Mi már tudjuk, milyen lesz a nappalid 2021-ben

Közeleg az év vége, ideje, hogy előre tekintsünk, és megnézzük, milyen lakberendezési trendek várhatók 2021-ben. Mai cikkünkben az új nappali trendeket hozzuk el.

2020 átalakította az életünket és a nappalinkat is. Idén a nappalink sokkal fontosabb hellyé vált, mint valaha gondoltuk volna. A közös családi kikapcsolódás mellett ez a helyiség lett a munka, a tanulás helyszíne is. Nézzük, hogyan hatott ez a változás a 2021-es trendekre.

Sokkal kényelmesebb nappalik

Egy biztos 2021-ben a nappalik már sokkal kényelmesebbek lesznek. Több időt töltünk otthon, ezért aki most rendezi be új otthonát vagy felújítja a nappalit, az egészen biztosan sokkal kényelmesebb kanapét, foteleket választ. Ebben a szegedi lakásban például már ránézésre is nagyon kényelmesnek tűnnek az ülőhelyek.

Több funkcionális ülőhely

Eddig a legtöbb nappaliban volt egy dohányzóasztal körül kialakított ülőrész U vagy L alakban, ülőgarnitúrával, fotelekkel, és egy étkezőasztal, amit szintén körbe lehetett ülni. Mivel az új nappaliknak már nagyon sokféle igénynek kell megfelelniük, így minden bizonnyal helyet kapnak majd az olyan extra, funkcionális ülőhelyek, mint például egy kártyaasztal körben székekkel, külön ülőhely a kandalló körül és külön a TV-nél, vagy egy olvasósarok.

Megfelelő helyek az otthoni szórakozáshoz

Ma már otthon járunk moziba, koncertekre, étterembe, wellness hétvégére, ezért fontos, hogy ehhez minden feltétel biztosított legyen. Aki megteheti persze csináltat külön moziszobát, vagy legalább egy családi-hobbi szobát társasjátékozáshoz, filmnézéshez, videójátékhoz, de akinek szűkebb keretből kell gazdálkodnia az is igyekszik beszerezni nagyobb TV-t, játékkonzolt, és ahogy már írtuk, mindezekhez kényelmesebb ülőalkalmatosságokat.

Ebben a VII. kerületi lakásban például a sarokülőgarnitúrát egészítették ki egy mozikanapéval, amivel szemben a fal festett mozivásznat, és mindehhez természetesen projektort is kapott.

Nagyobb hangsúlyt kap az is, hogy az étkezőasztal nagyobb, az étkezőszékek pedig kényelmesebbek legyenek, és a konyháját is mindenki igyekszik jobban felszerelni, hogy otthon is főzhessen különlegességeket.


Kiegészítők a legmagasabb szinten

2021-ben kiemelt szerepet kapnak majd a kiegészítők. Mivel már több időt töltünk otthon, fontos lesz, hogy a dísztárgyaink ne csak egyszerűen szépek legyenek, hanem sokkal személyesebbek és mindemellett mind anyagukat, mind művészi értéküket tekintve sokkal magasabb színvonalúak lesznek.

Semleges és erőteljes színek keveréke

Bár ez nem a járvány hatása, de érdemes szót ejtenünk arról is, hogy milyen színek lesznek az igazán meghatározóak a következő évben. A semleges színek eddig is hódítottak, de most megjelennek mellettük az erőteljesebb színek, közülük is a sötét zöld és a sötétbarna fa bútorok lesznek népszerűek. Ebben a szépen felújított, V. kerületi lakásban is ezek a színek hangsúlyosak.

Külföldi képek forrása: elledecor.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

Az orosz és ukrán készpénzes vevők után magához tér a prémium ingatlanok piaca

A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton.

© 2024 (v2.202102)