Konyhai színtrendek, amiket 10 év múlva is szeretni fogsz

Ha már felújításba fogunk, különösen a konyháéba, ami nem olcsó, szeretnénk hogyha trendi lenne, de mégsem menne ki 2-3 év alatt a divatból. Hogy a színválasztást megkönnyítsük, mai cikkünkben olyan konyhai színkombinációkat gyűjtöttünk össze, amelyek most nagyon trendik, ugyanakkor időtállóak, így biztos, hogy hosszú évek múltán is szeretni fogjuk őket.

Fehér és szürke

A fehér konyha soha nem megy ki a divatból, a szürke pedig évek óta a legnépszerűbb semleges szín, és egyelőre úgy néz ki, hogy még nagyon sokáig nagy kedvenc lesz. A fehérrel a legjobban a sötétebb szürkék mutatnak, mint például a grafitszürke vagy az antracit szürke, de érdemes kipróbálni a kékesszürkét is.

Ebben a miskolci lakásban is ezt választották, a fa erezetes munkalap pedig egy kis melegséget visz a fehér és a szürke által meghatározott hidegebb színvilágba.

Semleges háttér egy kis színnel

A semleges színekkel nem lehet mellélőni, biztos, hogy évek múlva sem mennek ki a divatból, de önmagukban egy kicsit unalmasak. Épp ezért érdemes őket színekkel feldobni, válasszunk hozzájuk színes kiegészítőket, amiket könnyen lecserélhetünk, vagy lefesthetjük például csak a konyhaszigetet, amit később könnyen átfesthetünk. Egy semleges színű konyhában már egy színes szőnyeg is csodát tehet.

Ennek a VI. kerületi lakásnak például a fehér-szürke konyháját dobták fel élénk színű kiegészítőkkel.

Legyen valami kék!


A kék az utóbbi időben az egyik legtrendibb szín lett, és ez igaz a konyhában is. Fehérrel kombinálva gyakorlatilag telitalálat, és jól illik akár modern, skandináv vagy shabby chic stílusú konyhákba is. Visszafogottabb árnyalatai biztosan nem mennek ki a divatból, az élénkebb árnyalatokból pedig inkább csak kisebb dolgokat vásároljunk, amiket könnyű lecserélni.

Ennek a pécsi lakásnak a halványszürke konyhabútorához például egészen világos szürkés-kék csempét választottak, az étkezőpulthoz pedig olyan tapétát, amiben visszaköszön a kék élénkebb, sötétebb árnyalata.

Továbbra is hódít a természetes fa

A természetes fa, legyen az gerenda, ablakkeret vagy maga a konyhabútor, igazi klasszikus és minden konyhába illik. A fehér konyhák „kórházi” hatását pedig remekül lehet vele kompenzálni. A fehér és a fa amúgy is a tavalyi év legtrendibb kombinációja volt a konyhákban, és úgy néz ki, hogy még nagyon sokáig népszerű marad.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Többet szánnak egészségügyre és nemzetpolitikára is.

A Várnegyed újabb fordulata: V. Naszályi Márta feljelenti Sára Botondot

A Várnegyed újabb fordulata: V. Naszályi Márta feljelenti Sára Botondot

Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. Most például a polgármester saját hírlevelet indított a Fidesz miatt.

Ha Izraelt meg tudják védeni a rakétáktól, Ukrajnát miért nem lehet?

Ha Izraelt meg tudják védeni a rakétáktól, Ukrajnát miért nem lehet?

Ezt a kérdést teszik fel az ukránok, miután a rakéta-hiány miatt nem tudtak megakadályozni egy orosz légicsapást, amiben több mint egy tucat civil vesztette életét. Napi összefoglaló a háborúból.

„Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ebből világháború legyen” – ezt gondolják az emberek a háborús konfliktusokról

„Nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ebből világháború legyen” – ezt gondolják az emberek a háborús konfliktusokról

A közel-keleti helyzet mellett megkérdeztük a járókelőket az orosz–ukrán háborúról is.

© 2024 (v2.202102)