A városmagnál most a legjobb befektetni – és lakni is

A történelmi belvárosok világszerte óriási felértékelődésen mentek keresztül. Ebben a „versenyben” immár Budapest sem áll rosszul, különösen, ha a városmagnál nézzük most a dolgokat. De még nem késett el az, aki a sűrűn beépített belvárosi részekben keresgél. Most nekik mutatunk egy tippet.

A belvárosok lakáskínálatának 90-95%-a régi házakban van, amelyekkel rengeteg a gond. A műemléki védettség okán például a homlokzati szigetelés, vagy akár a nyílászáró csere szinte lehetetlen feladat, így a korszerű, energiatakarékos otthonok kifejezetten ritkák errefelé.

Bár most úgy tűnik, hogy ez kevéssé fontos. E válságos időkben egyelőre inkább csökkennek, nem emelkednek az energiaárak, ám aki hosszabb távon gondolkodik, az jól tudja, a globális felmelegedés, a növekvő energia-tudatosság előbb-utóbb a mainál is látványosabban felértékeli a modern, leszigetelt, kevés energiát fogyasztó lakásokat. Ha egy ilyen lakást elcsípünk a körúthoz kifejezetten közeli, belsőbb városmagban, akkor egy olyan értékálló befektetéshez jutunk.

Nem is szólva arról, hogy hosszabb távon a kisebb rezsijű, új állapotú lakások jobban kiadhatók lesznek, nem is szólva arról, hogy az ingatlan bizonyosan értékálló befektetés marad a következő időszakban is – akár benne lakás céljára, akár befektetni vásároljuk azokat.

Sokkal értékállóbbak lehetnek tehát azok a fővárosi lakások, amelyek modernek, közel vannak a városmaghoz, és egyúttal a rezsiköltségeik hosszabb távon alacsonyak maradhatnak.

Ezúttal éppen egy ilyen otthont hozunk Józsefvárosból, annak is a körúthoz közel eső Csarnok negyed városrészéből. A VIII. kerület eme, legbelsőbb része mindig is remek lokációnak számított, ugyanakkor a 4-es metró (M4) Rákóczi téri megállójának nem túl régen történt átadásával végérvényesen átalakul az e körül található, Csarnok negyednek nevezett kerületrész.

Mondhatjuk, hogy a VIII. kerültet korábban évekig kevéssé volt kedvelt, ám mondjuk a Corvin Negyed, vagy éppen a körút környékén a bulinegyed kialakulása (a hanghatásokat tekintve kellően távol azért a most épülő háztól …).
Sokat nyomott a latban az említett négyes metró kiépülése is, új megállók környéke, – a Keleti Pályaudvar és a II. János Pál pápa tér és az említett Csarnok negyedhez tartozó Rákóczi tér – felszíni megújulása teljesen átformálta ennek, a ma már abszolút belvárosinak számító kerület arculatát.

A Csarnok negyed – az alaposan átalakuló Józsefvároson belül is – kiemelt rész. Főként a körúthoz való közlesege miatt. Ez a befektetőknek is ideális hely, mert errefelé igen sokan keresnek kiadó új vagy újszerű lakást – még ma is!

A most bemutatandó új építésű társasház is éppen itt, a Csarnok negyedben épül éppen. A jövő tavaszra elkészülő ház közelében található a 4-es metró emlegetett megállója, az éjjel-nappal közlekedő 4-es 6-os villamos, megújult Teleki téri piac, mélygarázzsal, üzletekkel, új vendéglőkkel. Közel esik ide a Blaha Lujza tér, a 2-es metró, a 7-es busz vonala. És persze az elegáns Palotanegyed is, mely az egyetemek, főiskolák, közösségi terek és az értelmiségi fiatalok legfontosabb találkozóhelye a főváros pesti oldalán.

Itt, a Csarnok negyedben kel életre tehát ez a 17 lakásos társasház. Értékállóságát garantálja nem csak a helyszín, hanem az is, hogy a ház magas műszaki tartalommal készül. Így a legmodernebb hőszivattyús fűtésrendszerrel, amely akár mínusz 20-30 fokban is tökéletesen teljesít, valamint minőségi, kopásálló burkolatokkal. E burkolatok – és szaniterek is – egyéni ízlés szerint választhatók. És természetesen garázs is vásárolható a lakásokhoz. Az itt megvalósuló hőszivattyús hűtés-fűtés további előnye pedig – a nyilván nagyon szerény fűtésköltségek mellett –, hogy a radiátorok nem foglalnak helyet a hasznos térből.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Egy év kellett hozzá, de hivatalosan is a Kreml mellé költözött vissza Budapestről a Nemzetközi Beruházási Bank.

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

© 2024 (v2.202102)