Fogynak a jó lakások – ősztől tovább szűkül a kínálat

Fogynak a vadonatúj lakások a fővárosban! Még az ingatlan-szakértők többségét is meglepte, hogy milyen elképesztő ütemben állt helyre a kereslet a tavaszi járványt követően. Ennek okán egyre kevesebb a jó ajánlat az újlakás-piacon, főként mert egyelőre kevés új építkezés indul. Aki tehát újat keres és megengedheti magának, annak érdemes mielőbb választania.

A nyári hónapokban olyan keresletet tapasztaltak a lakást kínálók országszerte, mint egy, a pandémia előtti erős hónapban. Lehetséges persze, hogy a használt lakásokat keresők óvatosabbak, de az újlakások terén egészen új kihívásokkal kell szembenézzenek azok, akik ilyet keresnek.

Mégpedig azzal, hogy a kialakult gazdasági bizonytalanság miatt egyelőre nagyon kevés új lakópark kerül a piacra. Ez pedig azzal jár, hogy a legigényesebb vevők csak a meglévő kínálatból válogathatnak, ahol azért a jó adottságú, korrekt áron kínált otthonok egyre fogyatkoznak.

Amennyiben tehát megvan az anyagi lehetőség és az akarat, a szakértők nem javasolják, hogy sokáig halogassák a döntést a vevők. Miért? Mert a kevés új lakópark miatt egyre kisebb lesz a választék, kölönösen a viszonylag gyorsan, fél-egy éven belül elkészülő lakásokból.

Mi most körülnéztünk a fővárosi kínálatban, többnyire már előrehaladott állapotú projektek közt keresgéltünk. Mutatjuk, mire bukkantunk.

A XIII. kerület legjobb részén, kertvárosias környezetben, ugyanakkor mindentől elérhető távolságban épül egy olyan új építésű projekt, mely egyszerre nyújtja a belváros előnyeit és a kertváros nyugalmát. A Kucsma 14 társasházban összesen 22 lakás kerül kialakításra, melyek között minden lakáskereső megtalálja a számára ideális méretűt, legyen szó akár kis 2 szobás, vagy tágas 5 szobás otthonról.

A VIII. kerület frekventált részén,  jó közlekedésnél, ugyanakkor nyugodt környezetben épül a Magdolna Ház, mely alacsony fenntartású praktikus lakásokat kínál az otthonkeresőknek és a befektetőknek. A 45 lakásos társasházban válozatos méretű és elrendezésű lakások közül válogathatnak.

A IX. kerületből is hoztunk projekteket, az első egy igényes társasház, méghozzá a Gama Residencet, mely a IX. kerület rehabilitált részén, a Semmelweis Egyetem közelében épül. A lakópark kínálatában 1-4 szobás lakások között válogathatunk, így a több gyermekes családok és az egyedülállók, fiatal párok is egyaránt megtalálják a számukra legkényelmesebb otthont.

Szintén a kerületben, Középső-Ferencvárosban a Metrodom City Home lakónegyed befejezéseként épül az L-M ütem. A minden igényt kielégítő lakáskínálatban az első lakást kereső fiatalok, a kis gyermekes párok, vagy a nagyobb családok is megtalálják a számukra ideális elrendezésű és méretű otthont.

 

Hirdetés

 

A társasházak különlegessége az egyedi funkcióval ellátott tetőteraszok, melyek között – a teljesség igénye nélkül – napozó-, klub-, grillező-, sőt kilátóteraszt is találunk.

A III. kerület is népszerű célpont az új építésűeket tekintve. A Kolosy tértől alig 15 percre épülő Római Residence a Duna-part közelében kínál 28 és 72 négyzetméter közötti lakásokat. Tökéletes választás azoknak, akik olyan helyen képzelik el az életüket, ahol otthonuktól egy karnyújtásnyira számtalan kikapcsolódási, sportolási vagy szórakozási lehetőség kínálkozik.

Innen hoztunk egy kisebb lakás számmal rendelkező exkluzív projektet, méghozzá a Táborhegyről. Az elegáns E.a. 85 társasházban 50 és 94 négyzetméter közötti lakások maradtak még szabadon. A tájolásnak köszönhetően városi és hegyi panorámában egyaránt részesülnek a leendő lakók.

 


© 2021 (v150.202005)