Konyhai színtrendek, amiket 10 év múlva is szeretni fogsz

Ha már felújításba fogunk, különösen a konyháéba, ami nem olcsó, szeretnénk hogyha trendi lenne, de mégsem menne ki 2-3 év alatt a divatból. Hogy a színválasztást megkönnyítsük, mai cikkünkben olyan konyhai színkombinációkat gyűjtöttünk össze, amelyek most nagyon trendik, ugyanakkor időtállóak, így biztos, hogy hosszú évek múltán is szeretni fogjuk őket.

Fehér és szürke

A fehér konyha soha nem megy ki a divatból, a szürke pedig évek óta a legnépszerűbb semleges szín, és egyelőre úgy néz ki, hogy még nagyon sokáig nagy kedvenc lesz. A fehérrel a legjobban a sötétebb szürkék mutatnak, mint például a grafitszürke vagy az antracit szürke, de érdemes kipróbálni a kékesszürkét is.

Ebben a miskolci lakásban is ezt választották, a fa erezetes munkalap pedig egy kis melegséget visz a fehér és a szürke által meghatározott hidegebb színvilágba.

Semleges háttér egy kis színnel

A semleges színekkel nem lehet mellélőni, biztos, hogy évek múlva sem mennek ki a divatból, de önmagukban egy kicsit unalmasak. Épp ezért érdemes őket színekkel feldobni, válasszunk hozzájuk színes kiegészítőket, amiket könnyen lecserélhetünk, vagy lefesthetjük például csak a konyhaszigetet, amit később könnyen átfesthetünk. Egy semleges színű konyhában már egy színes szőnyeg is csodát tehet.

Ennek a VI. kerületi lakásnak például a fehér-szürke konyháját dobták fel élénk színű kiegészítőkkel.

Legyen valami kék!

Hirdetés

A kék az utóbbi időben az egyik legtrendibb szín lett, és ez igaz a konyhában is. Fehérrel kombinálva gyakorlatilag telitalálat, és jól illik akár modern, skandináv vagy shabby chic stílusú konyhákba is. Visszafogottabb árnyalatai biztosan nem mennek ki a divatból, az élénkebb árnyalatokból pedig inkább csak kisebb dolgokat vásároljunk, amiket könnyű lecserélni.

Ennek a pécsi lakásnak a halványszürke konyhabútorához például egészen világos szürkés-kék csempét választottak, az étkezőpulthoz pedig olyan tapétát, amiben visszaköszön a kék élénkebb, sötétebb árnyalata.

Továbbra is hódít a természetes fa

A természetes fa, legyen az gerenda, ablakkeret vagy maga a konyhabútor, igazi klasszikus és minden konyhába illik. A fehér konyhák „kórházi” hatását pedig remekül lehet vele kompenzálni. A fehér és a fa amúgy is a tavalyi év legtrendibb kombinációja volt a konyhákban, és úgy néz ki, hogy még nagyon sokáig népszerű marad.


© 2021 (v150.202005)