Online lakberendezés: így csináld!

Az otthonunk online berendezése, főleg, ha sok időt töltünk a lakáson belül nagy jelentőséggel bírhat a hétköznapjainkban. Egy szép, rendezett lakás, kényelmes és funkcionális bútorokkal nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem az életünket is megkönnyítheti. Nem mindig egyszerű eldönteni azonban, hogy a katalógusból kinézett kanapé, konyhabútor, vagy szekrény nálunk is megállná-e a helyét.

A méret csak egy, a sok tényező közül, amit számításba kell venni, a centizés viszont nem mindig megy könnyen. Akár a meglévő bútorok vannak útban, akár a gyerekek nyüzsögnek a szülők lába alatt, elmérhetjük a leendő bútor helyének hosszát, a hibára pedig már csak akkor döbbenünk rá, amikor az új darab nem fér be a helyére.

Lakberendezés online?

Többek között ebben is segíthet egy online lakberendező program, de nem csak emiatt szeretik őket sokan. Igazi belsőépítésznek érezheted magad a használata közben, hiszen nemcsak a bútorok stílusát és helyét választhatod ki bennük, hanem a fal- és padlóburkolatokét, sőt, még a textilekét is. A színek játékával otthonosabbá, barátságosabbá tehető minden helyiség, az online lakberendező programok pedig abban is segítenek, hogy megtaláld az összeillő árnyalatokat azzal, hogy megmutatják, hogyan néznének ki élőben egymás mellett.

Erre szolgál valamilyen szinten az IKEA bemutatótere is, ami nemcsak inspirációt nyújt leendő otthonodhoz, hanem lehetőséget biztosít arra is, hogy megtapasztald, milyen lenne, ha valójában így nézne ki például a nappalid. A bútoráruház is rendelkezik saját tervezőkkel, amivel megkönnyíti a vásárlók dolgát akár online vásárlás közben is. A szoba méretei és a kiválasztott bútorok adatai alapján anélkül rendezheted be otthonod, hogy akár fel kellene állnod a kanapéról. Több weboldal is ingyenesen nyújt lehetőséget arra, hogy saját otthonod dizájnerévé válhass. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Home.by.me

Emlékszel még a Sims-re? A Home.by.me hozzá hasonlóan engedi, hogy kézzel rajzold meg lakásod alaprajzát, de akár fel is tölthetsz egy kész változatot, vagy a szobák négyzetméterének megadásával teremtheted meg az alapokat. Egyszerre több helyiséget is tervezhetsz benne, jól kezelhető és átlátható menüjével pedig valóban játék a lakberendezés. A bútorok és berendezési tárgyak fotószerű menüből választhatók ki, ezen kívül a falak és padlóburkolatok is egyszerűen variálhatók.

Ha most nem is vennél új bútort, de a meglévőket szívesen átrendeznéd, arra is megoldást jelenthet. Könnyen variálható a szobák elrendezése, alakjuk, és a nyílászárók helyének megadásával pedig, anélkül találhatod meg a legjobb pozíciót bútoraidnak, hogy feleslegesen tologatnád őket.

Sweet Home 3D

A program letöltést igényel ugyan, de használata rendkívül egyszerű, ráadásul magyar nyelven is működik. Egy 2D-s alaprajz segítségével játszhatsz a bútoraid elhelyezésével, majd egy háromdimenziós előnézeti képpel bizonyosodhatsz meg róla, hogy valóban tetszik az eredmény. Az előzőhöz hasonlóan nem csak a bútorok, falak és padlóburkolatok széles skálája közül választhatsz benne. A textilek és drapériák kínálatában is biztosan találhatsz számodra megfelelőt, így az sem gond, ha valami extrára vágysz, de nem tudod, működne-e a lakásodban.

Room Sketcher

A lakberendezés unaloműzésnek sem utolsó. Anélkül hódolhatsz azonban a hobbidnak, hogy nagyobb vagyonokat és rendeget időt töltenél vele. A Room Sketcherben rengeteg olyan termék található valós méretekkel és adatokkal, amik a boltokban is elérhetők. A szoba méretének megadásával így könnyebben letesztelheted, befér-e az adott bútordarab a neki szánt helyre, illetve nem túl kicsi, vagy nagy-e az adott helyiségbe. Ez a kanapék és dohányzóasztalok esetében is fontos lehet. Ezeknek ugyan nem mindig kell pontosan illeszkedniük, mondjuk egy szekrénysorral szemben, de elronthatja az élményt, ha folyton kerülgetni kell őket.

Nem muszáj csak a számítógépre hagyatkozni, ha vonz a virtuális lakberendezés. Tablet segítségével még teljesebbé tehető az élmény, ráadásul egyszerű kézmozdulatokkal irányíthatod, hová kerüljenek a különböző bútorok. A telefonok képernyője ehhez általában túl kicsi, tableten azonban ugyanolyan jól futnak az online programok, mint PC-n.

Néhány igazán jó appot is találhatsz rájuk, amik akkor is segítségedre lehetnek, ha épp nincs interneted, vagy egy áruház közepén próbálod eldönteni, két szín közül melyik mutatna jobban a lakásodban – a Room Sketcher például ezek közé tartozik. Szóval, elő a tablettel vagy laptoppal, és rendezd át vagy színezd újra!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)