Milyen színt válasszunk egy fehér konyhához?

A fehér konyha igen megosztó. Vannak elkötelezett hívei, és vannak, akik semmiképp sem választanák. Akadnak ugyanakkor olyanok is, akik nagyon szeretik, ha valamilyen színnel feldobhatják, megtörve ezzel az unalmasságát, ellensúlyozva az ún. kórházi hatást. De mi legyen ez a szín? Élénkebb színt válasszunk, vagy a fehérhez elég valami visszafogottabb is? Mai cikkünkben ezekre a kérdésre keressük a választ.

A klasszikus kék

A kék és a fehér örök klasszikus párost alkotnak, és a kék előnye, hogy rengeteg árnyalatának köszönhetően bármilyen stílusú fehér konyhát feldobhatunk vele.

A kékből egyaránt választhatunk élénk, vagy visszafogottabb, pasztell árnyalatot, és érdemes kipróbálni a türkizt is.

Fehér konyhában remekül mutat, ha a konyhai hátfal és/vagy a padló kék színű, de a teljesen fehér konyha is jó választás, ha a kisebb kiegészítők kékek.

 

Hirdetés

 

Ennek az I. kerületi lakásnak a konyhájában a csempe mintájában és a kisebb kiegészítőkben jelenik meg a kék, amit remekül kiegészítenek az amerikai konyhás nappali más pontjain is felbukkanó kékek.

További szép lakásokat találhat oldalunkon, itt.

A merész piros

Bátran válasszuk a pirosat, vagy akár a narancssárgát, mindkét szín energiával tölt fel minket, és az étvágyat is fokozza. Kortárs konyhákba vagy akár retró konyhákba is ideális, ha túl harsánynak érezzük, használhatjuk csak kisebb kiegészítőkben.

Ennek a XIV. kerületi családi háznak a konyhájában egész nagy felületen, egy teljes falon alkalmazták a piros színt, míg a többi falat fehéren hagyták.

Fehér és fa

A fehér és fa soha nem megy ki a divatból, minden stílushoz passzol, eléggé visszafogott, ugyanakkor a fa egy kis melegséget visz az egyébként túl sterilnek mondott fehérbe. És a legjobb az egészben, hogy nyugodtan kiegészíthetjük más színekkel.

Ennek a budafoki családi háznak a konyhájába is a fehéret és a fát választották.

Téglával

Természetesen nem muszáj minden áron valamilyen színt választani, ahogyan a fa, úgy jöhetnek a klinkertégla vagy bontott téglaburkolatok is.

Akár még úgy is, hogy a tégla fehérre van festve, textúrája miatt ugyanis, így is megtöri a fehér unalmasságát.

Fekete-fehérben

A kéken kívül még a feketével alkot igazi klasszikus párost a fehér, csak ez a párosítás sokkal drámaibb, és leginkább a minimalista, kortárs stílusokhoz illik. Remek plusz kiegészítője lehet például a piros vagy a réz is.

További szép házakat találhat oldalunkon, itt.

Külföldi képek forrása: decoist.com

© 2021 (v150.202005)