Újra a bársony a lakberendezés sztárja!

Amikor otthonunkat berendezzük, a lakástextíliáknak kiemelt szerep jut, hiszen alapvetően ezek határozzák meg hangulatunkat. Van, aki a meleg, puha tapintású anyagokra esküszik, amelyek otthonosságot varázsolnak, és persze olyan is van, akinek az elegancia, az exkluzivitás a fontos, ők olyan anyagokat választanak, mint a selyem, a brokát, vagy a divatba épp frissen visszatért, megújult bársony. Nézzük, hogyan használhatjuk a lakberendezésben!

Drágakő színekben

Ha már egy eleganciát, luxust képviselő anyagról van szó, akkor az természetesen drágakőszínekben az igazi. Ennek a VII. kerületi lakásnak a nappalijába például zafír színű kanapé került.

A drágakő színekhez persze remekül passzolnak a réz lábak vagy arany színű lábak, akár kanapét, fotelt vagy étkezőszéket vásárolunk. Székből olyat is találhatunk, aminek a hátulján van egy kis réz fogantyú, így könnyebb a széket az asztaltól kihúzni.

Természetesen választhatjuk a klasszikus szürkét is, ennek a szárligeti családi háznak az étkezőjébe például sötétszürke székeket választottak.

360 fokban

Nagyon divatosak a  lábak helyett kör alakú alapon álló bársony puffok, fotelek is, utóbbiakból akár olyat is vásárolhatunk, mely 360 fokban körben tud forogni.

Még rattanban is

Ki gondolta volna, hogy a rattan és a bársony jól mutatnak együtt. Nos, ha a rattan magasfényű fekete festékkel van lefestve, és hozzá fekete bársony ülőpárnát választunk…

Babzsákfotel bársonyból

A bársonnyal kárpitozott bútorok meglehetősen drágák, ezért ahogyan minden más anyagnál, itt is sokat spórolhatunk, ha ülőbútornak inkább babzsákfotelt veszünk.


A hálószobában

Bársonnyal nemcsak a nappaliban vagy az étkezőben dekorálhatunk, helye van a hálószobában is. Egy bársonnyal bevont magas fejvég például gyönyörű lehet, csakúgy, mint egy bársonnyal kárpitozott pad az ágy végében.

Ezeken kívül készülhetnek az ágytakaró és a díszpárnák is bársonyból, sőt a díszpárnákból a kanapéra is kerülhet a nappaliban. Ennek az ürömi családi háznak a nappalijában például a bársony fotel mellett ugyanolyan színű bársony díszpárnák is helyet kaptak a kanapén.

Kiegészítők bársonyból

Ha alacsony büdzséből kell gazdálkodnunk, akkor nem kell bársony bútorokat vásárolnunk. Dekorálhatunk az előbb már említett díszpárnákkal, vagy függönyt, terítőt is vehetünk bársonyból.

Illetve gondolkozhatunk hatalmas ülőpárnákban is, nekünk a jobb oldali képen látható, virágos a kedvencünk.

Külföldi képek forrása: decoist.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

A Református Egyházon belül indul eljárás a püspök eltávolítására.

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Megvan, mivel szedték le az ukránok az orosz nehézbombázót?

Egy régi, elavultnak számító rakétát tuningolhattak fel. Veszélyes húzásra készülnek az oroszok is, de Washingtonból rossz hírt kaphatnak.

© 2024 (v2.202102)