Hogyan használjuk ki a legjobban a lépcső alatti helyet?

A lépcső alatti hely sok lakásba kihasználatlan marad, ám sok olyan otthon is van, ahol tárolókkal, beépített szekrénnyel, fiókokkal, könyvespolccal teszik praktikusabbá. Mai cikkünkben mutatunk néhány extra ötletet ezeken kívül.

Egy bár

Milyen lenne, ha nemcsak egy bortartónk vagy egy borhűtőnk lenne a konyhában, vagy egy bárszekrény a nappaliban, hanem egy kis bárunk, hűtővel, pulttal, bárszékekkel? A lépcső alatt éppen el is férhet.

Ebben a IX. kerületi lakásban a lépcső alatti tér még kihasználatlan, nagyszerűen mutatna itt egy bár.

Mini kert és tó

Ha nem ragaszkodunk hozzá, hogy a lépcső alatti tér feltétlenül funkcionális legyen, akkor helyet kaphat itt akár egy mini kert vagy egy kis dísztó, szökőkút is, esetleg mind a kettő.

Zenesarok

A lépcső alatti hely kiváló lehet egy zenesarok számára. Attól függően, hogy mekkora itt a hely, kerülhet ide egy zongora vagy több kisebb hangszer is.

Az étkező vagy a konyha

Sokan teszik az étkezőasztalt, vagy alakítják ki a konyhát a lépcső alatti térben. Ebben a VIII. kerületi lakásban például az étkező került ide, a lépcső pedig a lámpának is helyet biztosít.

Ebben a budatétényi házban pedig a konyha került a lebegő lépcső alá, érdekesség, hogy az étkezőasztal meghosszabbítása az egyik lépcsőfokot helyettesíti.

Kuckó a gyerekeknek

A lépcső alatt nagyon sokféle kuckót kialakíthatunk, például olvasókuckót, vagy játszókuckót a gyerekek számára. A gyerekek amúgy is imádnak bekuckózni, bunkert építeni, ez a rész állandó búvóhely lehet nekik.

Teljesen mindegy, hogy bepolcozzuk-e, és a polcokra épp könyvek vagy játékok kerülnek, a lényeg az, hogy az alját borítsa egy puha párna, és érezzék, hogy ez csak a saját kis külön birodalmuk.


Minden egyben

Sokat láthattuk, hogy valaki tárolót, dolgozó sarkot vagy éppen helyet alakít ki a lépcső alatt a kutyája, cicája számára, de gondoltunk valaha arra, hogy akár mind a három funkciót betöltheti ez a terület?

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

A mostani fogyókúrás szupertablettánál is jobbat ígér egy új gyógyszer

Olcsóbb, jobb fogyókúrás tabletták kopogtatnak.

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

© 2024 (v2.202102)