Ha augusztus, akkor iskolakezdés: mindene megvan a gyerek(ek)nek!?

Az augusztus, különösen a hónap második fele, már minden szülőnek a készülődésről, az iskolakezdés közeledtéről szól. Ilyenkor nem csak a tankönyvek, a ruhák, vagy az új számítógép megvásárlása kerül szóba, hanem a gyerekszoba, vagy gyerekszobák felújítása, az íróasztal cseréje, vagy éppen beszerzése – és számos hasonló kiadás is.

A gyerek az első, így a fiatalok szobája, vagy szobái azok, amelyeket a leginkább szeretnénk szépnek, frissnek, modernnek, kellemesnek tudni. Augusztusban, az iskolakezdéshez közeledve ráadásul ez az igény még nyilvánvalóbb módon merül fel. Hiszen a jó tanulmányi eredményt, a tanulás nyugalmát, a pihenést is befolyásolja, hogy egy kopott, unalmas szobában, vagy egy frissen festett, tapétázott, új függönnyel és új bútorokkal teli szobában teszi-e ezt a gyerek vagy a gyerekek.

Amennyiben hasonló tervei vannak, de szűkösek a pénzügyi forrásai, érdemes akár a személyi kölcsönök közt is szétnéznie, hiszen ma már nagyon jó feltételekkel lehet ilyen hiteleket kapni, már csak azért is, mert év végéig államilag garantált, hogy a teljes hiteldíj-mutató (a THM) nem mehet 5,9 százalék fölé.

Most könnyen, kedvező feltételekkel lehet megkapni

Fontos látni azt is, hogy személyi hitelt jelenleg nagyon kedvező feltételekkel lehet felvenni, hiszen tavasszal, 5,9%-ban maximálták a személyi kölcsönök teljes hiteldíj-mutatóját (THM). Ez az úgynevezett THM-korlát szabályozás december 31-éig él. Ennek lényege, hogy alacsonyabb törlesztőt kell év végéig fizetni.

Jó hír, hogy akár 5,9 százalékos THM-nél kedvezőbb ajánlatokkal is lehet találkozni. Mivel az év végéig kedvező kölcsön-ajánlatok inkább május folyamán jelentek meg, ez azt jelenti, hogy nem késő még kihasználni ezt a lehetőséget.

Mi több, a fenti szabály miatt olcsóbbak jelenleg a személyi hitelek, de akadnak olyan pénzintézetek is, ahova nem kell mindenáron odautaltatni a jövedelmünket.

Érdemes számolni!

Az ember a lehető legjobb feltételeket szeretné biztosítani gyermekének, gyermekeinek a nyugodt, egészséges fejlődéshez, a tanuláshoz.
A jobb lakókörnyezet, a saját íróasztal, egy kellemesen felújított, kiépített elvonuló-sarok vagy épp új galéria, mind-mind a nyugalmat, az eredményesebb munkát, a jobb hatékonyságú tanulást segítik, serkentik. Érdemes lehet tehát belevágni a gyerekszoba, tanulósarok felújításába, felfrissítésébe.

Esetleg nagyobb lakást keres? Nézzen szét az Ingatlantájolón is!

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)