Mire költsd a 3 milliós támogatást? Például dolgozószobára!

A családok számára január 1-től elérhető 3 milliós felújítási támogatás sok mindenre jó lehetőség. 2020 tavaszán még sokan azt gondolták, hogy a home office ideiglenes állapot, de ma már egyre inkább úgy tűnik, hogy hosszabb távon is velünk marad részben vagy egészben, így érdemes áldozni egy dolgozószobára, vagy a meglévő felújítására. Mutatjuk a legfrissebb home office trendeket!

Egyensúly a munka és az otthonunk között

Az otthoni munkavégzésben a legnehezebb az, hogy meg kell találnunk az egyensúlyt az otthonunk és a munka között. Ha egyedül vagyunk könnyen eshetünk abba a hibába, hogy nem bírunk ellenállni valamilyen házimunkának, és emiatt halogatjuk a munkát. Míg, ha a párunk is otthonról dolgozik, vagy a gyerekek is otthonról tanulnak, akkor kölcsönösen zavarjuk egymást.

Előbbi problémára megoldást jelenthet, ha a dolgozószobánk élesen elkülönül az otthonunk többi részétől, azaz egy külön helyiségben kap helyet, vagy akár kint az udvaron, egy külön épületben. Utóbbi problémánál is mindenképp fontos, hogy mindenki kapjon saját külön helyet, íróasztalt a munkához, tanuláshoz, ha lehetséges, mindenki külön helyiségben, ha mégsem, akkor is legyen mindenkinek legalább egy külön sarka.

Ez az ikerfél Wekerletelepen például 4 hálószobával rendelkezik, így még 3 gyerek esetén is megvan mindenkinek a saját birodalma. A baloldali képen látható gyerekszobában nekünk külön tetszik, hogy az alvó és a tanulósarkot elválasztották.

Az egyetlen kivétel ez alól talán az, ahol kisgyerekek vannak, akiken állandóan rajta kell tartanunk a szemünket, vagy kisiskolások, akiknek még folyamatos segítség kell a tanuláshoz. Ilyenkor praktikus lehet egy olyan nagyobb dolgozószoba, ahol külön játszósarkot is kialakíthatunk, olyan játékokkal, amikkel a gyerekek csendben tudják, magukat elfoglalni, illetve mindenkinek megvan a saját dolgozó-tanuló sarka.

Kell egy szép háttér

Az online meetingek során tapasztalhattuk, hogy nem mindegy, milyen hátteret látnak mögöttünk a kollégáink, a főnökünk vagy az üzleti partnereink. Ezért, ha most alakítjuk ki, vagy újítjuk fel a dolgozószobánkat, figyeljünk arra, hogy a hátunk mögött valamilyen szép háttér legyen. Ez lehet egy letapétázott fal, egy szép festmény, poszter, vagy egyszerűen csak egy szépen rendezett polc. A lényeg, hogy elegáns legyen, de még se legyen túlságosan figyelemfelkeltő.

Ennek az inárcsi családi háznak a dolgozószobája kertkapcsolatos, így a kert tökéletes, természetes hátteret nyújt az online meetingekhez.

Többfunkciós, praktikus és kompakt bútorok

Persze sokaknak nincs lehetőségük arra, hogy egy külön helyiséget nevezzenek ki dolgozószobának, vagy csak a legkisebb helyiséget tudják erre a célra feláldozni, ezért a dolgozósarok berendezésénél kitüntetett szerepet kapnak a praktikus, többfunkciós és kompakt bútorok.


Hasznosak lehetnek azok az asztalok, amelyeket állva és ülve is lehet használni, illetve nagyon fontos, hogy ergonomikus széket vásároljunk. Praktikusak lehetnek az írószekrények vagy a lehajtható asztallapok, és az olyan bútorok, amelyek egyúttal dekorációként is szolgálnak.

Természetes anyagok és növények

Az idei trendek közt megfigyelhettük, hogy különösen fontos lett, hogy a természet beköltözzön otthonunkba, legyen szó bármely helyiségről, és ebből természetesen a dolgozószobánk sem maradhat ki. Fontos lett, hogy minél több természetes anyag legyen az otthoni irodánkban, és még a legkisebb helyen is elférjen legalább egy cserepes növény. Ezeken kívül fontos még a természetes fény jelenléte, amit minél nagyobb, üvegezett nyílászárókkal biztosíthatunk, amelyek jó, ha szép, parkosított környezetre néznek.

Ebben az I. kerületi lakásban a nappaliból nyíló, alig több, mint 8 nm-es hálófülkét alakították át dolgozószobának. A kis helyen csak a legszükségesebb bútorokat helyezték el, és még így is maradt hely 2 növénynek.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

A rendőrség idő előtt véget vetett egy konzervatív rendezvénynek.

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

Az indiai származású brit író, Salman Rushdie nem fél beszélni az ellene elkövetett merényletről, ám támadója nevét nem hajlandó sem kiejteni, sem leírni. 

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) nyers politikai nyomásgyakorlásra használják a Magyarország elleni uniós eljárásokat, amihez a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult.

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

A Védelmi Tanács ülése után születhetett meg erről a döntés.

© 2024 (v2.202102)