5 szuper megoldás egyszobás lakások berendezéséhez!

Fiatal párok vagy egyedülállók gyakran csak egy kisebb, egyszobás lakást engedhetnek meg maguknak, ám ez nem azt jelenti, hogy ezek az otthonok nem lehetnek kényelmesek. Egy apró, egyszobás lakásban is lehet például nappali és hálórészed is. Mutatunk néhány szuper ötletet, ha nem tudod, hogy kezdj neki!

Az egyik legnagyobb kihívást a nappali  és a hálótér elkülönítése szokta jelenteni, hiszen mindenki szeretne egy olyan sarkot, ahol vendégeket fogadhat azonban a lakás méretéből adódóan ezt nehéz kialakítani a hálótér mellett. Összegyűjtöttünk 5 megoldást, amivel könnyedén megteheted ezt!

1.Galéria

A legkézenfekvőbb megoldást egy galéria kialakítása jelentheti, persze erre csak a nagy belmagassággal rendelkező lakásokban van lehetőség. Ha azonban olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy van rá lehetőséged, érdemes egy ehhez, a lipótvárosi lakáshoz hasonló ötletes megoldást választani, ami amellett, hogy praktikus nagyon mutatóssá is teszi otthonod!

2. Félfalak

Ha tágas szobával rendelkezünk tökéletes választás lehet egy félfallal elválasztani a hálóteret. Egy fél fal jól megválasztott tapétával, nem csak jól elszeparálja a hálófülkét hanem a nappali teret is feldobja, ahogy az ebben a VII. kerületi lakásban is látható.

3. Nappali bútor helyett étkezőasztal

Ha a hely hiány matt választani kell egy kanapé és az ágy között, kényelmi szempontból biztosan érdemes inkább egy hagyományos ágyat választani.  Egy szép étkező bútor azonban “nappaliként” is funkcionálhat. Ebben a XVI. kerületi lakásban is egy légtérben van az ágy és az étkező, ahová a vendégeket is le lehet ültetni.

4. Tolóajtók, üvegfalak

Ha nem akar egy egész falat felhúzni, jó ötlet lehet tolóajtóval, vagy üvegfallal elválasztani a teret.

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/

 

5. Szekrénysor, mint elválasztó

A leginkább költségkimélőbb és legegyszerűbb megoldás, ha a kanapéról és az ágyról sem mondanál le, minden bizonnyal egy szekrény beszerzése. Ebben a kecskeméti lakásban egy mutatós polcos szekrénnyel osztották ketté a teret.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyat erősödött a forint, mintha sportújságot reggelizett volna!

Olyat erősödött a forint, mintha sportújságot reggelizett volna!

Íme, a friss árfolyamok!

Szijjártó Péter is értékelte a horvát választást

Szijjártó Péter is értékelte a horvát választást

A külgazdasági és külügyminiszter örül a magyar sikernek.

Ukrajna a Krímben lendült támadásba

Ukrajna a Krímben lendült támadásba

Ezek történtek csütörtök reggelig az orosz–ukrán háborúban.

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Arra ébredtünk, hogy Orbán Viktor átírta a költségvetést

Többet szánnak egészségügyre és nemzetpolitikára is.

© 2024 (v2.202102)