7 dolog, amivel vidámabbá teheted az otthonodat!

Épp, hogy csak túl léptünk az év felén, de már valószínűleg mindenki megállapította, hogy az idei év nem úgy sikerült, ahogy tervezte. Ez azonban nem ok a csüggedésre, az otthonunkat mindig érdemes vidámabbá tennünk, hiszen itt indulnak és itt végződnek a napjaink, ezért alapvetően meghatározza a hangulatunkat, és azt, hogyan tudunk megfelelni a kihívásoknak.

Vágjunk hát bele, frissítsük fel otthonunkat egy kis vidámsággal, hogy könnyen vegyük az akadályokat az év hátralévő részében!

Egy vidám, élénk színnel

Ha eddig még nem próbáltuk ki, épp az ideje, hogy az egyik falat kiemeljük valamilyen szép, élénk színnel. Ha nem vagyunk annyira bátrak, hogy rögtön a falon, festéssel próbálkozzunk, akkor vehetünk egy színes ágytakarót is, vagy egy vidám, élénk színű, faliszőnyeget, óriásposztert, vászonképet a falra.

Egy kellően világos helyiségben az összes falat élénk színűre festhetjük, ahogyan ennek a XI. kerületi lakásnak az egyik szobájában is tették.

Szerezzünk be egy kis kedvencet

Egy állat élettel tölti meg otthonunkat. Ha van kertünk, nem mondhatunk rá nemet. Ha nincs kertünk és nem viseljük el az állatot a lakásban, válasszunk terráriumban, akváriumban tartható állatokat. Ha ezzel sem tudunk megbékélni, tegyünk legalább egy madáretetőt az erkélyünkre télire.

Növényekkel

Akár tartunk állatot, akár nem a növényeknek így is, úgy is van helyük a lakásban. A növények ugyanúgy élettel töltik meg otthonunkat, így pozitív hatással vannak a hangulatunkra is. Ha eddig nem voltak sikereink a növények gondozásában, válasszunk olyan igénytelen fajtákat, mint például az agglegénypálma.

Egy különleges tárggyal

Teljesen mindegy, hogy egy teáscsészét használunk virágcserépnek, készítünk egy manóajtót valamelyik fára a kertben vagy veszünk bármilyen vicces berendezési tárgyat, a lényeg, hogy ezek a tárgyak minden napunkat fel fogják dobni. Ebben a VII. kerületi lakásban például zongorából készült a könyvespolc.

Költöztessük a vakációt az otthonunkba

Lassan véget ér a nyár, de ez még nem jelenti azt, hogy ne idézhetnénk fel akár a négy falon belül. Ehhez bármi jó lehet, ami a nyárra emlékeztet minket, például egy függőágy, egy dekorációként használt szörf deszka, vagy egyszerűen csak a tenger színei, tengerparton gyűjtött csigák, kagylók.

Legyünk újra gyerekek

Attól, hogy felnőttünk, még lehet a játék az életünk része, akkor is, ha nincsenek gyerekeink. Gondoljunk vissza rá, mi volt a kedvenc játékunk gyerekkorunkban, és nyugodtan vegyünk egy különleges kiadású legót, egy flippert, darts-ot magunknak. Szereljünk a garázs falára kosár palánkot, vagy egyszerűen csak tegyük a társasjátékokat a nappaliban jól látható helyre.

Ennek a II. kerületi családi háznak a könyvtárszobájában például sok játék és egy nagy asztal is helyet kapott a közös családi játékhoz.

Alakítsunk ki helyet a hobbinknak

Hogy legyen hobbink az kiemelten fontos. Ha olyan hobbink van, ami otthon űzhető, akkor alakítsunk ki megfelelő helyet számára. Nem baj, ha nincs ehhez külön szobánk, de legalább egy kis sarok legyen, ami csak a hobbinkról szól.

További szép eladó lakásokért kattintson ide.

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Ezzel mentheti meg a lakosság Magyarországot: kérdés, hogy megteszi-e?

Mire lesz elég a lassuló reálbér-emelkedés?

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

Az üzemanyagár-sapka árnyékában az autósoknak kedveznek a kutak

3-6 forintos olcsóbbodást jelentettek be, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.

Áll a bál a Kremlben

Áll a bál a Kremlben

Ezek az elmúlt órák főbb eseményei.

© 2024 (v2.202102)