Ezek voltak idén a legszebb elbújós helyek

2020 az az év volt, amikor még fontosabbá vált, hogy időnként, sőt akár hosszabb időre is elvonuljunk a világ elől valami szép, csendes, nyugodt kis faluba. Az Otthontérkép Magazinban is rendszeresen születtek cikkek, amelyekben az ország nyugisabb részeiről, elbújós helyeiről gyűjtöttük össze a legszebb kis házikókat.

Jártunk például Balaton környéki, kevésbé felkapott kis falvakban, ahol nem telnek meg zsúfolásig a strandok, és természetesen a Balaton-felvidék kisebb településein is.

Két hangulatos ház egy telken, Szigligeten

A központ közelében, mégis egy csendes, panorámás utcában, a hegyoldalban helyezkedik el ez a két utcáról is megközelíthető telek, melyen két épület is található. A nagyobbik épület 2005-ben épült, ennek ellenére a hagyományos parasztházak építészeti stílusát követi, a földszinten látszógerendás mennyezettel, a kisebbik parasztházat idén, kompletten felújították. Az ingatlan kiválóan alkalmas kétgenerációs családnak állandó lakhatásra, vagy nyaralónak és kiadásra is.

Klasszikus Balaton-felvidéki ház Vászolyon

Balatonudvari és Vászoly között, az Öreg-hegyen áll ez a balatoni panorámás birtok, melyen egy 2005-ben, klasszikus Balaton-felvidéki stílusban épült ház, egy 1847-ben épült, gyönyörűen felújított pince-présház és egy 30 nm-es pergola található kemencével. Az ingatlanon szőlő nincs, de nyaralónak, állandó lakhatás céljára vagy vendégfogadásra tökéletes.

És meglátogattuk a híres borvidékek kis falvait is például Eger környékén vagy Tokaj-Hegyalján.


Lovasbirtok Felsőtárkányban

Az egri borvidéken, Felsőtárkányban bukkantunk erre a csaknem 19 hektáros birtokra, ami befektetésnek is ideális, hiszen akár szálloda, üdülőfalu, szanatórium vagy wellness-rekreációs központ is építhető rajta. A területen jelenleg egy életmódház és egy lovarda található, de akár saját célra is hasznosítható, az ingatlanon minden közmű megtalálható.

Családi ház és vendégház Mádon

Tokaj-Hegyalján, Mádon található ez a kúria, melyen egy 200 éves, szépen felújított, nappali + 2 szobás családi ház és egy 2010-ben épült, 4 szobás, 4 fürdőszobás vendégház található. A családi ház falai 120 cm vastagok, így kiválóan hőszigetelnek, az épületek rusztikus stílusban lettek berendezve, így rendkívül hangulatosak.

És jártunk a Mecsekben is…

Családi ház Mecseknádasdon

Mecseknádasdon áll ez a tetőtér beépítéses családi ház, mely nappali + 3 szobával várja új tulajdonosát. Az ingatlan szépen felújított állapotban van, nappalijában egy kandalló nemcsak a meleget, de a kellemes hangulatot is biztosítja. Terasz, garázs és két pince is tartozik hozzá.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Az Európai Unió legnagyobb, Magyarországot is magában foglaló bővítésére emlékeztek szerdán.

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Vang Ji kínai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Megvan a győztes az izgalmas diákversenyen: Budakeszire került a trófea!

Megvan a győztes az izgalmas diákversenyen: Budakeszire került a trófea!

Izgalmas és magas színvonalú döntő után a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi vetélkedőt.

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Úgy tűnik, a Kisvárdán épülő lórehabilitációs központ immár 2,3 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek.

© 2024 (v2.202102)