Így varázsold barátságosabbá a fürdőszobádat!

A fürdőszoba egy kicsit mostohagyerek a lakberendezésben, hiszen felújításánál odafigyelünk arra, hogy szép és jó minőségű burkolatokat, szanitereket válasszunk, amitől lehet, hogy magazinba illő lesz, de nem lesz benne semmi személyes. Mai cikkünkben olyan ötleteket hozunk, amikkel a fürdőszobát melegebbé, barátságosabbá személyesebbé tehetjük.

Mintákkal

A fürdőszobákból valamiért előszeretettel kimaradnak a minták, pedig egy energikus minta, bármely helyiségbe életet lehel. Ha épp nem most újítjuk fel a fürdőszobát, akkor egyszerűen csak cseréljük le a fürdőszobai textíliákat vidám mintásakra. Ennek nagy előnye, hogy ha megunjuk, könnyen újra lecserélhetjük őket.

Játsszunk a színekkel!

És ehhez még nem is kellenek feltétlenül élénk színek. Sokak problémája, hogy a fürdőszoba túl kicsi, ezért világos színekkel próbálják tágasabbá tenni. A világos szín szemmagasságban valóban tágítja a teret, de lejjebb használhatjuk ugyanannak a színnek a sötétebb árnyalatát. A sötétebb szín ráadásul remek hátteret biztosít a fehér szanitereknek. Ha fürdőszoba elég nagy részen, és magasan csempézett, akkor a fennmaradó részt fessük sötétebb árnyalatúra.

Ebben a pécsi lakásban a mosdókagylóhoz választottak sötétebb csempéket alulra. Bár a burkolatok mind eléggé semleges színűek, mivel összesen háromféle burkolatot használtak, és színes törülközőket, illetve növényeket is kapott a fürdőszoba, így sokkal kellemesebb lett az összhatás.

Válasszunk különleges keretet a tükörnek

A fürdőszobai tükröknek vagy nincs keretük, vagy unalmasak, válasszunk különleges keretet, ennek igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Az is nagyon izgalmas megoldás, ha a tükröt felakasztjuk, mondjuk egy vastag kötéllel, vagy bármivel, ami érdekesebb az átlagosnál.

És különleges fogantyúkat a szekrényeknek

Ha a szekrényekre szokatlan fogantyúkat szerelünk, az szintén sokkal személyesebbé teszi a helyiséget. Nem is kell, hogy mind egyforma legyen.


Ne zárjunk el mindent

A zárt szekrények elengedhetetlenek ahhoz, hogy rendet tartsunk a fürdőszobában tárolt rengeteg holmi között, de legyen 1-2 nyitott polcunk, néhány apróság számára, ami lehet dekoráció, vagy olyan kozmetikum, ami akár dekorációnak is beillik. Ebben a pécsi lakásban sok mindent dobozok rejtenek, de néhány dolog elől maradt, és rendkívül jól mutat.

Természetes anyagokkal

A fürdőszobákban használt anyagok legtöbbje vízálló, ezért hiányzik belőlük a természetesség. Egészítsük ezt ki fával, vagy fonott kosarakkal és ha van ablak a fürdőszobán, akkor természetesen zöld növényekkel.

Egy mosdótállal

Ha a hagyományos mosdókagyló helyett inkább mosdótálat választunk, azzal is sokkal személyesebbé tehetjük a fürdőszobát, különösen, ha az természetes anyagból készült, és esetleg még a formája is szabálytalan.

Ebben a székesfehérvári lakásban egy mosdótál és egy lábaskád teszi érdekesebbé, személyesebbé az egyébként hétköznapi, semleges színű csempét.

Külföldi képek forrása: houzz.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)