Ezek a pesti városrészek pörögtek 2020-ban

Közel sem csak egyes nagyvárosokra – mint például egy korábbi cikkben bemutatott Salgótarján – korlátozódott az ingatlanárak növekedése a 2020-as év első kilenc hónapjában. Beleesett ebbe a kategóriába néhány külső pesti kerület is, amelyek igazán pörögtek az elmúlt évben. Ezekből mutatunk most pár csodálatos, látványos design-otthont.

Hasonló logika mentén nőttek egyes külső pesti kerületek árai, mint az olcsóbb vidéki nagyvárosainké. A járvány miatt ugyanis a fővárosban is igaz volt, hogy a kisebb, kevés zöldfelülettel bíró, mégis fajlagosan drágább, belsőbb kerületi lakásokból kezdtek kijjebb költözni az emberek. Tehát a meglévő kereslet az adott kategóriában elérhető legolcsóbb, mégis lehetőleg sok zölddel, nagyobb „szabadságfokkal” bíró részek felé tolódott el. (Ahogyan országon belül is inkább az olcsóbb részeken élénkült meg a kereslet.)

 

Az OTP szakértői az év végéhez közeledve 161 budapesti irányítószám-körzetet vizsgáltak meg, nem a sok tekintetben torzító, inkább a vágyakat tükröző, hirdetési irányárak, hanem NAV-nak leadott hivatalos adásvételi statisztikák alapján. A fenti 161-ből 123 esetében végezte el az éves összehasonlítást az OTP Lakóingatlan Értéktérképe, ott, ahol mind a bázisév 2019, mind pedig 2020 első kilenc hónapjában legalább tíz értékelhető eladás történt.

 

A fentiek alapján egy év alatt közel 38%-kal drágult, és ezzel élen áll a fővárosban a 1204-es irányítószám körzet, amely XX. kerület központi része.

 

Emellett Budán a 1125-ös (XII. kerület, Istenhegy-Kútvölgy-Virányos), Kelet-Pesten pedig a 1171-es (XVII. kerület, Rákoscsaba-Rákoskert) körzet árnövekedése haladta még meg a 30 százalékot.


Nézzünk akkor a fenti körzetekből néhány szép lakást, házat.

Otthonos sorházi lakás Gubacsipusztán

Az 1204-es körzet Gubacsipuszta, Kossuthfalva és Erzsébetfalva egy részét is érinti. Itt, Gubacsipusztán, zöldövezetben, kisboltoktól, óvodától, iskolától sétatávolságra, a nagy üzletektől pedig pár perces autóútra bukkantunk erre az otthonos, hangulatos sorházi lakásra, melyet 2017-ben teljeskörűen felújítottak.

Exkluzív lakás Virányoson

Virányoson, a Budagyöngye közelében található ez a kompletten felújított lakás, melynek felújítása során kizárólag kiváló minőségű anyagokat használtak fel, és minőségi gépeket építettek be. Az ingatlanban nappali + 3 szoba található, és két terasz is tartozik hozzá. Igény szerint a berendezés is megvásárolható.

Medencés ház a XVII. kerületben

Rákoscsaba egyik legcsendesebb, kertvárosi részén áll ez a tágas családi ház nappali + 5 hálószobával. Az ingatlan 1992-ben épült, homlokzatát 2006-ban újították fel, belső terei folyamatosan karbantartott, újszerű állapotban vannak.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Törölte budapesti címét Putyin orosz kémbankja

Egy év kellett hozzá, de hivatalosan is a Kreml mellé költözött vissza Budapestről a Nemzetközi Beruházási Bank.

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

© 2024 (v2.202102)