Ezek voltak idén a legszebb elbújós helyek

2020 az az év volt, amikor még fontosabbá vált, hogy időnként, sőt akár hosszabb időre is elvonuljunk a világ elől valami szép, csendes, nyugodt kis faluba. Az Otthontérkép Magazinban is rendszeresen születtek cikkek, amelyekben az ország nyugisabb részeiről, elbújós helyeiről gyűjtöttük össze a legszebb kis házikókat.

Jártunk például Balaton környéki, kevésbé felkapott kis falvakban, ahol nem telnek meg zsúfolásig a strandok, és természetesen a Balaton-felvidék kisebb településein is.

Két hangulatos ház egy telken, Szigligeten

A központ közelében, mégis egy csendes, panorámás utcában, a hegyoldalban helyezkedik el ez a két utcáról is megközelíthető telek, melyen két épület is található. A nagyobbik épület 2005-ben épült, ennek ellenére a hagyományos parasztházak építészeti stílusát követi, a földszinten látszógerendás mennyezettel, a kisebbik parasztházat idén, kompletten felújították. Az ingatlan kiválóan alkalmas kétgenerációs családnak állandó lakhatásra, vagy nyaralónak és kiadásra is.

Klasszikus Balaton-felvidéki ház Vászolyon

Balatonudvari és Vászoly között, az Öreg-hegyen áll ez a balatoni panorámás birtok, melyen egy 2005-ben, klasszikus Balaton-felvidéki stílusban épült ház, egy 1847-ben épült, gyönyörűen felújított pince-présház és egy 30 nm-es pergola található kemencével. Az ingatlanon szőlő nincs, de nyaralónak, állandó lakhatás céljára vagy vendégfogadásra tökéletes.

És meglátogattuk a híres borvidékek kis falvait is például Eger környékén vagy Tokaj-Hegyalján.

Hirdetés

Lovasbirtok Felsőtárkányban

Az egri borvidéken, Felsőtárkányban bukkantunk erre a csaknem 19 hektáros birtokra, ami befektetésnek is ideális, hiszen akár szálloda, üdülőfalu, szanatórium vagy wellness-rekreációs központ is építhető rajta. A területen jelenleg egy életmódház és egy lovarda található, de akár saját célra is hasznosítható, az ingatlanon minden közmű megtalálható.

Családi ház és vendégház Mádon

Tokaj-Hegyalján, Mádon található ez a kúria, melyen egy 200 éves, szépen felújított, nappali + 2 szobás családi ház és egy 2010-ben épült, 4 szobás, 4 fürdőszobás vendégház található. A családi ház falai 120 cm vastagok, így kiválóan hőszigetelnek, az épületek rusztikus stílusban lettek berendezve, így rendkívül hangulatosak.

És jártunk a Mecsekben is…

Családi ház Mecseknádasdon

Mecseknádasdon áll ez a tetőtér beépítéses családi ház, mely nappali + 3 szobával várja új tulajdonosát. Az ingatlan szépen felújított állapotban van, nappalijában egy kandalló nemcsak a meleget, de a kellemes hangulatot is biztosítja. Terasz, garázs és két pince is tartozik hozzá.

© 2021 (v150.202005)