Függőleges erdővel borított lenyűgöző új otthonok Újpesten

A Metrodom valódi úttörőnek számít, ami a városi lakóingatlan-fejlesztést illeti: Újpesten építette fel az ország legmagasabb zöld lakóépületét az Ybl-díjas építész, Hajnal Zsolt tervei alapján. Az eredmény nem csupán lenyűgöző, hanem nagyban hozzájárul Újpest városközpontjának megújításához is.

A Metrodom mindig kiemelt figyelmet fordít lakóparkjai építésekor a zöld környezetre, arra azonban ezelőtt még nem volt példa, hogy a zöld felület az épületek szerves részeként jelenjen meg. Nem csak a főváros szintjén, hanem egész Magyarországon egyedülálló az újpesti Metrodom Panoráma, amelynek 55 méter magas lakótornyai mellett nem lehet szó nélkül elsétálni.

A Metrodom Panoráma tervezésekor egyedülálló módon az épületek homlokzatára tervezték a növényeket, egyfajta függőleges ligetet létrehozva. A négy épülettömbre 200 fát, az erkélyekre pedig 10.000 növényt ültettek több kilométer hosszúságban. Látványnak is elképesztő, ahogy a modern épületek és az élő természet összekapcsolódik, hát képzeljük el, milyen lehet egy ilyen különleges helyen élni!

A Metrodom Panoráma lakóparknak városépítészeti szempontból is kiemelkedő szerepe van. Újpest nemrégiben felújított történelmi városmagját, a Szent István teret és a Duna-partot új lokális városközpontként kapcsolja össze. A Metrodom Panoráma egész Újpest számára egy minőségi, modern életteret is jelent, amelyre a nagyvárosokban, így Budapesten is óriási igény mutatkozik. Az épületek között zölddel teli parkokat, valamint autós forgalom elől elzárt sétálóteret hoztak létre, ami hangulatos kávézókkal, éttermekkel és cukrászdával szegélyezve tökéletes helyszíne baráti találkozóknak, üzleti megbeszéléseknek vagy csupán egy hangulatos városi sétának.

A lakópark lokáció szempontjából tökéletes választás azoknak, akik kedvelik a nagyvárosi életet és fontos számukra, hogy jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott, frekventált helyen éljenek. Innen egy karnyújtásnyira található a Váci úti irodafolyosó, de a belvárosi részek is gyorsan elérhetőek akár tömegközlekedéssel, vagy autóval is.
A négy épülettömbben lakások, irodák és üzlethelyiségek is helyet kaptak. A két legmagasabb torony 17 emelet magas, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul egész Budapestre, valamint a Dunára. A Metrodom Panoráma lakópark minden lépcsőházában 0-24 órás portaszolgálat gondoskodik a lakók biztonságáról.

A lakások között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb otthont, legyen szó akár garzonról, praktikus másfél szobás, vagy tágas családi apartmanokról. A lakások mindegyike a Metrodom saját fejlesztésű okosotthon rendszerével van felszerelve, amely nem csak a mindennapokat könnyíti meg, hanem energiatakarékosság szempontjából is kiemelkedő szerepe van.

A cikk megjelenését az ingatlanok értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)