Ha augusztus, akkor iskolakezdés: mindene megvan a gyerek(ek)nek!?

Az augusztus, különösen a hónap második fele, már minden szülőnek a készülődésről, az iskolakezdés közeledtéről szól. Ilyenkor nem csak a tankönyvek, a ruhák, vagy az új számítógép megvásárlása kerül szóba, hanem a gyerekszoba, vagy gyerekszobák felújítása, az íróasztal cseréje, vagy éppen beszerzése – és számos hasonló kiadás is.

A gyerek az első, így a fiatalok szobája, vagy szobái azok, amelyeket a leginkább szeretnénk szépnek, frissnek, modernnek, kellemesnek tudni. Augusztusban, az iskolakezdéshez közeledve ráadásul ez az igény még nyilvánvalóbb módon merül fel. Hiszen a jó tanulmányi eredményt, a tanulás nyugalmát, a pihenést is befolyásolja, hogy egy kopott, unalmas szobában, vagy egy frissen festett, tapétázott, új függönnyel és új bútorokkal teli szobában teszi-e ezt a gyerek vagy a gyerekek.

Amennyiben hasonló tervei vannak, de szűkösek a pénzügyi forrásai, érdemes akár a személyi kölcsönök közt is szétnéznie, hiszen ma már nagyon jó feltételekkel lehet ilyen hiteleket kapni, már csak azért is, mert év végéig államilag garantált, hogy a teljes hiteldíj-mutató (a THM) nem mehet 5,9 százalék fölé.

Hirdetés

Most könnyen, kedvező feltételekkel lehet megkapni

Fontos látni azt is, hogy személyi hitelt jelenleg nagyon kedvező feltételekkel lehet felvenni, hiszen tavasszal, 5,9%-ban maximálták a személyi kölcsönök teljes hiteldíj-mutatóját (THM). Ez az úgynevezett THM-korlát szabályozás december 31-éig él. Ennek lényege, hogy alacsonyabb törlesztőt kell év végéig fizetni.

Jó hír, hogy akár 5,9 százalékos THM-nél kedvezőbb ajánlatokkal is lehet találkozni. Mivel az év végéig kedvező kölcsön-ajánlatok inkább május folyamán jelentek meg, ez azt jelenti, hogy nem késő még kihasználni ezt a lehetőséget.

Mi több, a fenti szabály miatt olcsóbbak jelenleg a személyi hitelek, de akadnak olyan pénzintézetek is, ahova nem kell mindenáron odautaltatni a jövedelmünket.

Hirdetés

Érdemes számolni!

Az ember a lehető legjobb feltételeket szeretné biztosítani gyermekének, gyermekeinek a nyugodt, egészséges fejlődéshez, a tanuláshoz.
A jobb lakókörnyezet, a saját íróasztal, egy kellemesen felújított, kiépített elvonuló-sarok vagy épp új galéria, mind-mind a nyugalmat, az eredményesebb munkát, a jobb hatékonyságú tanulást segítik, serkentik. Érdemes lehet tehát belevágni a gyerekszoba, tanulósarok felújításába, felfrissítésébe.

Esetleg nagyobb lakást keres? Nézzen szét az Ingatlantájolón is!

© 2020 (v150.202005)