Ezek lesznek 2021 színei a legnagyobb festékgyártók szerint

Azt már biztosan mindenki tudja, hogy a 2021-es év Pantone színei az Ultimate Grey és az Illuminating Yellow, azaz a szürke egy megnyugtató és a sárga egy vidám, napfényes árnyalata, hiszen ebben az évben leginkább nyugalomra és vidámságra, reményre van szükségünk. De érdemes megnézni, hogy a többi festékgyártó, mit választott az év színének, ha a szürke és a sárga nem tetszik, akkor azért, ha pedig egyszerűen csak inspirációt keresünk, akkor azért. Lássuk!

Érdekesség, hogy a legtöbb festékgyártónál a sárga, illetve a barnás és zöldes árnyalatok szinte egyáltalán nem szerepelnek a 2021-es év színei közt, a legtöbb színpaletta túlnyomóan kékes-, pirosas-, lilás árnyalatokra épít, a zöld is inkább csak kékeszöld árnyalatokban jelenik meg.

Égei zöldeskék a Benjamin Moore-tól

A Benjamin Moore 2021-es színe az Aegean Teal, amit körülbelül Égei zöldeskékre lehet fordítani. A lényeg az, hogy a Teal-t nevezhetnénk akár türkiznek is, mégis annyiban különbözik a türkiztől, hogy sötétebb és zöldesebb árnyalat. És, hogy milyen az Aegean Teal? Valószínűleg ilyen lehet az Égei-tenger haragos zöldeskék színe vihar idején, de ahelyett, hogy megpróbálnánk pontosan leírni egy színt, inkább nézzük meg az alábbi képet róla.

Kép forrása: houzz.com

Ahogy látjuk, egy megnyugtató zöldeskék árnyalatról van szó, ami remekül feldobja a túlságosan fehér, vagy túlságosan semleges színű helyiségeket, és teszi mindezt úgy, hogy közben egyáltalán nem harsány.

Ennek a nagytétényi családi háznak az amerikai konyhás nappalijában a konyharészt festették ilyenre, itt látható, hogy szürkével és fehérrel is remekül passzol.

Urbane Bronze és Passionate a Sherwin-Williams-től

Jó hír azoknak, akik szeretik a kicsit fémes árnyalatokat és a kortárs lakberendezést, hogy a Sherwin-Williamsnél az év színe egy meleg barnás szürke, fémes szín, az Urban Bronze, ami tökéletes lehet kortárs stílusú otthonokba. Az Urbane Bronze, remekül passzol hideg és meleg árnyalatokhoz is, de legjobb kiegészítői a semleges színek, a fehér vagy például az olívazöld, és tökéletesen passzol a természetes fa, fém vagy bőrbútorokhoz.

Képek forrása: houzz.com

A Sherwin Williams másik színét, a Passionate-et a HGTV Home tv csatorna választotta az év színének. Ez egy igazi gyümölcsös, bordós árnyalat, ami ideális választás étkezőkbe, nappalikba, sőt akár dolgozószobába is. Elsősorban világos bézs vagy rózsaszínes árnyalatokkal mutat jól, de remek kiegészítő hozzá a barna szinte minden árnyalata, a kék különböző árnyalatai pedig nagyszerűen feldobják.


Ennek a belvárosi lakásnak a fürdőszobájában láthatjuk, hogy fehérrel is szuperül mutat.

Transcend, Big cypress, és Misty Aqua a PPG-től

A PPG három színt is kikiáltott az év színének, amelyek mellesleg remekül mutatnak együtt, és külön-külön is mind nagyon megnyugtató árnyalatok. A Transcend egy meleg latte szín, ami remek háttérként szolgál a hasonló árnyalatú, de kicsit sötétebb Big Cypress telített terrakotta árnyalatának. Párosukat remekül kiegészíti a Misty Aqua, amit leginkább homályos vagy ködös vízkéknek fordíthatnánk.

Kép forrása: architecturaldigest.com

Ebben a VI. kerületi lakásban kicsit sötétebb kéket választottak a Transcend mellé, de így is nagyszerűen néz ki.

21 szín a Behr-től

A Behr egy 21 színből álló palettát választott az év színeinek, amelyek közt vegyesen szerepelnek hideg és meleg színek is, és a legtöbb szín gazdag és telített. Az alábbi képen látható, hogy hogyan mutat együtt a Behr 3 árnyalata, a Voyage kékje, a Smokey White füstös fehér színe és a Broadway szürkés árnyalata.

Képek forrása: houzz.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)