Így válasszunk kanapét kicsi nappaliba!

Egy kicsi nappali berendezése kihívások elé állíthat, különösen nehéz lehet megtalálni a helyiséget leginkább meghatározó bútordarabot: a kanapét.

Ha bárkit megkérdeznénk arról, hogy milyen ülőgarnitúrát választana egy kicsi nappaliba, valószínűleg gondolkodás nélkül rávágná, hogy természetesen kicsit és semleges színűt, pedig léteznek más opciók is. Mutatjuk a lehetőségeket!

A kanapé kiválasztása egy kis nappali esetében elsősorban természetesen a rendelkezésre álló helytől függ, és persze a stílustól, a színvilágtól, a természetes és a mesterséges megvilágítástól is. A megfelelő választás azért is kulcskérdés a nappali berendezésénél, mert eköré a bútordarab köré fog felépülni az egész helyiség berendezése még akkor is, ha nem a kanapé, hanem például a mögötte lévő fal, vagy egy másik bútor lesz végül a helyiség fókuszpontja.

Válasszunk bátran élénk színt!

Sokan gondolják, hogy egy kis helyiségbe nem szabad élénk színű bútort választani, különösen akkor, ha nagy bútorról van szó. Ez azonban nem teljesen igaz, egy kis nappaliba is nyugodtan választhatunk élénk színű kanapét, egészen addig, amíg minden más, a falak, a többi bútor, a lakástextilek semleges színűek, és a helyiség nem túlzsúfolt.

 

Hirdetés

 

Az élénk színű kanapé mellé pedig vásároljunk néhány kisebb kiegészítőt, dekorációt ugyanabban a színben.

Kép forrása: thediymommy.com

Ahogyan az élénk szín, úgy a fekete is nyerő lehet. Ez ebben a XIII. kerületi lakásban is látható.

A sarokülőgarnitúra nagyszerű megoldás lehet

Azt gondolhatnánk, hogy egy sarokülőgarnitúra egy kis nappaliba túlságosan is nagy lehet, nehezen találunk helyet neki. De valójában a sarokkanapé tökéletes választás egy kis nappaliba, ha sikerül eltalálnunk az ideális méretet, hiszen ma már egész kicsiket is lehet kapni.

Kép forrása: decoist.com

A sarokkanapé aránylag kis helyen biztosít viszonylag sok ülőhelyet, ahhoz képest, hogy mekkora helyet foglal. Ha ténylegesen egy sarokba toljuk be, akkor olyan mintha beépített bútorunk lenne, ráadásul általában ágyazhatók, így tökéletesek stúdió apartmanokba. Ebbe a VII. kerületi kis lakásba sikerült ideális méretű sarokkanapét találni.

Amerikai konyhás nappalikban pedig térelválasztásra is ideálisak.

Kép forrása: resolve40.com

Ha mégis egy egyszerűbb, semleges színű kanapét választanánk

Van, aki egész egyszerűen nem tud megbarátkozni az élénkebb színekkel, főleg akkor nem, ha egy nagyobb bútorról van szó. Őket szeretnénk megnyugtatni, hogy a semleges színű, egyszerű vonalvezetésű kanapé is jó választás. Elsősorban azért, mert minden stílushoz illik, másrészt azért, mert bármivel könnyen variálható, egy-egy felújítás során ezt nem, csak a kisebb kiegészítőket kell lecserélnünk.

Kép forrása: decoist.com

Dobjuk fel például színes párnákkal, és válasszunk színben ezekhez illő kisebb dísztárgyakat még a szobába, ahogyan ebben az V. kerületi lakásban is látható.

A kanapé egyszerűségét egy mintás szőnyeggel is ellensúlyozhatjuk, vagy választhatunk semleges színű, de mintás kanapét.

Képek forrása: decoist.com

© 2021 (v150.202005)