Konyhai színtrendek, amiket 10 év múlva is szeretni fogsz

Ha már felújításba fogunk, különösen a konyháéba, ami nem olcsó, szeretnénk hogyha trendi lenne, de mégsem menne ki 2-3 év alatt a divatból. Hogy a színválasztást megkönnyítsük, mai cikkünkben olyan konyhai színkombinációkat gyűjtöttünk össze, amelyek most nagyon trendik, ugyanakkor időtállóak, így biztos, hogy hosszú évek múltán is szeretni fogjuk őket.

Fehér és szürke

A fehér konyha soha nem megy ki a divatból, a szürke pedig évek óta a legnépszerűbb semleges szín, és egyelőre úgy néz ki, hogy még nagyon sokáig nagy kedvenc lesz. A fehérrel a legjobban a sötétebb szürkék mutatnak, mint például a grafitszürke vagy az antracit szürke, de érdemes kipróbálni a kékesszürkét is.

Ebben a miskolci lakásban is ezt választották, a fa erezetes munkalap pedig egy kis melegséget visz a fehér és a szürke által meghatározott hidegebb színvilágba.

Semleges háttér egy kis színnel

A semleges színekkel nem lehet mellélőni, biztos, hogy évek múlva sem mennek ki a divatból, de önmagukban egy kicsit unalmasak. Épp ezért érdemes őket színekkel feldobni, válasszunk hozzájuk színes kiegészítőket, amiket könnyen lecserélhetünk, vagy lefesthetjük például csak a konyhaszigetet, amit később könnyen átfesthetünk. Egy semleges színű konyhában már egy színes szőnyeg is csodát tehet.

Ennek a VI. kerületi lakásnak például a fehér-szürke konyháját dobták fel élénk színű kiegészítőkkel.

Legyen valami kék!


A kék az utóbbi időben az egyik legtrendibb szín lett, és ez igaz a konyhában is. Fehérrel kombinálva gyakorlatilag telitalálat, és jól illik akár modern, skandináv vagy shabby chic stílusú konyhákba is. Visszafogottabb árnyalatai biztosan nem mennek ki a divatból, az élénkebb árnyalatokból pedig inkább csak kisebb dolgokat vásároljunk, amiket könnyű lecserélni.

Ennek a pécsi lakásnak a halványszürke konyhabútorához például egészen világos szürkés-kék csempét választottak, az étkezőpulthoz pedig olyan tapétát, amiben visszaköszön a kék élénkebb, sötétebb árnyalata.

Továbbra is hódít a természetes fa

A természetes fa, legyen az gerenda, ablakkeret vagy maga a konyhabútor, igazi klasszikus és minden konyhába illik. A fehér konyhák „kórházi” hatását pedig remekül lehet vele kompenzálni. A fehér és a fa amúgy is a tavalyi év legtrendibb kombinációja volt a konyhákban, és úgy néz ki, hogy még nagyon sokáig népszerű marad.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Elképesztő pénzekből támadják Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Három hónap alatt több mint többszáz milliót égettek el a kormányzati propaganda szócsövei a közösségi médiában.

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

© 2024 (v2.202102)