Gyönyörű tágas lakás, egy szépen felújított házban, a Vár tövében

Az ideális otthont nem könnyű megtalálni, és ezzel a nagycsaládosok hatványozottan szembesülnek, hiszen számukra nemcsak a kiváló elhelyezkedés, vagy az ingatlan állapota, hanem a tágas, ugyanakkor jó elosztású lakás is fontos. Mindez persze egy családi házas övezetben nem lehet probléma, de ha központi helyen, például az I. kerületben keresünk lakást…

Hiszen miért ne szeretne egy sokgyerekes család frekventált helyen, például a Budai Vár tövében élni, ahonnan kiváló a közlekedés, ahol minden megtalálható a közelben, ahol a szülőknek igazából autóra sincs szükségük, hiszen az óvodák, iskolák, játszóterek gyakorlatilag sétatávolságra találhatók? Az egyetlen probléma az, hogy ezen a környéken nemhogy családi házak nincsenek, de azért rendszerint a nagy polgári lakások sem állnak több, mint 3 szobából. Akadnak persze azért kivételek, például ez a csodaszép, felújított lakás, amely két lakás összenyitásával született.

A 116 nm-es, 7 évvel ezelőtt saját részre felújított ingatlan egy 1917-ben épült, szintén kompletten felújított, 12 lakásos ház első emeletén helyezkedik el. Az épület felújítása a legnagyobb igényességgel történt. Nemcsak arra figyeltek ugyanis, hogy felújítsák a homlokzatot, a lépcsőházat, a gyönyörű kovácsoltvas korlátokat, a postaládákat és a kaput újra cseréljék, de arra is, hogy az összes lakás nyílászáróit egységes színre festessék. A lakás összes nyílászárója 3 rétegű hang és hő szigeteltre lett cserélve és redőnnyel felszerelve.

Így nemcsak a homlokzatnak lett teljesen egységes a képe, de központi elhelyezkedése ellenére a lakás rendkívül csendes is, akárcsak a ház belső udvara, ami kiváló helyszín ahhoz, hogy az összeszokott kis lakóközösség itt akár közösen is kikapcsolódhasson, vagy hogy a gyerekek a szabad levegőn játszanak.

Erre a belső udvarra néz a lakás konyhája és az egyik gyerekszoba, míg a többi helyiség ablakai a Horváth Kertre néznek. Az ingatlan összesen nappali + 4 hálószobából áll, melyek közül az erkélyes, szülői hálóban gardróbot is kialakítottak. Ez a szoba 30 nm-es, 3 ablakos, akár két egész szobává is szétválasztható két külön bejárattal. A másik három hálószoba közül kettő galériával is kiegészül, a lakásban ezen kívül 2 fürdőszoba és egy mosókonyha is helyet kapott, így az ingatlan tényleg kényelmes akár 4-5 gyerekes családok számára is. De kisebb családnak is tökéletes lehet, ahol a szülők home office-ban dolgoznak, és fontos, hogy mindenkinek legyen saját külön dolgozó-, tanuló szobája.

A lakás méretéből, elosztásából adódóan akár rendelőnek vagy irodának is tökéletes lehet, kettéosztva pedig remek befektetési lehetőséget kínál, de ideális két generációnak, vagy lakás + otthoni vállalkozás részére is.

A közelben nemcsak oktatási intézmények, játszóterek és számtalan park, de posta, bank, hivatalok, orvosi rendelők, boltok, éttermek, kávézók, mozi és könyvtár is találhatók, azaz minden, ami a mindennapi élethez és kikapcsolódáshoz szükséges. Az 56, 56 A villamosok és több busz megállója is mindössze fél perces távolságra van, míg a M2 metró megállója 10 perc sétával elérhető.


Az ingatlanban a felújítás során cserélték az elektromos- és a vízvezetékeket, illetve a lakás kondenzációs kazánt, új burkolatokat, a szobákban tölgyfa parkettát kapott, kifogástalan állapotban van, így ide már tényleg csak költözni kell.

A cikk megjelenését az ingatlan hirdetője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

© 2023 (v2.202102)