Átalakul Pest szövete: ott vegyél, ahol megújul a város

Ezúttal Pest olyan részét mutatjuk, ahol teljesen átalakul a város szövete, így olyan helyen igazán jó gondolat befektetni, vagy akár lakás céljára otthont venni, ahol a jövőben is sok fejlesztés lesz. Ilyen helyre mindig könnyű bérlőt találni és pénzünk is biztonságban lesz, hiszen vagyonunk folyton felértékelődik. Mutatjuk, hogy mit találtunk.

Mi a fontos ma, ha lakást keresünk Pest belső részén? Legyen közel a városhoz. Legyen közel minden intézményhez, a közlekedéshez, a város nyüzsgéséhez, no és egyre fontosabb az is, hogy legyen igazán válságálló befektetés – akár lakunk benne, akár kiadjuk.

Mert ha csak lakunk is benne, ha továbblépnénk, akkor közel sem mindegy, hogy mennyire értékelődik fel a vagyonunk időközben. De persze az sem mindegy, hogy mennyit költünk fűtésre, rezsire, amíg ott lakunk.

Ha mindez fontos, akkor most mutatunk egy remek alternatívát a körúttól, a Blaha Lujza tértől pár perces sétatávolságra, a felértékelődő Csarnok negyedben.

Az igaz, hogy válságos időket élünk, ám akad ami nem igazán változik: az ingatlan biztosan stabil, rendkívül értékálló befektetés marad a következő időszakban is, erről szól az a mondás, hog az okosabb tehetős emberek a válság idején „betonba öntik a pénzüket”.

És miközben a vidéki házak árai évek, sőt évtizedek óta alig nőttek az ország legtöbb szegletében, addig a főváros látványosan elhúzott. Különösen az olyan otthonok, amelyek modernek, igen közel vannak a városmaghoz, és egyúttal a rezsiköltségeik hosszabb távon alacsonyak maradhatnak.


Nézzük azt a VIII. kerület belső részén, a Csarnok Negyed városrészben épülő házat, ahol most kifejezetten jó árú lakások is elérhetők.

Mint ismert a VIII. került belső, körúthoz közel eső része mindig is központi volt; ám a 4-es metró Rákóczi téri megállójának pár évvel ezelőtti átadásával a Csarnok Negyednek nevezett kerületrész teljesen megújult.

Régebben, mondjuk 2008 előtt persze a VIII. került e belsőbb része is kiesett a lakást keresők látóköréből. Ám az olyan fejlesztések, mint a Corvin Negyed, a körút környékén a bulinegyed kialakulása, vagy éppen az említett négyes metró kiépülése, új megállók környéke, – a Keleti Pályaudvar és a II. János Pál pápa tér (régebben Köztársaság tér) és az említett Csarnok negyedhez tartozó Rákóczi tér – felszíni megújulása teljesen átformálta e belvárosinak számító kerület arculatát. E mellett átépült itt a Teleki tér, és az Orczy program keretében rengeteg régebbi ház felújítása, korszerűsítése is megvalósul.

A Csarnok negyed ezen átalakuló kerületen belül is kiemelt rész. Főként a körúthoz való közelsége miatt. Ez a befektetőknek is ideális hely, mert erre nagyon sokan keresnek kiadó új vagy újszerű lakást.

A most következő, új építésű társasház is éppen itt, a Csarnok negyedben épül tehát: a 2021 tavaszára felépülő ház közelében található a 4-es metró Rákóczi téri megállója, az éjjel-nappal közlekedő 4-es 6-os villamos, megújult Teleki téri piac, mélygarázzsal, üzletekkel, új vendéglőkkel. Közel esik ide a Blaha Lujza tér, a 2-es metró, a 7-es busz vonala. És persze az elegáns Palotanegyed is, mely az egyetemek, főiskolák, közösségi terek és az értelmiségi fiatalok legfontosabb találkozóhelye Pesten.

A Csarnok negyedben kel életre tehát ez a 17 lakásos társasház, amelynek emlegetett válságállóságát garantálja, hogy a ház magas műszaki tartalommal készül. Így a legmodernebb hőszivattyús fűtésrendszerrel, amely -30 fokban is tökéletesen teljesít, valamint minőségi burkolatokkal, amik nem kopnak el. A burkolatok és szaniterek is egyéni ízlés szerint választhatók. És természetesen garázs is vásárolható a lakásokhoz. Az itt megvalósuló hőszivattyús hűtés-fűtés további előnye pedig az is, hogy a radiátorok nem foglalnak helyet a hasznos térből.

A cikk megjelenését a Csarnok Negyed társasház értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna gyorsított eljárásban csatlakozna a NATO-hoz

Ukrajna gyorsított eljárásban csatlakozna a NATO-hoz

Az ukrán elnök bejelentette pénteken, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be arra, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz.

Magyarország is rábólintott az azerbajdzsáni földgázra

Magyarország is rábólintott az azerbajdzsáni földgázra

Bulgária, Románia, Magyarország és Szlovákia földgázhálózatot működtető vállalatai javaslatot tettek további azerbajdzsáni földgáz behozatalára.

Orosz menekültek a pesti albérleti piacon? 

Orosz menekültek a pesti albérleti piacon? 

Tovább nőnek a díjak, de erősen szűkül a kereslet gerincét adó magyarok köre.

Semmitmondó és zavaros beszéd után csatolta magához Putyin Ukrajna négy megyéjét

Semmitmondó és zavaros beszéd után csatolta magához Putyin Ukrajna négy megyéjét

De a körítés nem számít: mostantól Oroszország a saját részének tekinti a négy ukrán megyét, méghozzá "örökre".

© 2022 (v2.202102)