5 nagyszerű ötletet mutatunk medencékhez

Az épített medence nem olcsó mulatság, de ha belegondolunk abba, hogy idén nyáron biztos nem, sőt lehet, hogy a jövő nyáron sem mehetünk külföldre nyaralni, akkor érdemes megfontolni, hogy a nyaralások árát inkább egy medencébe fektessük. Hogy mekkora legyen a medence az persze hely és pénztárca függő, hogy milyen legyen, arra viszont hozunk most 5 nagyszerű ötletet.

Fedett terasz is legyen a medence közvetlen közelében!

Nagyon jó, ha van egy napozóterasz a medence mellett, de sokszor olyan nagy melegek vannak, hogy valljuk be, legtöbbször még a medencéből is az árnyékba menekülnénk. Ezért érdemes építeni a medence közvetlen közelébe egy fedett teraszt, pihenőhelyet. Sőt a terasztető részben a medence fölé is kerülhet, így egy részben fedett medencét kaphatunk.

Ennek a dunakeszi családi háznak a teraszáról szinte a medencébe léphetünk.

Teremtsünk tengerparti hangulatot!

Ugye milyen jó lennek, ha a medencénk legalább felidézné a tengerpart hangulatát? Ehhez válasszunk a medence köré homokszínű burkolatot, a medencét pedig burkoljuk tengerkék, türkizkék csempékkel. Jó, ha a medencén belül ki tudunk alakítani egy alacsonyabb részt, ahol nyugágyak kaphatnak helyet, vagy ha a medence melletti napozóterasz trópusi stílusú napernyőt, a fedett terasz fehér függönyöket kap.

Ennek a nagytarcsai családi háznak a medencéje mellett is tengerparti hangulatot idéz a napozóágy és a hintaágy.

 

Fa burkolatot a medence köré!

A süllyesztett medence köré sokan tesznek kőburkolatot, vagy egy keskeny szegély kivételével egyszerűen csak füvesítik a körülötte lévő területet. Pedig a faburkolat sokkal melegebb, barátságosabb, mutatósabb, kiszélesítve akár egy medence melletti napozóteraszként is funkcionálhat.

Minden persze nem jelenti azt, hogy erről egy nem süllyesztett medence esetében le kell mondanunk. Körbevehetjük vele a magasabb medencéket, a deszkázatba akár rejtett világítást is be lehet építeni, és akár egy kis ülőrészt is beépíthetünk az oldalába.

További szép családi házakat találhat oldalunkon, itt.

Használjuk ki az oldalsó kertet!

Ha alapvetően nincs sok helyünk medence számára, akkor a rendszerint üresen maradó oldalsó kertet is kihasználhatjuk. Persze csak ha nem túlságosan keskeny. Kicsit szélesebb oldalsó kertekbe egy keskenyebb medence még éppen elférhet, és egyáltalán nem mutat rosszul.

Ez a családi ház például egy keskeny telken kapott helyet a XIII. kerületben, így kizárólag oldalsó kertje van, ahol elfért egy hosszúkás medence jakuzzival, csobogóval.

Medence vagy szökőkút?

A szökőkút remekül mutat, de fürdeni mégsem lehet benne, és nem biztos, hogy mindkettőnek akad hely a kertünkben. Egyszerűbb, ha a medencét felturbózzuk játékos, szökőkút elemekkel.

Külföldi képek forrása: houzz.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Orbán Viktor az éj leple alatt végrehajtott egy fejcserét

Orbán Viktor az éj leple alatt végrehajtott egy fejcserét

A hírszerzés volt vezetője nem lesz többet helyettes államtitkár.

Egyre veszélyesebbek a drónok Ukrajnában - és ki fognak onnan szabadulni

Egyre veszélyesebbek a drónok Ukrajnában - és ki fognak onnan szabadulni

Messzebbre repülnek, jobban céloznak, nagyobbat robbannak, és sokkal-sokkal több lesz belőlük. És senki sem tudja megakadályozni, hogy elterjedjenek a világban.

Vannak elkeseredők a társadalomban, de azért nem kell senkinek felkötnie magát – Klasszis podcast

Vannak elkeseredők a társadalomban, de azért nem kell senkinek felkötnie magát – Klasszis podcast

Lassú kilábalást vár az Unicredit Bank elemzője.

Nem fogja elhinni, miért nem tudják kiadni a botrányos Covid-teszt-szerződések kért iratait!

Nem fogja elhinni, miért nem tudják kiadni a botrányos Covid-teszt-szerződések kért iratait!

Nyomozás miatt lefoglalták a Fidesz-közeli cégek dokumentációját.

© 2024 (v2.202102)