Sándor Orsi, a Digi Sport híradójának műsorvezetője: a lelke mélyén lakberendező

Zuglóban nőtt fel, de imádja a XVI. kerületi kertvárosi otthonát is Sándor Orsi, a Digi Sport híradójának műsorvezetője, aki maga rendezte be a lakásukat! Az Otthontérkép Magazinnak adott interjúban vall arról is, hogy egész életében imádta a kreativitást és szépérzéket igénylő dolgokat. Így hát a karantén idején elhatározta, hogy heti egy kreatív tartalmat posztol az Instagram oldalán hétvégénként – a varrástól a barkácsolásig.

– Úgy tudom Budapesten születtél, a város melyik részén nőttél fel? Milyen volt ott gyereknek lenni?
– Igazi pesti lány vagyok. Zuglóban születtem, és szinte egész gyerekkoromban lakótelepen éltünk. A nyolcvanas években frissen épült házakban gyerekként szuper dolog volt egy házban lakni a barátokkal, osztálytársakkal. Állandóan szomszédoltunk…

– Mesélnél kicsit arról, hogy merre éltek most a családoddal és miért esett a választásotok arra a helyre?
– Most a 16. kerület kertvárosi részén élünk. Szeretünk itt lakni és a karantén alatt a saját bőrünkön tapasztaltuk mekkora kincs egy nagy kert. Mert a rohanó hétköznapokon kevés időt töltöttünk kint. Ezért sokszor beszélgettünk a férjemmel a budai lakás kontra pesti ház dilemmájáról, de most egyértelműen beigazolódott, hogy egy pesti kertes nekünk a legjobb megoldás. (Képünk Orsi otthonában készült, a parafadugó koszorú és a lentebbi koszorú is Orsi alkotása.)

– Mit szeretsz a jelenlegi otthonodban leginkább?
– A nyugalom kicsi szigete a nagyvilágban. Tágas terekkel, sok üveg felülettel, barátságos színekkel. Amolyan tökéletes családi fészek.

– A munkád és két gyermeked mellett a közösségi médiában is nagyon aktív vagy. Népes követőtáborral rendelkezel az Instagramon, ahol hétről hétre kreatívabbnál kreatívabb DIY ötleteket és lakberendezési tippeket osztasz meg követőiddel. Hogy jött az ötlet, hogy ilyen jellegű tartalmat készítesz?
– Igazából sokszor elhagyta a számat, hogy én egy pályát tévesztett lakberendező vagyok a lelkem mélyén. De tíz éve magyarázom, hogy már öreg vagyok hozzá, hogy előröl kezdjek valamit. Egész életemben imádtam a kreativitást és szépérzéket igénylő dolgokat. De többnyire csak halogattam, hogy leüljek festegetni, vagy alkotni valamit.

– Hogyan változott ez a karantén alatt?
– A karantén alatt a munkámban kényszerpihenőn voltam, mivel nem volt élő híradó a Digi Sporton. Így hát lehetőségem nyílt a rég vágyott kreatív dolgokra. És bár visszaállt az életünk a régi kerékvágásba, eldöntöttem, hogy a jövőben ezt nem hagyom abba. Heti egy kreatív tartalmat posztolok az Instagram oldalamon hétvégénként, a varrástól a barkácsolásig, ami épp eszembe jut, lépésről lépésre megmutatva, hogyan lehet elkészíteni az ötletet.

 

 

– Honnan szerzel ezekhez inspirációt?
– Imádom lapozgatni a Pinterest-et, de csak inspirálódom onnan, aztán a saját ízlésem és ötleteim alapján mindig egyedi lesz a végeredmény.

– Megmutatnád a kedvenc dekorációidat, amiket az otthonodba készítettél?
– Íme két további példa a bor dugón kívül. Elsősorban apróbb lakásdekorációkat készítek, de komolyabb barkácsolós ötleteim is vannak, hamarosan ezek is elkészülnek majd.

és végül a parafa-koszorú:

– Az otthonotokat is te rendezted be, vagy lakberendezőtől kértél segítséget?
– Abszolút én! Ez nekem öröm, nem adnám ki a kezemből. Amúgy is hiszek benne, hogy az otthonunk hűen tükrözi a lelkünket. Nem hiszem, hogy valaki másnak a lelkét vagy ízlését szeretném látni benne.

– Milyen szempontok játszottak szerepet az otthonotok berendezésénél?
– A praktikum és a kényelem elsődleges szempont. Meleg hangulatú, nyugalmat árasztó helyen szeretek élni. Bútorok esetében a fa és a bőr a kedvenc anyagaim, mellőzöm az üveget és a fémes anyagokat. Nem a világom a steril minimál és a csetreszek gyűjteményétől is megőrülnék. Valami élhető rend és szépség jellemzi az otthonunkat.

– Hogyan tudnád összefoglalni mit jelent számodra az otthon?
– Feltölt és nyugalmat áraszt. Egy olyan hely, ahol egyszerűen jó lenni és a vendégek is legszívesebben ott ragadnának…
(VD)

Ha Sándor Orsi családjához hasonlóan te is a XVI. kerület kertvárosias részén képzeled el az életed, nézz szét kínálatunkban és találd meg új otthonod!

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

Bod Péter Ákos: Iparpolitika – fényes jövő és mai gondok

A Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégia nagyon eltérő részletezettségű és konkretizáltsági szintű.

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

© 2024 (v2.202102)