Ezeken a Pest megyei településeken a legnépszerűbb a falusi CSOK

2019. július 1-je óta igényelhető a falusi CSOK, melyet azért vezettek be, hogy a fogyatkozó népességű kistelepüléseken növeljék a lakosság számát. A 2022. június 30-ig igényelhető támogatást használt lakás vásárlására, bővítésére vagy korszerűsítésére, vagy meglévő lakás bővítésére, korszerűsítésére lehet felhasználni.

A támogatott települések listája 2020. 12. 28-án bővült, így már 2678 községben érhető el ez a lehetőség. A hellovidek.hu összegyűjtötte, mely településeken volt a legnépszerűbb a támogatás indulása óta, a legkedveltebb falvak közé nem meglepő módon több Budapest környéki település is bekerült. Mai cikkünkben ezekből a községekből hozunk felújítandó, de lakható állapotú ingatlanokat.

Már csak szigetelni kell, Szigetcsépen

Szigetcsép központi részén áll ez az 1970-ben épült, 2 szobás családi ház, melynek nyílászáróit 2019-ben kicserélték és ekkor történt a fűtéskorszerűsítés is. A házról már csak a külső hőszigetelés hiányzik, illetve mivel 2 szobája egymásból nyílik, kisebb korszerűsítés vagy bővítés szükséges lehet, hogy egy család számára is kényelmes legyen az ingatlan.

Szép állapotú ház konvektoros fűtéssel, Sződön

Sződ a Dunakanyar egyik leggyorsabban fejlődő kistelepülése, ami nem csoda, hiszen közel van a Budapestről kiköltözők körében szintén nagyon népszerű Váchoz. Itt találtuk ezt a nagyon szép állapotú, másfél szobás lakást, melynek fűtését konvektorok biztosítják, így a fűtéskorszerűsítés éppen aktuális.

Kétgenerációs családi ház Zsámbokon

Zsámbokon, főút mellett, mégis csendes helyen áll ez a kétgenerációs családi ház, melyben 5 szoba, 2 konyha és 3 fürdőszoba kapott helyet. Az ingatlan jó általános állapotú, konyhái, fürdőszobái és egyes szobái azonban felújításra szorulnak.

Részben felújított családi ház Szigetcsépen


Szigetcsépen helyezkedik el ez a családi ház is, amelyet 2012-ben részben felújítottak. A gázt azonban még nem vezették be az épületbe, ugyanis a telken van ugyan gázcsonk, de újra kell terveztetni, ezért egyelőre még a ház fűtése is vegyes tüzelésű kazánnal történik. A gáz bevezetése után lehetőség nyílik a fűtéskorszerűsítésre is.

Kis felújítást igénylő lakás Pilisszentkereszten

Pilisszentkereszten található ez a jó állapotú, kétszobás, társasházi lakás, mely egy gyermekkel éppen élhető méretű. A lakásban csak a fürdőszoba és a konyha szorul esztétikai felújításra, mely az egy gyermek után felvehető támogatásból meg is valósítható.

Megjegyzés: A falusi CSOK-kal vásárolt, bővített, felújított ingatlanokra a 3 milliós felújítási támogatás is igénybe vehető, de természetesen egy számlát mindkét támogatásnál nem lehet elszámolni.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Vang Ji kínai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Megvan a győztes az izgalmas diákversenyen: Budakeszire került a trófea!

Megvan a győztes az izgalmas diákversenyen: Budakeszire került a trófea!

Izgalmas és magas színvonalú döntő után a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi vetélkedőt.

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Úgy tűnik, a Kisvárdán épülő lórehabilitációs központ immár 2,3 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek.

Már Marokkóval is versenyzünk,  egyébként nincs meglepetés – hangzott el a Német-Magyar Kamara sajtótájékoztatóján

Már Marokkóval is versenyzünk, egyébként nincs meglepetés – hangzott el a Német-Magyar Kamara sajtótájékoztatóján

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara idei felmérése szerint a tagvállalatok általában a tavalyihoz hasonlóan látják a helyzetet, de a részletekben számos újdonság van.

© 2024 (v2.202102)