Ezek a pesti városrészek pörögtek 2020-ban

Közel sem csak egyes nagyvárosokra – mint például egy korábbi cikkben bemutatott Salgótarján – korlátozódott az ingatlanárak növekedése a 2020-as év első kilenc hónapjában. Beleesett ebbe a kategóriába néhány külső pesti kerület is, amelyek igazán pörögtek az elmúlt évben. Ezekből mutatunk most pár csodálatos, látványos design-otthont.

Hasonló logika mentén nőttek egyes külső pesti kerületek árai, mint az olcsóbb vidéki nagyvárosainké. A járvány miatt ugyanis a fővárosban is igaz volt, hogy a kisebb, kevés zöldfelülettel bíró, mégis fajlagosan drágább, belsőbb kerületi lakásokból kezdtek kijjebb költözni az emberek. Tehát a meglévő kereslet az adott kategóriában elérhető legolcsóbb, mégis lehetőleg sok zölddel, nagyobb „szabadságfokkal” bíró részek felé tolódott el. (Ahogyan országon belül is inkább az olcsóbb részeken élénkült meg a kereslet.)

 

Az OTP szakértői az év végéhez közeledve 161 budapesti irányítószám-körzetet vizsgáltak meg, nem a sok tekintetben torzító, inkább a vágyakat tükröző, hirdetési irányárak, hanem NAV-nak leadott hivatalos adásvételi statisztikák alapján. A fenti 161-ből 123 esetében végezte el az éves összehasonlítást az OTP Lakóingatlan Értéktérképe, ott, ahol mind a bázisév 2019, mind pedig 2020 első kilenc hónapjában legalább tíz értékelhető eladás történt.

 

A fentiek alapján egy év alatt közel 38%-kal drágult, és ezzel élen áll a fővárosban a 1204-es irányítószám körzet, amely XX. kerület központi része.

 

Emellett Budán a 1125-ös (XII. kerület, Istenhegy-Kútvölgy-Virányos), Kelet-Pesten pedig a 1171-es (XVII. kerület, Rákoscsaba-Rákoskert) körzet árnövekedése haladta még meg a 30 százalékot.

Hirdetés

Nézzünk akkor a fenti körzetekből néhány szép lakást, házat.

Otthonos sorházi lakás Gubacsipusztán

Az 1204-es körzet Gubacsipuszta, Kossuthfalva és Erzsébetfalva egy részét is érinti. Itt, Gubacsipusztán, zöldövezetben, kisboltoktól, óvodától, iskolától sétatávolságra, a nagy üzletektől pedig pár perces autóútra bukkantunk erre az otthonos, hangulatos sorházi lakásra, melyet 2017-ben teljeskörűen felújítottak.

Exkluzív lakás Virányoson

Virányoson, a Budagyöngye közelében található ez a kompletten felújított lakás, melynek felújítása során kizárólag kiváló minőségű anyagokat használtak fel, és minőségi gépeket építettek be. Az ingatlanban nappali + 3 szoba található, és két terasz is tartozik hozzá. Igény szerint a berendezés is megvásárolható.

Medencés ház a XVII. kerületben

Rákoscsaba egyik legcsendesebb, kertvárosi részén áll ez a tágas családi ház nappali + 5 hálószobával. Az ingatlan 1992-ben épült, homlokzatát 2006-ban újították fel, belső terei folyamatosan karbantartott, újszerű állapotban vannak.

© 2021 (v150.202005)