Lenyűgöző tetőtéri lakásokat mutatunk!

A tetőtéri lakásokat nem könnyű berendezni, ha jól ki szeretnénk használni a teret, akkor ez sokszor csak egyedi bútorokkal lehetséges. Ugyanakkor a tetőtéri lakások négyzetméterára sokszor épp ezért alacsonyabb, ötletes berendezéssel pedig lenyűgöző tereket alkothatunk. Mai összeállításunkba olyan tetőtéri lakások kerültek, ahol a belső tér igazán figyelemre méltó.

Mozaik képekkel az V. kerületben

A tetőtéri lakások már önmagukban is különlegesek, sokszor egyéb építészeti elemek, például látszógerendák teszik őket még látványosabbá. Ezen felül még számtalan dolgot használhatunk a tér különlegességének kiemelésére, ez az V. kerületi, belvárosi lakás például több helyiségében is egész falakat beterítő, csempéből készült mozaik képeket kapott.

Belső kétszintes lakás a IX. kerületben

Egészen különleges tereket lehet kialakítani azokban a belső kétszintes lakásokban is, ahol az alsó és a felső szint egyaránt tetőtérben van. Ilyen lakásokban gyakori a duplabelmagasságú, két sor tetőablaknak köszönhetően napfényben úszó nappali. Bár ez a lakástípus ritka Magyarországon, egy nagyon szépen kialakított belső kétszintes tetőtéri lakást találtunk a IX. kerület rehabilitációs részén.

Csodás panorámával Sasadon


A tetőtéri lakások elhelyezkedésük révén sokszor panorámásak is. Ez a XI. kerületi belső kétszintes lakás mindkét szintjén rendelkezik egy-egy terasszal, ahonnan a Sas-hegyre, a Gellért-hegyre és a városra nyílik panoráma.

Fényárban, Dunaújvárosban

A tetőtéri lakások általában sokkal világosabbak, ha tetőtéri ablakot kapnak, a kutyaólas megoldás kevésbé napfényes tereket eredményez, kivéve természetesen, ha a kutyaól kellően nagy és oldalról is ablakos, ahogyan ennek a dunaújvárosi lakásnak az étkező-konyhájában is látható.

Ívekkel a XXII. kerületben

Ma már egy tetőtéri lakás vonalai természetesen nemcsak egyenesek, hanem akár íveltek is lehetnek, amik nagyon hangulatossá tudják tenni a belső tereket. Ebben a XXII. kerületi, Baross Gábor telepi lakásban is ez látható.

További szép lakásokért kattintson ide.


© 2024 (v2.202102)