5+1 pofonegyszerű tipp, ha most adnád el a lakást

Ha szeretnénk eladni lakásunkat, nem mindegy, milyen a tálalás. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy most óriási összegeket kellene felújításra költenünk, néhány apróság is elég ahhoz, hogy otthonunkat mind a hirdetéshez készült fotókon, mind a vevők érkezésekor jobb színben tüntessük fel. Pofonegyszerű tippjeink következnek!

  1. Pakoljuk el a személyes tárgyakat

Mielőtt meghirdetjük lakásunkat, alapvető, hogy rendet rakunk, takarítunk, amihez sokszor elengedhetetlen a selejtezés is. Mindez önmagában azonban nem elég, sok vevő nem képes kizárólag a realitás talaján mozogni, és nem tudja elképzelni az ingatlant saját otthonának akkor, ha abban személyes tárgyak is vannak. És ez nemcsak a családi fotókra vonatkozik, pakoljunk el minden olyan tárgyat, ami például bármely valláshoz kötődik, vagy ami különösen extrém, egyedi, mint például egy kortárs művészeti alkotás.

 

2. Fessünk vagy ne fessünk?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a lakás meghirdetése előtt érdemes-e egy tisztasági festésbe pénzt és időt fektetnünk. Sok vevő gondolja úgy, hogy nem vesz meg egy olyan ingatlant, ahol épp most festettek, mert ki tudja, mit akartak a festéssel eltakarni, ráadásul a legtöbb vevő a kulcsok átvétele után amúgy is egy tisztasági festéssel szokott kezdeni.

De! Ha a falak nagyon koszosak, akkor érdemes lehet kifesteni, viszont mindenképp válasszunk semleges, klasszikus színeket. A hagyományos színekkel való kifestés akkor is jó döntés lehet, ha mi eddig valami extrémebb, kirívó színt részesítettünk előnyben, ami azért a legtöbb vevőnek nem biztos, hogy tetszik.

 

Eladnád lakásod? Add fel hirdetésed még ma a megújult, megszépült és a magyar piacon leggyorsabb, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

 

3. Javítsuk ki az apróbb hibákat

Sokszor hihetetlen, hogy mennyi apróbb hibával vagyunk képesek együtt élni, ha már megszoktuk őket és nem különösebben idegesítőek. A potenciális vevők, akik el is jönnek megnézni az ingatlant, azonban biztos, hogy rögtön észreveszik őket. Javítsuk meg tehát a csöpögő csapokat, a lötyögő kilincseket, fogantyúkat és a többkarú csillárokban is cseréljünk ki minden kiégett égőt.

4. Lakástextilekkel csodát lehet tenni

Ha alacsony büdzséből, fáradságos felújítás nélkül szeretnénk felfrissíteni a lakást, akkor a lakástextilekhez érdemes fordulnunk. Néhány díszpárna és ágytakaró, esetleg új függönyök vagy szőnyegek természetesen egymáshoz passzoló stílusban és színben, és a lakás máris teljesen másképp néz ki.


5. Legyen rend kint is, ne csak bent!

Ha családi házban élünk elengedhetetlen, hogy ne csak bent selejtezzünk és rakjunk rendet, hanem legyen rendben az udvar, sőt a garázs, műhely, tároló is, és ez akkor is igaz, ha a benti selejtezés során épp ide költöztettünk ki dolgokat. Amit nem akarunk kidobni, azt is rendszerezetten pakoljuk el. Ha lakásunk van és ahhoz tartozik egy külön tároló, abban is tegyünk rendet, hogy lássák az érdeklődők, mennyi mindent lehet benne tárolni.

+1. Készítsünk profi hirdetést egy profi ingatlanhirdetési portálon

A profi hirdetéshez először is készítsünk kiváló minőségű képeket. Figyeljünk arra, hogy napos időben, de ne nappal szemben fényképezzünk, kapcsoljunk fel minden villanyt, és ilyenkor is használjunk vakut. Ha különösen drága, exkluzív lakást hirdetünk, ne a fotóson spóroljunk!

A hirdetés címe legyen figyelemfelkeltő és tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat, a szövegben mindezt fejtsük ki részletesebben, azaz legyen benne minden lényeges, de ne legyen benne semmi felesleges, tehát ne írjunk kisregényt.

Ha igazán profi hirdetőoldalt keresünk, érdemes a nemrég megújult Ingatlantájolót választanunk, ami jelenleg a leggyorsabban betöltődő ingatlanhirdetési portál, ahol mindössze néhány lépésben, pár perc alatt feladhatjuk hirdetésünket, amit akár mobilról is könnyen kezelhetünk.

 

Eladnád lakásod? Add fel hirdetésed még ma a megújult, megszépült és a magyar piacon leggyorsabb, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)