Ez maga a paradicsom: Luxus tanya-birtok, a fővárostól 30 km-re!

Egyre többen hagyják maguk mögött a nagyvárosi forgatagot és választanak egy sokkal nyugodtabb, csendesebb életet helyette. A következő luxus birtokot elnézve, azt hiszem sokan döntenénk hasonlóan, hiszen ez a gyönyörű épületegyüttes és a hozzá tartozó hatalmas tanya maga a földi paradicsom Pesttől délre, ráadásul egy iparűzési adó-mentes településen…

Ezúttal a Budapesttől mindössze 30 kilométerre elhelyezkedő Újlengyel település az úti célunk. Ez a kis Pest megyei község Magyarország közepétől alig néhány kilométerre helyezkedik el, a Kiskunság északi erdeinek határában. A település határában létrejött tanyavilág a mai napig büszkén őrzi e hajdani életforma hagyományait.

Újlengyel nem csak fekvése miatt jó választás, fontos megemlíteni, hogy évek óta nincsen bűneset a településen, így bátran mondhatjuk, hogy igazán jó környékről van szó. Hát innen hoztunk egy gyönyörű tanyabirtokot, mely tökéletese lehetőséget nyújt akár egy turisztikai vállalkozás működtetésére, akár az önellátó életmódra, vagy csupán egy csendesebb, nyugodtabb életformára!

A 22 hektáros, gyönyörűen karbantartott birtok lehetővé teszi az önellátó életet, emellett több generáció számára is kényelmes lakóhelyet biztosít.

A község erdős területén elhelyezkedő területet a fővárostól az M5 autópályáról lehajtva, kb. 7-8 percnyire aszfaltozott úton haladva – az utolsó 1 kilométeren pedig személyautóval is jól járható homokos földúton közelíthetjük meg.

A 300 négyzetméteres főépület kényelmes lakóingatlanként funkcionál, melyet a tornác felől közelíthetünk meg. A házba lépve 62 négyzetméteres, igényesen berendezett, barátságos nappali-étkező helyiség fogadja az érkezőt. A helyiség ékköve a Győre Emília iparművész által tervezett és készített, nyitott ajtóval is működtethető kemence, mely mindamellett, hogy gyönyörű, tökéletesen funkcionál. Az egyedi bútorokkal beépített konyhában 100 éves vízmelegítős csikós tűzhely is helyet kapott, mely szintén a ház éke.

 

 

A nappaliból egy közösségi helyiségbe sétálhatunk át, innen nyílnak a tágas, saját fürdőszobával rendelkező szobák, valamint egy központi, prémium szaniterekkel felszerelt, mozaik díszítésű fürdőszoba, melyben szauna gondoskodik a feltöltődésről.
A ház tetőtere jelenleg részben beépített, de a fűtéshez és a vizes helyiségekhez szükséges kiállások már elkészültek.

 

A birtokon minden adott, ami az önellátáshoz, vagy egy jól jövedelmező turisztikai vállalkozáshoz elengedhetetlen. Itt fontos megemlítenünk, hogy a településen nincsen iparűzési adó(!), ami igen fontos szempont lehet egy vállalkozás beindításánál. A főépület mellett vendégház, valamint egy prémium minőségű búbos kemencével, argentin grill és halfüstölővel felszerelt grillező rész áll rendelkezésre. Innen nem messze, egy csoda szép kerti tó, finn szauna és vízeséssel ellátott meditációs domb nyújt kikapcsolódási lehetőséget, az aktívan pihenőket pedig kosárpálya, fedett asztalitenisz és kispályás futball pálya várja.

Az épületek mellett fedett gépkocsibeállók, pincék tárolóhelyiségek és műhelyek állnak rendelkezésre.

Ahogy korábban említettem, nem csak a feltöltődéshez adott minden, az önellátó élethez szükséges eszközök és helyiségek is biztosítottak. A birtokon felszerelt 5 bokszos istálló található, melyből közvetlen kijárat vezet a 4 hektáros legelőre. Az istálló mellett egyéb ólak is találhatók, valamint ipari létesítmények, mint húsfeldolgozó és füstölő.

A hatalmas telken számtalan gyümölcsfát, zöldség- és fűszerkertet találunk és lehetőség van erdőgazdálkodásra is.

A vételár részét képezik a gazdálkodáshoz szükséges traktorok, fűnyírók és egyéb berendezések. A birtokon fúrt kút biztosít ivóvíz tisztaságú vizet, mely a teljes területen elérhető, valamint napkollektorok termelik az áramot, a szennyvízről pedig 3 fázisú bio szennyvíztisztító gondoskodik, mely gyökérzónás öntözésre is alkalmas.

Tekintse meg a birtokról készült videót!

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Széttárhatja a karját, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Széttárhatja a karját, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Hiába erősödött hangyányit a forint, még mindig bőven a 390-es szint felett van.

Magyar Péter megint az utcára hívta az embereket

Magyar Péter megint az utcára hívta az embereket

Ezúttal péntekre, a Belügyminisztérium elé.

Milliárdokat mozgatott meg a kormány az éj leple alatt

Milliárdokat mozgatott meg a kormány az éj leple alatt

A 2027-es vizes világbajnokság magyarországi megrendezése a cél.

Átrendezte a bírói kart Sulyok Tamás

Átrendezte a bírói kart Sulyok Tamás

A köztársasági elnök egy személyt felmentett, többet viszont kinevezett, illetve meghosszabbította a megbízatásukat.

© 2024 (v2.202102)