Csodás álomotthon egy polgári házból, Vác belvárosában

Amikor új otthonunkat keressük, sok kérdés felmerül. Az elhelyezkedésén kívül azt is el kell döntenünk, hogy lakást vagy inkább házat szeretnénk. Azonnal költözhető, új építésű vagy felújított ingatlant keresünk, vagy inkább egy felújítandót vennénk, amit teljesen a saját ízlésünkre szabhatunk? Esetleg felépítenénk egy házat teljesen az alapjaitól? Ma egy olyan ingatlant mutatunk Vác belvárosából, amelynek tulajdonosai annak idején a komplett felújítás mellett döntöttek, és most olyan új tulajdonost keresnek, aki egy azonnal költözhető álomotthonra vágyik.

A szóban forgó ingatlan pedig nem másutt, mint Vác belvárosában található, ami igencsak népszerűvé vált az utóbbi időben, Budapest agglomerációjában, hiszen innen a főváros mindössze 20 perc alatt elérhető. Frekventált elhelyezkedése ellenére az ingatlan csendes, ugyanis egy egyirányú, kis utcában található a főút közelében, ahonnan minden fontos szolgáltatás és a Duna-part is csak néhány percre van.

Ugyanakkor az ingatlan nemcsak csendes, de egy 683 nm-es tökéletesen intim kerttel is rendelkezik, ami abszolút kuriózumnak számít a belvárosban, csakúgy, mint a 190(!) nm-es alapterület, mely egy szinten helyezkedik el.

A 20-as, 30-as években épült, felújított polgári házban gyakorlatilag minden megújult az aljzatbetontól a tetőszerkezetig, csak a külső falak maradtak a régiek, de természetesen azok is új vakolást és külső, 10 cm-es, grafitos hőszigetelést kaptak, ahogyan a födémet is szigetelték.

Az épület új, 3 rétegű üvegezéssel készült LowE nyílászárókkal is rendelkezik, fűtését pedig kondenzációs kazán és hőszivattyús hűtő-, fűtőrendszer biztosítja a szobákban radiátorokkal, a közös helyiségekben padlófűtéssel, így a 190 nm-es ház fűtésszámlája a leghidegebb téli hónapokban sem éri el a 30 ezer forintot. Mindez pedig a nappaliban egy gyönyörű, bioetanolos látványkandallóval egészül ki.

A korszerű épületgépészetnek köszönhetően a melegvízre sem kell hosszú perceket várni, hanem rögtön folyik a csapból, a nyári kellemes hőmérsékletet hűtő-, fűtő klíma biztosítja az áramellátásra pedig egy 7 kW-os napelemrendszer is rásegít. A felújítás teljes dokumentációval rendelkezik, ami természetesen megtekinthető.

A tágas családi házban a nappali és az étkező-konyha egy légtérben, mégis külön kapott helyet, nagyon ötletesen egy egyedi előszobafallal választották el őket, a konyhából még egy spájz is nyílik. Az előszobából lehet továbblépni a közlekedőbe, ahonnan 3 hálószoba nyílik, a szülői háló saját fürdőszobával és gardróbbal rendelkezik, a gyerekszobákhoz külön gyerekfürdőszoba tartozik.

Külön bejáraton lehet bejutni a vendég lakrészbe, ahol egy szoba és egy fürdőszoba található, így a ház két generáció számára is ideális lehet. A ház természetesen nemcsak műszakilag, hanem esztétikailag is megújult, padlóit mindenhol minőségi spanyol burkolat borítja, és számtalan ötletes megoldással találkozhatunk. Az ingatlanban sok tárolóhely, beépített bútor is helyet kapott, melyek a vételár részét képezik. Az ablakok mindegyikén szúnyoghálók és elektromos redőnyök találhatók. A kapu és a garázskapu is elektromos, a redőnyökkel együtt telefonról is vezérelhető.

A garázs összesen 77 nm-es, 3 állásos, 3 autón kívül még bőven alkalmas tárolásra is, a kertben további 6-8 autó parkolhat. A garázsba be van vezetve a villany, és víz és csatorna kiállásokkal is rendelkezik, így akár ez is átalakítható lakóépületté, vagy irodának, rendelőnek, bármilyen otthoni vállalkozásnak is helyet adhat csakúgy, mint a vendég lakrész. Ezeken felül az ingatlan még egy tágas padlástérrel is rendelkezik, ami szintén sok lehetőséget tartogat.

A tágas, intim kertbe sem az utcáról, sem egyik szomszédtól nem lehet egyáltalán belátni, a parkosított kertben a házzal megközelítőleg egyidős, gyönyörű fák adják az árnyékot. A kert locsolását automata öntözőrendszer biztosítja, található még itt egy borospince is, és hamarosan egy masszázsmedencét is kap az udvar.


Jelenlegi tulajdonosai nagyon szeretnek itt élni, de szeretnének közelebb költözni a nagyszülőkhöz, így remélik, hogy egy olyan vevőre találnak, aki értékeli a közel 100 éves polgári ház hangulatát, és azt a rengeteg energiát, amit a minőségi felújításba fektettek, és aki ugyanolyan boldog éveket tölthet majd el itt, mint amilyeneket ők is eltöltöttek.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)