Ezek a színek remekül állnak a barnának

A legkedveltebb semleges szín már évek óta nem a barna, hanem a szürke, de mivel korábban sokáig volt a barna a legnépszerűbb, lakásvásárlásnál könnyen megeshet, hogy egy teljesen barnába öltöztetett ingatlant sikerül kifognunk. Természetesen az is előfordulhat, hogy nálunk barna minden, még abból az időszakból, amikor ez volt a divat, és szeretnénk már frissíteni. Nos, van egy jó hírünk: nem kell mindent lecserélnünk, a barna ugyanis egyáltalán nem unalmas szín, hiszen van egy csomó más szín, ami remekül feldobja. Lássuk, melyek ezek!

Barna-fehérrel

A fehér minden színhez megy, így ez alól a barna sem lehet kivétel. A barna és a fehér remek kontrasztot teremt, a barna melegebbé teszi, az amúgy hideg fehéret. Ahhoz, hogy izgalmasabbá tegyük, figyeljünk arra, hogy a barnának többféle árnyalata kerüljön az enteriőrbe.

Ennek a debreceni lakásnak az amerikai konyhás nappalijában remekül válogatták össze a különféle árnyalatokat, a hálóban pedig egy kis lilával és világoskékkel dobták fel a barnát.

Barna-lilával

Igen, a barnához a lila is remekül passzol. Egy sötétebb árnyalatú lila barnával egy tágas teret sokkal otthonosabbá tehet. A sötétebb barnákhoz válasszuk a lila pasztell árnyalatait, míg a világosabb barnákhoz a lila olyan sötétebb árnyalatai illenek, mint a szilva, vagy az élénk ametiszt. Ha egy harmadik színt is hozzá szeretnénk adni a pároshoz, válasszunk egy kis sárgát.

Kép forrása: decoist.com

Barna és zöld

A barna nemcsak semleges, hanem természetes szín is, ezért alkot remek párost a zölddel. Használjuk akkor ezt a színkombinációt, ha a természetet akarjuk bevinni otthonunkba. A világosabb zöldek kicsit visszafogják a sötét barnákat, ugyanakkor a sötétbarna-sötétzöld kombináció rendkívül elegáns tud lenni, különösen, ha a barna bútorok, felületek fából készültek. Ebben a lipótvárosi, elegáns lakásban is fontos szerepet kapott a barna és a zöld kombinációja.

Barna és kék


A barnát nem találjuk meg a színkörben, ezért nincs komplementere, de mivel ez a narancssárgához legközelebb álló árnyalat, így a narancssárga komplementere, a kék tökéletes arra, hogy kölcsönösen kiemeljék egymást. A sötétbarna tengerészkékkel párosítva nagyon elegáns, ugyanakkor a kék világosabb vagy épp élénkebb árnyalatai vidámabbá teszik a helyiséget. A barna türkizzel is remekül mutat.

Kép forrása: avantela.com

Barna feketével

Csakúgy, mint a fehérhez, a feketéhez is minden szín passzol, így a barnával is remekül mutat majd. A barna-fekete párosítás ideális a modern, kortárs enteriőrökben. A feketéhez használjuk inkább a barna világosabb árnyalatait, ahogyan ennek a mogyoródi családi háznak a konyhájában is látható.

Barna rózsaszínnel

Talán nem a barna az első szín, amire gondolunk egy lány szobánál, de ha meglátjuk, hogy mutat rózsaszínnel, egyből meggondoljuk magunkat. A természetes fa bútorok minden szobának, így a gyerekszobának is jól állnak, egészítsük ki rózsaszínnel, hogy kicsit lányosabb hangulatot teremtsünk. De nagyszerű ez a színkombináció a nappaliban vagy a hálószobában is.

Kép forrása: decoist.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)