Hagyjuk a külvárost, költözzön jó áron a metró mellé

A családos, vagy több gyermeket tervező fiatalok közül egyre kevesebben akarnak a távoli kertvárosokba „menekülni”. A város közelsége, a metró révén gyors bejutás akár iskolába, akár munkahelyre, akár szórakozóhelyekre, egyre több fiatal, illetve fiatalos családban kulcskérdés. Nem is szólva arról, ha nagyobb, önállóan közlekedő kamasz, vagy kamaszodó fiatal is akad a gyerekek közt. Most egy ilyen példát mutatunk, mindenhez közel, mégis nyugodt, parkokkal is ellátott helyen.

A családi lakást keresőknél viszont ott a nagy dilemma: a szűkebb belvárosi részek túlzsúfoltak, kényelmetlenek, kisebb gyerekekkel nehezen élhetők, hiszen az autós közlekedés, a parkolás drámai. Mindezen túl pedig nagyon drágák is ott a minőségi lakások. Sajnos egyre inkább ez a helyzet Angyalfölddel is, így nem csoda, ha az oda egész közel eső Újpest központi részén nagy a pezsgés és sok új ház is épül.

Ezek közül is kiemelkedők, amelyek a metró közelében vannak. Viszont számos, még épülőfélben lévő otthonnál van úgy, hogy egy-két évet is kell várni a beköltözéssel. Mi azonban most mutatunk egy olyan új házat, ahol rövidesen már költözhetőek is az új lakások és csak pár lépésre van tőle a metró végállomás, mégis nyugodt, csendes, parkos környéken található, minden bolthoz, piachoz étteremhez, intézményhez, még a nagy postához is közel.

Arról nem is szólva, hogy ide a Váci úti irodák sokkal közelebb vannak, mint akár a XIII. kerület számos, esetenként jóval drágább lakásokat kínáló pontjához. A metróra szállva ugyanis például a Nyugati pályaudvar mindössze 12 perc alatt elérhető, más Váci úti megállók pedig még ennél is gyorsabban, függetlenül mindenféle csúcsforgalomtól! Ráadásul a ház kapujától a metrólejáró csak 400 méter, azaz öt perc séta!

 

 

Innen buszok és villamosok is indulnak számos irányba, sőt az Újpest-Városkapu vasútállomás, az ottani buszpályaudvar, valamint a Duna partja sem esik ide messze. Aki autóval jár, az sem csalódik, hiszen a Váci út, az M2, az M3 és az M0 autópályák is közel esnek ide, a forgalom jóval kisebb gondot okoz, mintha a körút környékéről akarnák kijutni a vidéki irányokba!

Itt Újpest központjában, a Munkásotthon és Erzsébet utca sarkán, tehát központi, mégis a forgalomtól távolabb, nyugalmas helyen épült fel az Arsenal Sarokház. Sok itt a zöldfelület így az aktív életmódot kedvelők – akár fiatalabbak, akár családosak, akár idősebbek – sok kikapcsolódási lehetőséget találnak: van itt szinte a ház előtt egy új sprotpark, de rengeteg játszótér is akad sétatávolságra, ahogyan bölcsőde, óvoda, általános- és középiskola is van a könyéken.

Az sem utolsó szempont, hogy itt egy több évtizede éve jelen lévő, megbízható fejlesztő, a Mester-Építő Kft. beruházásában épült meg ez a 61 lakásos társasház.

Itt akár 86 négyzetméteres lakást is kaphatunk, természetesen erkéllyel, terasszal. Érdekessége a minőségi társasháznak, hogy a fűtést és a melegvíz ellátást távfűtés adja, amely gázüzemű kazánokkal szemben nagyságrendekkel biztonságosabb és olcsóbb is. Ez esetben nincs is a házban vagy a lakásban gázkészülék, amiből gáz szivárogjon, elégesse az oxigént, vagy – ne adj’ Isten – szénmonoxid problémát okozzon. Sőt, a háznak nem kell költeni a kémény felújításra, a kazán karbantartására vagy cseréjére sem. Egyébként pedig a távhővezetéki hálózat folyamatos felügyelete és karbantartása, az adott épület hőszolgáltatását biztosító hőközpontok felügyelete, és annak szabályozása, valamint a hibák elhárítása mind-mind a távhő cég feladata.

További különlegesség, hogy az Arsenal Sarokház válaszfalai modern, TECNOBOARD rendszerűek. Ez egy olyan rendszer, mely kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosít, mert egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, többek közt nagyobb súlyokkal terhelhető és – mint említettük – kivételes a hangszigetelő tulajdonsága, így védve a lakók nyugalmát. E faltípus környezetbarát is, mivel természetes ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkisebb környezetterheléssel és a feldolgozás során a gipsz semmilyen vegyi adalékanyagot nem kap.

A cikk az Arsenal Sarokház beruházója, a Mester-Építő Kft. a támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)