Ősszel is lehet világos, vidám és meleg az otthonod!

A sokszor borongós őszben is meg lehet találni a szépséget: itt az idő egy kicsit felfrissíteni, csinosítani, melegebbé és világosabbá tenni otthonunkat – így lakásunkban újra vidám hangulat, akár minden nap újra nyár lehet. Íme néhány hasznos tipp!

Gondolkodhatunk kicsiben

Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni. Például néhány tükörrel sokkal világosabbá tehetjük a lakást, ez különösen igaz akkor, ha a tükröt az ablakkal szemben helyezzük el. Az ablakokra pedig kerülhetnek új függönyök, természetesen melegebb, vidámabb, tavaszias, nyárias színekben.

A függönyök mellett érdemes lehet a többi lakástextilt is kicserélni. A kanapékra, fotelekre feltétlenül kerüljenek meleg, de vidám színű plédek, díszpárnák, az ágyak kaphatnak új ágytakarót. Ne feledkezzünk meg az olyan kisebb helyiségekről sem, mint például a fürdőszoba, ide is kerülhetnek új kilépők vagy egy vidám zuhanyfüggöny.

Dekorálhatjuk a falakat is, tehetünk rájuk szintén vidám, színes képeket, de a textilek itt is csodát tesznek, néhány szép faliszőnyeg nemcsak vidámabbá, de melegebbé is varázsolhatja a lakást.

Vagy akár nagyban is

Ha már lakástextilekről esett szó: egy jól megválasztott szőnyeg nagyon feldobhatja például a nappalit, ehhez azonban már mélyebbre kell nyúlnunk a pénztárcánkban, különösen, ha minőségi darabot választunk, de egy új ülőgarnitúra, fotel, vagy akár egy étkezőszett is kellemesebbé teheti az otthon töltött, őszi esték hangulatát.

Ahhoz, hogy jobb kedvre derüljünk, gondolkodhatunk a világítás újratervezésén is, a megfelelő megvilágítás ugyanis nagymértékben befolyásolja hangulatunkat. Egyszerűen csak lecserélhetjük korábbi lámpáinkat, vagy kiegészíthetjük őket, hiszen egyáltalán nem baj, ha egy helyiségben a mennyezeti lámpán kívül, kisebb álló- vagy asztali lámpák is biztosítják a megvilágítást. És érdemes lehet egy LED világítás rendszerbe is beruházni, ami takarékosabb üzemeltetést tehet lehetővé.


A legegyszerűbb persze, ha lefestjük a falakat. Már egy fal átfestése, kiemelése is teljesen megváltoztathatja egy szoba hangulatát, de akár egy egész szobát is kifesthetünk, tapétázhatunk, vagy választhatunk valamilyen drágább, de mutatós burkolatot egy fal kiemelésére például fából vagy terméskőből.

A hangulatunkat feldobhatja az is, ha kicsit visszacsempésszük a nyarat, amihez jó választás valamilyen beltéri függőszék, de a hideg őszön egy igazi, vagy egy elektromos látványkandalló beszerzése is teljesen megváltoztathatja a hangulatunkat.

Mindez persze az anyagiaktól is függ

Hogy végül hogyan döntünk, mekkora projektbe fogunk, az természetesen függ attól is, hogy milyen anyagi lehetőségeink vannak.

Az álmainkról azonban nem kell lemondanunk, személyi kölcsönnel egy meghittebb, melegebb, barátságosabb otthon megvalósítása sem lehetetlen, ha megfelelően választunk. A választásnál a THM-en kívül fontos, hogy oda kell-e utalni a jövedelmünket, kötelező-e a számlát nyitni, mekkora havi nettó jövedelemtől igényelhető, és mekkora a maximum igényelhető összeg. A választáshoz kérjük egy szakértő bank segítségét, ahol ezekről a feltételekről pontos tájékoztatást kaphatunk. Kérhetünk telefonos visszahívást is a kiválasztott banktól, így megtudhatjuk, mekkora kölcsönösszegre számíthatunk, és ehhez még a bankfiókba sem kell bemenni, csak igénylés esetén.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Visszatér Gulyás Gergely a kormányinfókra, nyáron már focizna

Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten esett át, utána újra kellett tanulnia járni.

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

© 2024 (v2.202102)