Hangulatos házak elbújáshoz Bakonyalja kis falvaiban

Bakonyalja hazánk egyik kistája a Bakony és a Kisalföld között. Festői szépségű falvak húzódnak meg itt a Bakony lábánál, ahol sok szép kirándulóhelyet találhatunk.

A területen fut végig az ország legszebb vasútvonalának, a Győr-Veszprém vasútvonalnak, más néven Bakonyvasútnak egy része, és olyan nevezetességek, mint például a „bakonyi Gyilkos-tó” vagy a fenyőfői homoki ősfenyves. Ezekből a kis falvakból hozunk most néhány nagyon szép ingatlant.

Csoda házikó Bakonypéterden

Bakonypéterd a 82-es út mentén fekszik, területén áthalad a Bakonyvasút (bár az itteni megállója már megszűnt), ami mutatja, hogy mennyire gyönyörű a környező táj. Innen könnyen ellátogathatunk Pannonhalmára vagy Fenyőfőre, ahol megtekinthetjük a kiemelten védett homoki ősfenyvest, de Bakonypéterden is akad látnivaló, érdemes megnézni például a sváb pincesort.

Itt, ebben a festői faluban találtuk ezt a kis mesebeli házikót, ami szép állapotban, amerikai konyhás nappalival, egy hálószobával és egy hálófülkével, hangulatos terasszal várja új tulajdonosát. Az épület gáz-cirkó fűtéssel rendelkezik, de a nappaliban egy kemence, a hálószobában egy cserépkályha is helyet kapott.

Hangulatos parasztház Súron

A Zirchez és Mórhoz közel fekvő Súrt 2016-ban az ország legszebb fekvésű falvának választották. A település egyik legszebb természeti látványossága a lombkorona sétány. A közelben található Csesznek vára is, ami ideális célpont kiránduláshoz.

Súron találtuk ezt a fehérre meszelt falú, igazi tornácos parasztházat, ami szépen felújított állapotban van és 2 szobával rendelkezik. Az ingatlanhoz boltíves pince is tartozik, udvarán egy vízforgatós medence nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Akácerdő gerendaházzal Gannán

Ganna Pápa és Ajka közelében elhelyezkedő kisközség, nevezetessége a Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemplom az Esterházy-mauzóleummal. Gannáról kirándulhatunk például Bakonykoppányba, ahol a „bakonyi Gyilkos-tó”, azaz a Hubertlaki-tó található.


Ganna külterületén található ez a 20,5 hektáros, 2006-ban telepített akácerdő, melynek területén egy szigetelt gerendaház is helyet kapott. Az épület elektromos ellátását napelem rendszer, vízellátását fúrt kút (70 m mély), fűtését cserépkályha sparhelt biztosítja, nappali-étkezővel, konyhával, 2 hálószobával és fürdőszobával rendelkezik. Vadászoknak, természetkedvelőknek, méhészeknek ideális.

Lovaspanzió Döbröntén

Közvetlenül Ganna mellett található Döbrönte, ami a középkori Szarvaskő várának romjairól nevezetes. Döbröntéről szintén könnyen megközelíthető Bakkonykoppány, vagy például Nagytevel is, ahol a víztározó nyaranta strandként működik.

Itt bukkantunk erre a panzióként üzemelő, istállóval, pajtákkal és egyéb gazdasági épületekkel rendelkező ingatlanra. Az épület 16 db fürdőszobás szobával rendelkezik, és bővíthető.

Pince szőlővel Bakonypéterden

A már korábban említett Bakonypéterden helyezkedik el ez a nyaraló, melyhez borospince és szőlő is tartozik. A kétszintes épület földszintjén nappali-konyha, mosdó, emeletén egy hálószoba és egy fürdőszoba kapott helyet.

További ingatlanokért a Bakonyaljáról kattintson ide.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)