A városmagnál most a legjobb befektetni – és lakni is

A történelmi belvárosok világszerte óriási felértékelődésen mentek keresztül. Ebben a „versenyben” immár Budapest sem áll rosszul, különösen, ha a városmagnál nézzük most a dolgokat. De még nem késett el az, aki a sűrűn beépített belvárosi részekben keresgél. Most nekik mutatunk egy tippet.

A belvárosok lakáskínálatának 90-95%-a régi házakban van, amelyekkel rengeteg a gond. A műemléki védettség okán például a homlokzati szigetelés, vagy akár a nyílászáró csere szinte lehetetlen feladat, így a korszerű, energiatakarékos otthonok kifejezetten ritkák errefelé.

Bár most úgy tűnik, hogy ez kevéssé fontos. E válságos időkben egyelőre inkább csökkennek, nem emelkednek az energiaárak, ám aki hosszabb távon gondolkodik, az jól tudja, a globális felmelegedés, a növekvő energia-tudatosság előbb-utóbb a mainál is látványosabban felértékeli a modern, leszigetelt, kevés energiát fogyasztó lakásokat. Ha egy ilyen lakást elcsípünk a körúthoz kifejezetten közeli, belsőbb városmagban, akkor egy olyan értékálló befektetéshez jutunk.

Nem is szólva arról, hogy hosszabb távon a kisebb rezsijű, új állapotú lakások jobban kiadhatók lesznek, nem is szólva arról, hogy az ingatlan bizonyosan értékálló befektetés marad a következő időszakban is – akár benne lakás céljára, akár befektetni vásároljuk azokat.

Sokkal értékállóbbak lehetnek tehát azok a fővárosi lakások, amelyek modernek, közel vannak a városmaghoz, és egyúttal a rezsiköltségeik hosszabb távon alacsonyak maradhatnak.

Ezúttal éppen egy ilyen otthont hozunk Józsefvárosból, annak is a körúthoz közel eső Csarnok negyed városrészéből. A VIII. kerület eme, legbelsőbb része mindig is remek lokációnak számított, ugyanakkor a 4-es metró (M4) Rákóczi téri megállójának nem túl régen történt átadásával végérvényesen átalakul az e körül található, Csarnok negyednek nevezett kerületrész.

Mondhatjuk, hogy a VIII. kerültet korábban évekig kevéssé volt kedvelt, ám mondjuk a Corvin Negyed, vagy éppen a körút környékén a bulinegyed kialakulása (a hanghatásokat tekintve kellően távol azért a most épülő háztól …).
Sokat nyomott a latban az említett négyes metró kiépülése is, új megállók környéke, – a Keleti Pályaudvar és a II. János Pál pápa tér és az említett Csarnok negyedhez tartozó Rákóczi tér – felszíni megújulása teljesen átformálta ennek, a ma már abszolút belvárosinak számító kerület arculatát.

A Csarnok negyed – az alaposan átalakuló Józsefvároson belül is – kiemelt rész. Főként a körúthoz való közlesege miatt. Ez a befektetőknek is ideális hely, mert errefelé igen sokan keresnek kiadó új vagy újszerű lakást – még ma is!

A most bemutatandó új építésű társasház is éppen itt, a Csarnok negyedben épül éppen. A jövő tavaszra elkészülő ház közelében található a 4-es metró emlegetett megállója, az éjjel-nappal közlekedő 4-es 6-os villamos, megújult Teleki téri piac, mélygarázzsal, üzletekkel, új vendéglőkkel. Közel esik ide a Blaha Lujza tér, a 2-es metró, a 7-es busz vonala. És persze az elegáns Palotanegyed is, mely az egyetemek, főiskolák, közösségi terek és az értelmiségi fiatalok legfontosabb találkozóhelye a főváros pesti oldalán.

Itt, a Csarnok negyedben kel életre tehát ez a 17 lakásos társasház. Értékállóságát garantálja nem csak a helyszín, hanem az is, hogy a ház magas műszaki tartalommal készül. Így a legmodernebb hőszivattyús fűtésrendszerrel, amely akár mínusz 20-30 fokban is tökéletesen teljesít, valamint minőségi, kopásálló burkolatokkal. E burkolatok – és szaniterek is – egyéni ízlés szerint választhatók. És természetesen garázs is vásárolható a lakásokhoz. Az itt megvalósuló hőszivattyús hűtés-fűtés további előnye pedig – a nyilván nagyon szerény fűtésköltségek mellett –, hogy a radiátorok nem foglalnak helyet a hasznos térből.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

© 2024 (v2.202102)