Családdal, home office-ban még mindig a fővárosban? Mit szólna inkább a Velencei-tóhoz?

Az elmúlt időszak átrendeződést hozott a munkaerő piacon, mind a munkavállalók, mind a munkáltatók rájöttek, hogy a home office-nak bizony mindkét fél részére vannak előnyei is. Bár most visszarendeződni látszik minden, még nem tudjuk, hány hullám vár ránk, hányszor kényszerülünk még otthonról dolgozni. Hányan lesznek majd, akik számára az otthoni munkavégzés állandóvá, életformává válik.

Eddig a legtöbb ember lakhelyét elsősorban a munkalehetőségek határozták meg, ezért rengetegen alapítottak családot zsúfolt, zajos, szennyezett levegőjű nagyvárosokban, és sok gyerek úgy nőtt fel, hogy a legközelebbi játszótéren kívül csak kirándulások, nyaralások alkalmával látott nagy, összefüggő zöld felületet.

Szerencsére eljött az az idő, amikor sokan megtehetik, hogy az ország bármely pontjáról dolgozzanak, ahol van internet. Ha pedig mindezt úgy teszi az ember, hogy családja van, akkor miért ne költözhetne olyan helyre, ahol a természet közelében, mondjuk egy tó partján élhet, gyakorlatilag az otthonában nyaralhat.


A járvány kitörésekor sokan elmenekültek a balatoni nyaralójukba, és bár a híradások erről nem szóltak, minden bizonnyal megtelt sok velencei-tavi nyaraló is. A Velencei-tó pedig, ha azt nézzük, egy budapesti, de otthonról végezhető munka szempontjából sokkal jobb is, mint a Balaton, hiszen csak fele akkora távolságra van a fővárostól, mint a Balaton keleti része, és néha azért a home office-ban dolgozóknak is be kell menniük az irodába. Anyagi szempontból pedig mindenképp jobb, hiszen olcsóbban, vagy ugyanazon az áron akár kétszer nagyobb ingatlant kaphatunk, mint a Balatonon vagy akár Budapesten.

A Velencei-tó déli partján fekvő Gárdony a tó melletti települések közül a legnagyobb, egyben a járás székhelye is. Innen autóval fél óra alatt Budapest határában lehetünk, tehát egy budai munkahely esetén különösen ideális választás, vagy vonattal 35 perc alatt megérkezhetünk a Déli-pályaudvarra. Gárdonyt az elmúlt években sok székesfehérvári és budapesti család választotta otthonául, a város azóta töretlenül fejlődik, ma már úgy is tekinthetünk rá, mint Budapest tágabb értelemben vett agglomerációjára.

Itt, a város központjában, a tóparton, óvoda, iskola, üzletek és minden fontos intézmény közelében épülnek a Miravel Residence sorházi lakásai, amelyek saját kerttel, 3 szintes, 4 hálószobás elrendezésükkel nagycsaládosok számára ideálisak.

Minden lakás rendelkezik garázzsal és előtte beállóval, ahol 2 autó is elfér, és ahonnan közvetlenül léphetünk az előszobába. A földszinten nappali, étkező-konyha, mosdó és egy nappaliból nyíló nagy terasz, az emeleten 2 hálószoba, 2 fürdőszoba, gardrób, háztartási helyiség, 3 terasz, a tetőtérben 2 hálószoba és egy fürdőszoba kapott helyet. A lakások tehát mind nagycsaládosoknak, mind kisebb családoknak ideálisak, ha az egyik hálószobát dolgozószobaként szeretnék használni.

Ezért a 155 nm-es élettérért, amihez pluszba jönnek a teraszok és a garázs, pedig nem kell többet fizetni, mint egy átlagos, 3-4 szobás budapesti lakás árát, ami nem nagyobb 100 nm-nél, amihez még nem tartozik garázs, és jó ha van hozzá egy kisebb erkély.

A Miravel Residence lakásai már októberben átadásra kerülnek, így még a járvány második hulláma előtt beköltözhet, aki úgy dönt, hogy itt folytatja az életét. A projekt jelenleg 90%-os készültségnél tart, akár már meg is tekinthető az utolsó simítások előtt.

A cikk megjelenését a Miravel Residence fejlesztője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)