Az energiatakarékos otthonok sztárok a felújított ingatlanok között!

Amikor új lakást, házat keresünk nagyon sok szempontot kell figyelembe vennünk, ezek között szerepel az is, hogy egy új építésű vagy felújított, azonnal költözhető ingatlant vennénk, vagy más szempontok (pl.: környék, ár) fontosabbak, ezért az sem baj, ha felújítandó. A többség azonban elsősorban a felújított, azonnal költözhető otthonok között keresgél, ezen belül viszont egyáltalán nem mindegy, mit választ.

Nem mind arany, ami fénylik

Egy szépen felújított ingatlan új burkolatokkal, szaniterekkel, új konyhabútorral, friss festéssel nagyon vonzó lehet, hiszen ide tényleg azonnal költözhetünk, de tudjuk-e mit rejtenek a falak. Attól, hogy első ránézésre gyönyörű az ingatlan, még nem biztos, hogy a falai sziklaszilárdan állnak, a teteje nem ázik-e be, nem több évtizedesek-e a vezetékek a falban, és legfőképpen nem biztos, hogy nem kell majd a rezsire egy vagyont ráköltenünk.

Hőszigetelt családi ház új nyílászárókkal és kondenzációs kazánnal a XX. kerületben

Többet ér a belbecs, mint a külcsín

Ezért választásnál a legfontosabb szempont mindig a ház műszaki állapota kell, hogy legyen. Azaz legyen rendben statikailag, legyen a teteje kifogástalan, és ha már nagyon régi, akkor jó, ha a vezetékeket is most cserélték a legutóbbi felújításkor. Ezen kívül nagyon fontos a hőszigetelés és a korszerű fűtés.

Családi ház kondenzációs kazánnal és H-tarifás hűtő-fűtő klímákkal, Monorierdőn

Legfontosabb, hogy olyan ingatlant válasszunk, ahol nemcsak a nyílászárókat cserélték ki vagy nemcsak külső hőszigetelés készült, hanem a külső szigetelésen kívül a födémet is szigetelték és a nyílászárók is újak. Ezen kívül lényeges, hogy a fűtés minimum gáz-cirkó legyen, de inkább kondenzációs kazán.

Hirdetés

Extrák a plusz energia megtakarításért

Ebből már látszik, hogy új otthonunk megvásárlásánál sokkal többet számít a műszaki-, mint az esztétikai felújítás, és ez az energiatakarékos megoldásokra fokozottan igaz. Az alap dolgokon kívül, mint amilyen a hőszigetelés vagy az energiatakarékos fűtés, még sokféle extrával is felszerelhetnek egy ingatlant, ami további energiamegtakarítást tesz lehetővé.

Felújított családi ház napelemekkel, Érden

Ilyenek például a hőszivattyús rendszerek, a geotermikus fűtés vagy a napelemek, napkollektorok, de ide sorolhatjuk az esővízgyűjtő rendszereket is, főleg amennyiben nemcsak a kert öntözését szolgálják, hanem mosásra, takarításra is tudjuk használni az összegyűjtött vizet.

© 2021 (v150.202005)