Így varázsold barátságosabbá a fürdőszobádat!

A fürdőszoba egy kicsit mostohagyerek a lakberendezésben, hiszen felújításánál odafigyelünk arra, hogy szép és jó minőségű burkolatokat, szanitereket válasszunk, amitől lehet, hogy magazinba illő lesz, de nem lesz benne semmi személyes. Mai cikkünkben olyan ötleteket hozunk, amikkel a fürdőszobát melegebbé, barátságosabbá személyesebbé tehetjük.

Mintákkal

A fürdőszobákból valamiért előszeretettel kimaradnak a minták, pedig egy energikus minta, bármely helyiségbe életet lehel. Ha épp nem most újítjuk fel a fürdőszobát, akkor egyszerűen csak cseréljük le a fürdőszobai textíliákat vidám mintásakra. Ennek nagy előnye, hogy ha megunjuk, könnyen újra lecserélhetjük őket.

Játsszunk a színekkel!

És ehhez még nem is kellenek feltétlenül élénk színek. Sokak problémája, hogy a fürdőszoba túl kicsi, ezért világos színekkel próbálják tágasabbá tenni. A világos szín szemmagasságban valóban tágítja a teret, de lejjebb használhatjuk ugyanannak a színnek a sötétebb árnyalatát. A sötétebb szín ráadásul remek hátteret biztosít a fehér szanitereknek. Ha fürdőszoba elég nagy részen, és magasan csempézett, akkor a fennmaradó részt fessük sötétebb árnyalatúra.

Ebben a pécsi lakásban a mosdókagylóhoz választottak sötétebb csempéket alulra. Bár a burkolatok mind eléggé semleges színűek, mivel összesen háromféle burkolatot használtak, és színes törülközőket, illetve növényeket is kapott a fürdőszoba, így sokkal kellemesebb lett az összhatás.

Válasszunk különleges keretet a tükörnek

A fürdőszobai tükröknek vagy nincs keretük, vagy unalmasak, válasszunk különleges keretet, ennek igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Az is nagyon izgalmas megoldás, ha a tükröt felakasztjuk, mondjuk egy vastag kötéllel, vagy bármivel, ami érdekesebb az átlagosnál.

És különleges fogantyúkat a szekrényeknek

Ha a szekrényekre szokatlan fogantyúkat szerelünk, az szintén sokkal személyesebbé teszi a helyiséget. Nem is kell, hogy mind egyforma legyen.

Hirdetés

Ne zárjunk el mindent

A zárt szekrények elengedhetetlenek ahhoz, hogy rendet tartsunk a fürdőszobában tárolt rengeteg holmi között, de legyen 1-2 nyitott polcunk, néhány apróság számára, ami lehet dekoráció, vagy olyan kozmetikum, ami akár dekorációnak is beillik. Ebben a pécsi lakásban sok mindent dobozok rejtenek, de néhány dolog elől maradt, és rendkívül jól mutat.

Természetes anyagokkal

A fürdőszobákban használt anyagok legtöbbje vízálló, ezért hiányzik belőlük a természetesség. Egészítsük ezt ki fával, vagy fonott kosarakkal és ha van ablak a fürdőszobán, akkor természetesen zöld növényekkel.

Egy mosdótállal

Ha a hagyományos mosdókagyló helyett inkább mosdótálat választunk, azzal is sokkal személyesebbé tehetjük a fürdőszobát, különösen, ha az természetes anyagból készült, és esetleg még a formája is szabálytalan.

Ebben a székesfehérvári lakásban egy mosdótál és egy lábaskád teszi érdekesebbé, személyesebbé az egyébként hétköznapi, semleges színű csempét.

Külföldi képek forrása: houzz.com


© 2021 (v150.202005)