Ezeken a Pest megyei településeken a legnépszerűbb a falusi CSOK

2019. július 1-je óta igényelhető a falusi CSOK, melyet azért vezettek be, hogy a fogyatkozó népességű kistelepüléseken növeljék a lakosság számát. A 2022. június 30-ig igényelhető támogatást használt lakás vásárlására, bővítésére vagy korszerűsítésére, vagy meglévő lakás bővítésére, korszerűsítésére lehet felhasználni.

A támogatott települések listája 2020. 12. 28-án bővült, így már 2678 községben érhető el ez a lehetőség. A hellovidek.hu összegyűjtötte, mely településeken volt a legnépszerűbb a támogatás indulása óta, a legkedveltebb falvak közé nem meglepő módon több Budapest környéki település is bekerült. Mai cikkünkben ezekből a községekből hozunk felújítandó, de lakható állapotú ingatlanokat.

Már csak szigetelni kell, Szigetcsépen

Szigetcsép központi részén áll ez az 1970-ben épült, 2 szobás családi ház, melynek nyílászáróit 2019-ben kicserélték és ekkor történt a fűtéskorszerűsítés is. A házról már csak a külső hőszigetelés hiányzik, illetve mivel 2 szobája egymásból nyílik, kisebb korszerűsítés vagy bővítés szükséges lehet, hogy egy család számára is kényelmes legyen az ingatlan.

Szép állapotú ház konvektoros fűtéssel, Sződön

Sződ a Dunakanyar egyik leggyorsabban fejlődő kistelepülése, ami nem csoda, hiszen közel van a Budapestről kiköltözők körében szintén nagyon népszerű Váchoz. Itt találtuk ezt a nagyon szép állapotú, másfél szobás lakást, melynek fűtését konvektorok biztosítják, így a fűtéskorszerűsítés éppen aktuális.

Kétgenerációs családi ház Zsámbokon

Zsámbokon, főút mellett, mégis csendes helyen áll ez a kétgenerációs családi ház, melyben 5 szoba, 2 konyha és 3 fürdőszoba kapott helyet. Az ingatlan jó általános állapotú, konyhái, fürdőszobái és egyes szobái azonban felújításra szorulnak.

Részben felújított családi ház Szigetcsépen

Hirdetés

Szigetcsépen helyezkedik el ez a családi ház is, amelyet 2012-ben részben felújítottak. A gázt azonban még nem vezették be az épületbe, ugyanis a telken van ugyan gázcsonk, de újra kell terveztetni, ezért egyelőre még a ház fűtése is vegyes tüzelésű kazánnal történik. A gáz bevezetése után lehetőség nyílik a fűtéskorszerűsítésre is.

Kis felújítást igénylő lakás Pilisszentkereszten

Pilisszentkereszten található ez a jó állapotú, kétszobás, társasházi lakás, mely egy gyermekkel éppen élhető méretű. A lakásban csak a fürdőszoba és a konyha szorul esztétikai felújításra, mely az egy gyermek után felvehető támogatásból meg is valósítható.

Megjegyzés: A falusi CSOK-kal vásárolt, bővített, felújított ingatlanokra a 3 milliós felújítási támogatás is igénybe vehető, de természetesen egy számlát mindkét támogatásnál nem lehet elszámolni.

© 2021 (v150.202005)