Mire költsd a 3 milliós támogatást? Például konyhafelújításra! Mutatjuk a friss trendeket!

Az új év mindig új kezdet, és szerencsések vagyunk, ha lehetőségünk nyílik egy lakásfelújításra, ami után komfortosabban érezhetjük magunkat az otthonunkban, ahol mostanában, egyre több időt kell eltöltenünk. A lakásfelújításra a 3 milliós támogatás remek lehetőség.

Kérdés viszont, hogy mit érdemes felújítani. Nos, a konyhafelújítás mindig jó ötlet, hiszen ez az otthonunk lelke, mellesleg, ha egy későbbi eladásban gondolkozunk, jó tudni, hogy a vevőknél a konyha állapota döntő lehet. Aki 2021-ben konyhafelújítást tervez, annak mutatjuk a legfrissebb trendeket.

Természetes anyagok és színek

Míg az elmúlt években divatba jött néhány élénk szín, és előtérbe kerültek a magasfényű felületek, addig 2021 konyhatrendje sokkal visszafogottabb lesz. Mivel otthonunk a pihenés és a kikapcsolódás helyszíne, és egyre több időt töltünk otthon, ahol a korábban megszokottnál nagyobb szükségünk van a nyugalomra, így a természetes anyagok és a semleges színek kerülnek előtérbe, amik megnyugtató környezetet teremtenek. Ha mégis szeretnénk egy kis színt vinni a konyhába, akkor az egészen halvány sárgával vagy például a szürkés kékkel érdemes próbálkozni.

Kint is bent is

A legmegnyugtatóbb környezetet persze maga a természet tudja biztosítani, ezért fontossá válik, hogy beengedjük a természetet a konyhánkba. Legyen minél több üvegfelületünk, akár tetőablakunk is, amin keresztül természetes fénnyel áraszthatjuk el a helyiséget, és pakoljuk tele a konyhát zöld növényekkel.

Ha kertes házban lakunk, jó ötlet lehet a kert felé ablak helyett teraszajtót nyitni a konyhából, vagy egy átadóablakot, amin keresztül, ha jön a jó idő, könnyen kiadogathatjuk vendégeinknek a finomságokat.

Ebben a szegedi családi házban nem spóroltak az ablakokkal, sőt megtalálták az ablakok és a felső szekrények közti egyensúlyt, így természetes fényből és tárolóhelyből is jut a konyhába bőven.

Funkcionalitás és tárolás mesterfokon

Ha gyakrabban használjuk a konyhánkat a funkcionalitás mindenképp előtérbe kerül a designnal szemben. Az elmúlt egy évben mindenki kitapasztalhatta, hogy a konyhája, mely területeken nem tudta ellátni a funkcióját, így a felújításnál mindenképp az legyen az első szempont, hogy ezeket a problémákat kiküszöböljük.

A funkcionalitás egyik legfőbb alappillére pedig a tárolás. Aki korábban naponta csinált kisebb bevásárlásokat, az valószínűleg szembesült azzal a problémával, hogy most egy egész havi bevásárlást nem tud hova elpakolni, ezért szempont lehet a nagyobb kamra kialakítása, vagy ha ehhez nincs hely, a kamra jobb kihasználása, vagy egy praktikus kamraszekrény.

Aki 2020-ban többet főzött, mint korábban, annál biztosan megszaporodtak az edények is, így kihívás lehet ezeknek is megfelelő tárolóhelyet találni. A konyhaszekrényben való tárolásnál, az alsószekrények kiválasztásakor részesítsük előnyben a fiókos változatokat, sokkal könnyebb bennük pakolni, ha sok edényünk van, ha pedig eddig nem volt felsőszekrényünk, mindenképp pótoljuk a hiányát legalább nyitott polcokkal.


Ebben az agárdi nyaralóban is ezt láthatjuk, ahol az ablak miatt nem kerültek az alsószekrények fölé felsőszekrények, az asztalként is funkcionáló félsziget fölé viszont nyitott polcokat szereltek.

A konyhai tárolásnál nagy segítségünkre lehet egy lyukacsos falitábla is.

Természetes kőburkolatok és nagy konyhaszigetek

A természetes anyagok közül különösen népszerűek lesznek a kőburkolatok, akár a padlón, a falon, a konyhapulton, vagy a konyhaszigeten. A nagy konyhaszigetek most amúgy is nagy kedvencek lesznek, ha elég nagy a konyhánk hozzá. Ha igazán trendik szeretnénk lenni, próbáljuk ki a konyhaszigetet, természetes kőből készült vízesés pulttal.

Stílusos szagelszívók

A rejtett szagelszívók ideje lejárt, visszatérnek a látványos, designos szagelszívók, amiket senki sem rejtene el szívesen. Közülük a minimál és a mediterrán stílusú készülékek is nagyon népszerűek lesznek.

Hiba lenne egy ilyen szép és modern szagelszívót rejtegetni, mint ami ebben a nyíregyházi családi házban látható.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

Érdemes akkor is kiutazni a foci Eb-re, ha nem tudtunk belépőt venni?

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klubban beszélgettünk.

© 2024 (v2.202102)