Elkészültek a vadonatúj villa-lakások Óbuda menő, luxus-hegyvidékén

Amennyiben a legkiemelkedőbb helyszínen, a legjobb megoldásokkal felépült luxuslakást keresi Óbuda környékén, akkor Testvérhegy és Táborhegy, az a környék, ahol érdemes most szétnéznie. Itt most elegáns, pár hete átadott, tehát azonnal beköltözhető, mégis teljesen új, modern villa-lakásokra bukkantunk.

A főváros budai oldalára lassan ki lehet tenni a megtelt táblát, hiszen a szép, zöldövezeti domboldalak szinte mindegyikét teleépítették az elmúlt évtizedekben. Talán éppen ezért örvend egyre nagyobb népszerűségnek Óbudán a Testvérhegy és a Táborhegy környéke, amely nem csak zöld, természetvédelmi területek által körülvett elegáns „mesebirodalom”, hanem egyúttal a városhoz, bevásárlási lehetőségekhez, illetve Óbuda központjához is közel eső rész.

Nem is kérdése ezek után, hogy ez a környék lényegében az új, menő budai hegyvidékké vált az utóbbi években. Errefelé inkább azok a családok költöznek, akik igen tehetősek és nem igen kötnek minőségi kompromisszumokat.

Nézzük tehát, hogy mit vásárol manapság az elit: természetesen a lehető legtrendibb ajánlatok után kutat, akinek az egymilliós, illetve az a feletti négyzetméterárak nem riasztanak el. De az árszint sem véletlen: a terület népszerűsége okán a telekárak a bel-budai hegyvidékét idézik néha, az épülő villák, házak, illetve villaparkok (kis lakásszámú villa-lakások) eleganciája ugyanis eleve erre a nívóra helyezi ezt az új sztár-környéket.

Ezúttal éppen egy ilyen óbudai lakópark, azaz pontosabban két épületben összesen 5+5 lakásos villapark következik, éppen a Testvérhegy és a Táborhegy határán. Madárcsicsergős, a teraszokról pazar kilátást nyújtó, vadonatúj, pár hete átadott villák lakásai várják itt a legigényesebb, legsikeresebb társadalmi rétegekből erre lakni vágyókat.

A természetvédelmi terület közelsége és az igazi budai jó levegő, valamint a fent alaposan körülírt „luxus miliő” dacára sem érezzük úgy, hogy ki lennénk szakadva a városból. Pontosabban: a város nyüzsgését, szmogos levegőjét már magunk mögött hagyjuk, de mégis egészen közel maradunk a nagyvároshoz.

Miért? Mert például 5 percre egy közepes, emberléptékű bevásárlóközpont vár minket hipermarkettel, modern szolgáltatásokkal. De még öt perc és a Bécsi út-Vörösvári úti csomópontban vagyunk, ahol az Eurocenter, a Stop Shop központok még több bolttal csábítanak. Ha jó a forgalom, akkor nincsen negyed óra sem az Óbudai piac, a rendelőintézet, az iskolák, éttermek és számos további áruház, valamint a villamos- és a busz-végállomások (1,17,19,41 villamosok, és fél tucat buszjárat) is könnyen elérhető – bár ide a többség autóval fog jönni, még talán az au pair és a takarítónő is… Igaz e házhoz egészen közel óvoda, iskola és élelmiszer bolt is van, azaz nem muszáj mindig autóznunk, ami nagy szó.

Hirdetés

Milyen is egy panorámás, hipermodern villapark egy elit környéken? Igen, olyan kicsit mint a filmekben. E villaparkban is megvan sok minden, amit általában is az elegáns, elit villákhoz társítunk: luxus, elegancia, különlegesség. Már csak azért is, mert ez nem egy modern lakótelep: a két villa nagy, tágasabb telkeken épült fel, nem összezsúfolva. Így hát nincsen szó „tömegek-jelenetekről” a lépcsőházakban vagy a lakóterületen…

Mi több: az ilyen lakások nem hasonlítanak más téren sem a tömegotthonokra a belső elrendezésük terén sem (lásd képeinket). Az ilyen villa-lakásokban a megszokottnál jóval szellősebb az elosztás, nagyobbak a helyiségek, a teraszok pedig tágasak, s a csupa-üveg teraszajtók révén a gyönyörű panoráma, a város, a budai hegyek szinte a lábunk előtt hevernek.

Milyenek a lakások ezen túl? Minimalista stílusban épült, kivétel nélkül igen nívós otthonok nappalijában – nem csak az erkélyek felé – nagy ablakok, üvegfelületek vannak. Ezek nagynak láttatják a belső tereket, ám azok amúgy is hatalmasak, tágasak, nem a lakóparkokban megszokott, felszabdalt apró szobák és szűk folyosók fogadnak…

Az emlegetett panoráma mellett ráadásképp a csend és a jó levegő is folyton körülfog majd minden lakót; mi több: az uralkodó szélirány északi, észak-nyugati, így a környéken is mindig friss a levegő!

Hirdetés

A luxuslakások a nappali mellett egy, két vagy akár három hálószobát nyújthatnak. A háromszintes épületek második emeletén pedig egy-egy nagy penthouse lakás is lesz. Nem kevesebb, mint 84 négyzetméteren egy-egy óriási, 125 négyzetméteres terasz-csodával.

A penthouse lakások esetén még a tetőtéri feljutás is adott lesz, tehát az amúgy is óriási teraszhoz még egy tetőterasz is kapcsolható igény szerint. De nem kell a másodikra lépcsőzni: természetesen e házakban már lift is működik majd, ami egészen az alagsori garázsból indul, ahol egyébként házanként 5-5 autónak lesz beálló.

Érdemes tehát már a napokban megnézni ezt a remek helyszínt, illetve az elkészült otthonokat.

A cikk megjelenését az EA.85 villapark értékesítője támogatta.


© 2021 (v2.202102)