Így lesz 6-11 millióval olcsóbb már egy kisebb lakás is!

Elképesztően jó lehetőséget jelent a lakásáfa várható, a minap bejelentett csökkentése minden lakásvásárlónak! Már egy belépő kategóriás, mindössze 30 milliós pesti lakás ára is akár 6,6 millióval csökkenhet, egy két szobásé pedig akár 10-11 millió forinttal is mérséklődhet, ha az eddigi 27% helyett csak 5%-os áfát számol a kivitelező. Rövidesen érdemes lesz tehát az 5 százalékkal épülő új lakásokra vadászni!

Sokaknak nem tűnik lényegesnek, ám a lakást keresőknek bizony nagyon is oda kell figyelniük arra, hogy az új építésű ingatlanok milyen áfával kerülnek piacra. Azon túl, hogy az olcsóbb új építés a használt lakásoknak is nagy konkurenciát jelent, az igen bőkezű támogatások és az olcsó hitelek révén rendkívül jó áron, jó feltételekkel lehet majd akár új lakáshoz is hozzájutni.

 

Új lakást vásárolna? Nézzen szét a gyors, megújult Ingatlantájoló oldal lakóparki ajánlatai között!

 

Nézzünk két példát: eddig, ha a lakást 27 százalékos áfával kínálták, akkor mondjuk egy nettó 30 milliós, másfél szobás lakás piaci ára az adóval együtt bruttó 38,1 millió forintot tett ki. Ha csak öt százalékos áfát számol fel az építtető, akkor ugyanez a lakás csupán 31,5 millió forintba fog kerülni, mivel az áfa-tartalom 1,5 millió forintra csökken.

Egy kicsivel nagyobb, jobb helyen lévő, 2-3 szobás, azaz nettó 50 milliós új lakás árképzése pedig a következőképpen módosul: a bruttó 62,5 millió forint helyett adóval együtt is mindössze 52,5 millió forint lesz!

Fontos kiegészítés, hogy ma is van még sok 5 százalékos áfával megvásárolható lakás a piacon, amelyek 2018 novembere előtt kaptak jogerős építési engedélyt, így a fenti árcsökkenés elsősorban elméleti számítás, nem minden lakásra lesz érvényes. Azaz csak azoknál a lakásoknál igaz, ahol a beruházó eddig 27 százalékos áfával kalkulált (2018 november elseje utáni az építési engedélye), valamint a képzett árakat esetleges áremelés, akciók nem torzítják!

 

 

Itt könnyebb keresni, eligazodni!

Az újlakás kínálat óriási, így eligazodni sem könnyű benne. Nagyon jól jön, ha akad egy gyors, jól átlátható, szép képekkel és jól követhető leírásokkal operáló felület, ahol nagyon könnyen áttekinthetjük a kínálatot, az árakat és bármely egyéb paramétert. Sőt, kereséseink alapján a rendszer személyre szabott találati listákat, ajánlásokat is nyújt egyúttal.

 

Új lakást vásárolna? Nézzen szét a gyors, megújult Ingatlantájoló oldal lakóparki ajánlatai között!

 

Kipróbáltuk a megújult Ingatlantájoló lakópark keresőjét, és meglepődve tapasztaltuk, hogy az oldal villámgyorsan betöltődik, gyorsabban, mint más hasonló honlapok. A találati listában nagyon könnyű navigálni, már itt sok információt megtudunk az egyes lakóparkokról.

Ha rákattintunk valamelyik lakópark adatlapjára, láthatjuk, hogy az adatlap jól áttekinthető, minden részletet tartalmaz, ráadásul az adott beruházás minden egyes lakása külön-külön fel van tüntetve, így pontos képet kapunk arról, milyen lakások elérhetőek az adott lakóparkban.

A képgalériát nézegetve azt tapasztalhatjuk, hogy rendkívül könnyen kezelhető, és a képek nagyon gyorsan betöltődnek. A felhasználóbarát felületet pedig mobiltelefonon is ugyanolyan minőségben és ugyanolyan gyorsasággal használhatjuk.


Ne feledje tehát: egy átlag lakás esetén is 5-10 millió forinttal olcsóbban találhat új építésű lakásokat 2021. januártól. De a kínálatban már most érdemes böngészni, a beruházónál előre lekötni a kedvező ajánlatokat, hiszen mindenki igyekszik a januári roham elébe menni. (Sok beruházónál már most leköthető az a lakás, ami januári áfával kapható.)

Válassza a kereséshez az Ingatlantájoló teljesen megújult, kiválóan áttekinthető oldalát, ahol a nagy budapesti beruházások mellett, remek vidéki ajánlatokat is találhat!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

Novák Katalin nem kért lakást, de van, amit igen

Novák Katalin nem kért lakást, de van, amit igen

A kegyelmi botrányba belebukó köztársasági elnöknek így is jár ez-az.

Orbán Viktorék rengeteg üres frázissal és a nem kormánypárti sajtó nélkül indították el a kampányt

Orbán Viktorék rengeteg üres frázissal és a nem kormánypárti sajtó nélkül indították el a kampányt

Beizzították a kampányt a kormánypártok, megvan az új jelszó is.

© 2024 (v2.202102)