Ezek lesznek 2021 legnagyobb design trendjei!

2020 legnagyobb részét otthonunkban töltöttük, és ez úgy látszik 2021-ben sem lesz másképp. Ez pedig alapvetően meghatározza 2021 legfőbb lakberendezési trendjeit.

Engedjük be a napfényt

Az elmúlt egy évben kevesebbet voltunk a szabadban, ez a hangulatunkra is rányomta bélyegét, a legjobb kedélyjavító pedig köztudottan a természetes napfény. Ennél egyszerűbb design tippet nem is kaphatnánk az új évre, hiszen nincs más dolgunk, mint lecserélni a függönyöket olyanokra, amelyek több fényt eresztenek át. Ha pedig a lakásunk még így is sötét, helyezzünk el néhány tükröt, lehetőleg az ablakokkal szemben. Ebben a VIII. kerületi lakásban például áttetsző függönyök és fehér bútorok teszik még világosabbá a teret.

És a növényeket is

A napfényen kívül még egy dolog, amivel bevihetjük a természetet otthonunkba, ha tele pakoljuk szobanövényekkel. Ráadásul, ha már egyszer beengedtük a fényt, a növények is szépen növekedésnek indulnak majd. Rengeteg fény és zöld növények egy nyéki lakásban.

Csak természetesen

És ha már adottak a növények és van elegendő napfény is, természetes anyagokkal tehetünk még sokat azért, hogy jobban érezzük magunkat otthonunkban. A fa bútorok, a rattan kiegészítők vagy a kerámia díszek reneszánszukat élik majd az új évben.

Középpontban a kényelem és a személyes tárgyak

Talán még soha nem kaptak ennyire nagy hangsúlyt a személyes tárgyak, amik valamelyest talán pótolják a szociális kapcsolatok hiányát. Ezen kívül fontos, hogy az otthonunk kényelmes legyen, ne csak kényelmes bútorokat válasszunk, hanem egészítsük ki őket puha díszpárnákkal, takarókkal is.

Lejárt az amerikai konyhás nappalik ideje?

Talán még nem teljesen, de az kétségtelen, hogy ha a család több tagja próbál egyszerre otthonról dolgozni/tanulni, akkor a nagy közös tér helyett, inkább több kisebb elszeparált térre lesz szükségük. Arról nem is beszélve, hogy ha sokat vagyunk otthon együtt, akkor mindenki szeretne inkább egy kicsit egyedül lenni. Mindez persze nem jelenti azt, hogy most falakat kell emelni, de néhány térelválasztó mindenképpen hasznos lehet.

A kék

A 2020-as év Pantone színe a klasszikus kék volt, és bár az idei már a szürke és a sárga, egyáltalán nem kell búcsút intenünk a kéknek. Nagyon népszerű lesz idén is, különösen a tengerészkék. De ennek az I. kerületi sorházi lakásnak az étkező-konyhájában a szürkéskék is remekül mutat.

Többfunkciós bútorok

Ha már több időt töltünk otthon, és a lakást ráadásul sokkal többféle funkcióra használjuk, mint eddig, akkor nagyon jól jöhetnek a többfunkciós bútorok, különösen akkor, ha a lakás még kicsi is.


Grafikák

A dekorációban különösen kedveltek lesznek a grafikák, ezeken belül is az egy vonallal rajzolt arcokat ábrázoló rajzok.

Külföldi képek forrása: thespruce.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)