Házat nézel, felújítasz? Fel a fejjel, van pár tippünk!

EZT NÉZZE MEG MINDENKÉPP EGY CSALÁDI HÁZON! – Amennyiben valaki jó minőségű házat keres, vagy épp ilyenné varázsolná a sajátját, akkor sok mindenre oda kell figyelnie. Sokan azonban csak a ház belsejére, például a gépészetre, esetleg a konyhára, a fürdőre koncentrálnak. Pedig egy komfortos otthonnak más fontos összetevője is van, például a jó szigetelés, a tökéletesen záró nyílászárók, vagy éppen a minőségi tető.

Rendszeresen előfordul, hogy házkeresés során, vagy egy felújítás tervezése közben elsiklunk fontos dolgok felett. Az emberek aprólékosan megvizsgálják a környéket, az infrastruktúrát. Megnézik a kert méretét, minőségét, az épület masszív voltát, statikáját, vagy éppen a konyhabútort, a padlót, a csempéket és járólapokat. Esetleg még a szigetelés, a nyílászárók állapota is szóba kerül.

Ugyanakkor akad egy olyan összetevő, amely kiemelkedően fontos, mégsem kap mindig elég figyelmet, ez pedig a tető. Ha rosszul zár a fedés, akkor a ház falai, vagy éppen a tető fa tartószerkezete idő előtt sérül – akár meglepő gyorsasággal. A jó esetben hosszú évtizedekre tervezett tető- és falszerkezetek már néhány év alatt igen jelentős károsodást szenvedhetnek el, ha a tetőfedés elöregedett, megrongálódott, melynek jellemző oka a szakszerűtlen tetőfedési munka és/vagy a rossz minőségű építőanyag. Nem túlzás tehát, hogy a házak „minőség-megőrzésének” egyik leglényegesebb alkotóeleméről van szó.

A késő ősz és a tél közeledtével ráadásul a természet is komoly tesztre fogja a fedést. Nagy esőzések, havazás, jég és szél érkezik, amit mind-mind ki kell bírjon a tetőcserepek és különböző kiegészítők alkotta tetőrendszer. Ehhez azonban minőségi anyagokra van szükség. Ha gond adódik, akkor mielőbb neki kell állni a tető-felújításnak! Legyen akár újabb, akár régebbi a háza: a lényeg, hogy a felújítási, javítási munkákat nem érdemes halogatni, mert hamar többszöröse lehet a kár annak, mintha csak a tetőhöz kell nyúlni.

 

 

Keressük a minőségi, megbízható márkákat és az első osztályú építőanyagokat, hosszú távú garanciával. Csak indokolt esetben használjunk bontott tetőanyagot, vagy „építkezésből megmaradt” termékeket, és ilyenkor nagyon alaposan járjunk el, és szakemberrel vizsgáltassuk meg az ilyen építőanyagot. Ahogyan egy biztonságra törekvő ember nem tesz agyonhasznált téli abroncsokat az autójára, a tetőre is tekintsünk a biztonságos otthon zálogaként.

 

Ez a gondolat vezette Európa vezető tetőrendszereket gyártó vállalatának kutatóit és mérnökeit, amikor megalkották csúcsterméküket, a szendvicstechnológiára épülő beton tetőcserepet. A fejlesztés lényege, hogy ötvözni tudták a beton cserepek jól ismert ellenállóságát és a finom megmunkálású, csillogó felületet. A különleges felületkezelés eredményeként ráadásul hosszú évek után is ugyanúgy ragyoghat a tető, mint a legelső napon.

Akit részletesebben is érdekelnek a high-tech tetőcserepek, vagy szakértők tanácsát kérnék tetőfelújítási vagy -építési terveikhez, ezen az oldalon érdemes tájékozódniuk.

A cikk a BMI Bramac támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Budapestre jön a kínai elnök – kövesse velünk a Kormányinfót percről percre!

Ma 11 órától ismét Kormányinfó, ezúttal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Vitályos Eszter kormányszóvivővel.

Itt a tavasz! Fogynak a drága cabriók, de melyik?

Itt a tavasz! Fogynak a drága cabriók, de melyik?

Nőtt a drága kabriók iránti kereslet. A tavalyhoz képest fiatalabb és drágább modelleket keresnek a portálon.

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

Egyre jobban aggódnak a munkahelyükért a munkavállalók

És egyre rövidebb időt lennének képesek átvészelni, ha elvesztenék állásukat- derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb, első negyedéves közös kutatásából.

Fapados a fűtése rengeteg magyarnak

Fapados a fűtése rengeteg magyarnak

Nagy riadalmat okoztak a 2022-ben elszálló nemzetközi gáz- és áramárak Magyarországon, de a népszámlálási adatok szerint a háztartások harmadában fával fűtenek.

© 2024 (v2.202102)