Természetes anyagok

És ha már az újrahasznosításnál és a kézzel készült termékeknél tartunk, nem is kell csodálkoznunk azon, hogy egyre nagyobb teret hódítanak a természetes anyagok. Még ha ezek gondozása egy kicsit több időt és energiát is igényel, akkor is időtállóbbak, mint bármilyen nem természetes anyag.

Képek forrása: houzz.com

Ívelt vonalak

Minden trendi lesz, ami nem szögletes legyen szó akár egy bútor alakjáról vagy csupán a mintájáról. Teljesen mindegy, hogy asztal, szekrény vagy épp kanapé, eljött a kerek, ovális alakú bútorok és az íves, hullámos minták ideje.

Kép forrása: houzz.com

További szép családi házakat talál oldalunkon, itt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kihallgatta az ügyészség Varga Juditot - egyelőre tanúként

Kihallgatta az ügyészség Varga Juditot - egyelőre tanúként

Az ügyészség részleteket közölt a Magyar Péter hangfelvétele kapcsán indult nyomozás állásáról.

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Jót tett a februári turisztikai statisztikának a szökőnap és a kellemes időjárás is. 

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Vajon kik lehettek azok, akik orosz pénzért igyekeztek megfúrni Ukrajna uniós támogatását?

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Komoly vádakkal gyanúsítják. Vajon ilyen határozottan fognak eljárni a Magyar Péter által felvetett ügyekben is?

© 2024 (v2.202102)